Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 371
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
  • Тра-ла-ла
Аз като съм ходила, винаги е било много чисто.
И морето е до колене....буквално Laughing Или поне беше такова когато го посетих

# 76
  • България-Швейцария
Вече не правя грешката да си поръчвам таратор по морето, с изключение на салатите, каквото и да консумирам гледам да е минало топлинна обработка.
Понякога обаче не става дума за точно за вирус, а за реакция на организма към продължителното излагане на слънце в комбинация с определени храни, вече знам и внимавам и за това също (примерно да не преяждам с калмари).

Като се загледах в капанчето (което е много оборотно и много готвят) установих, че няма течаща водопроводна вода. С каква вода готвят не е ясно. Но факт е, че повръщахме.
Това обаче ме втрещи, ако нямат течаща вода, с какво мият съдовете? Rolling Eyes

# 77
  • There I was on a July morning
Като се загледах в капанчето (което е много оборотно и много готвят) установих, че няма течаща водопроводна вода. С каква вода готвят не е ясно. Но факт е, че повръщахме.
Това обаче ме втрещи, ако нямат течаща вода, с какво мият съдовете? Rolling Eyes
Не го знам въпросното капанче, може и да е мърляво, но ако нямат течаща вода, не биха им издали разрешително за заведение за хранене. Thinking Отделно, че водопроводните тръби минават под земята, възможно е да не се виждат.

# 78
  • Тра-ла-ла
Сигурно има някакъв режим за временните обекти при липса на водопровод. Иначе половината капанчета  не трябва да ги има.

# 79
  • There I was on a July morning
Сигурно има някакъв режим за временните обекти при липса на водопровод. Иначе половината капанчета  не трябва да ги има.
Не съм много запозната, но май не може. Мисля, че е добра идея да се подават сигнали към ХЕИ. Peace

# 80
  • Тра-ла-ла
Сигурно има някакъв режим за временните обекти при липса на водопровод. Иначе половината капанчета  не трябва да ги има.
Не съм много запозната, но май не може. Мисля, че е добра идея да се подават сигнали към ХЕИ. Peace
И аз потърсих инфо, но явно не както и където трябва. Сигурно може с водоноски newsm78 Примерно на Силистар от къде водопровод?! На р.Велека?! На Болата?! Едва ли някой концесионер ще се набута с плаж, на който не може да пусне заведение

# 81
Никога не съм имала неразположения след море в България. Преди 2 години по време на почивката ми в Приморско ми излязоха едни пъпчици по тялото, но е възможно да е от слънцето. След 2 дни се махнаха.
На почивка пия само минерална вода, никога от чешмата. Най - хубавият и чист плаж, на който съм била в България, е на Каваци  Peace

# 82
  • България-Швейцария
Преди 2 години по време на почивката ми в Приморско ми излязоха едни пъпчици по тялото, но е възможно да е от слънцето.
Мъж ми след море е с такава кожа, като на гущер Confused
Той обаче има навик да плува много навътре, чак ме е страх да гледам докъде стига.
А Черно море е доста затворена система, липсва моментът със самопречистването.

# 83
  • София
За мен чист плаж е там, където няма нищо. Заведения, чадъри, фасове. Затова ... съжалявам, но не ходя в България вече. Тук е прието плаж=чадъри, плаж=заведение. Ами не е така. Плажът е пясък и море.

Иначе за чистотата на Черно море: местен човек ни е обяснявал, че съчетанието от много туристи плюс цъфтежа на водорасли юли и август води до  Sick

# 84
  • София
Скрит текст:
За мен чист плаж е там, където няма нищо. Заведения, чадъри, фасове. Затова ... съжалявам, но не ходя в България вече. Тук е прието плаж=чадъри, плаж=заведение. Ами не е така. Плажът е пясък и море.

Иначе за чистотата на Черно море: местен човек ни е обяснявал, че съчетанието от много туристи плюс цъфтежа на водорасли юли и август води до  Sick

Плюс по-ниската соленост, плюс вливането на Дунав, плюс недостига или недостатъчния капацитет на пречиствателните станции, плюс факта, че това море е почти затворено...

# 85
А какви са впечатленията ви от плаж Перла (до Приморско)?
И също така ще съм благодарна да прочета и мнения за плажа на Черноморец!

# 86
  • София
Ние имахме една оферта за Черноморец, но две приятелки ми казаха, че плажът е малък и неприятен. Общо взето, всички ходят до Градина с кола, а нас това не ни устройва.
Ето го. Брр.http://bghotelite.com/images/zabelejitelnosti/7/217/1.jpg

# 87
Перла е прекрасен плаж Laughing

# 88
Перла е прекрасен плаж Laughing

Свободен ли е достъпът до него? Плаща ли се някаква такса за вход?
А дали знаете кои са най-близките до плаж Перла бунгала (ако има такива)?

# 89
За първи път се натръшках с еднодневно повръщане на Болата миналата година. Първо повръщаше едно 10-годишно дете от компанията, след няколко дни и аз. Готвехме си сами в апартамента и всички ядохме едни и същи неща, а и съм куче марка, рядко нещо хващам. Само ние с детето обаче бяхме жабите - гмуркахме се, кълбета и прочие веселби, та си помислих, че е от водата. Въпреки че сутрин на Болата е кристално чисто, влизаш до врата и си виждаш пръстите на краката. Но повече първата половина на август там няма да ходя - все по-голяма лудница става с всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт