Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 280
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
Моя мъж имаше големи проблеми на Китен /стомашно неразположение+ разтройство/.Аз пък имах обриви на Приморско както и голяма част от компанията,с която бяхме....Вече не посещеваме въпросните места !!

# 31
В Албена ходя от 1991 г. и никога не сме хващали стомашен вирус - нито аз, нито семейството, нито компанията.
Откакто имам дете, на юг ходя само за по няколко дни без него. Преди ходех повече. Не знам, лош късмет ли е, но от 10ина ходения в Созопол (основно)/Приморско/ Несебър/Ахтопол/Лозенец (преди да стане модерен) само на един доста семпличък ОИ в Приморско нямахме проблеми. Тогава ходехме на плаж на Перла. Когато сме в Созопол, винаги ходим на плаж на Аркутино или Алепу, т.е. проблемът с канализацията отсъства.
Останалите пъти дали аз, дали мъжът ми, дали някои от компанията се сдобива с "екстри". Хубавото е , че винаги минава много бързо - няколко часа.

# 32
Записвам се за чист плаж в бг

# 33
Къде записват за чист плаж?  newsm78

# 34
Никога не сме се разболявали на море.От нищо.
Ходили сме на палатка (малкия тогава беше на 1,6), ходим на бунгала.
Предпочитам да има кухненски бокс/кухня, рядко ядем по кръчми.
Вода пием всякаква, най-вече чешмяна.    Laughing
На плажа ли сме, децата не излизат от водата.

Според мен, цялата гадост идва от развалена храна по заведения и курорти.
Има ефикасни начини да прикриеш вкуса на развалената и престояла храна.

# 35
И ние до сега всяка година сме на море с каката, тая година ще сме за пръв път и с бебето, до сега не сме хващали вирус, да чукна на дърво де  Mr. Green
Били сме в Албена, Поморие, Черноморец, Царево.

Вода от чешмата никога не пия на нови места, не само по морето, имам си едно наум. Нищо не ми коства да си купя вода.

# 36
  • Тра-ла-ла
Не е само до капанчетата. Преди няколко години летувах в Бургас и още първата вечер посетих ресторант от по-висок клас. На финала на вечерта стоях превита на 2 в хотелската стая. Crazy Като си помисля как се издават здравни книжки на персонала по ресторантите, как се съхраняват храните и т.н. Като тегля чертата - повече драми със стомашно чревния тракт съм имала далече от морето.

Но не вярвам заразите да се хващат от питейна вода от градската мрежа. Все пак сме в 21 век.

# 37
Никога не сме се разболявали на море.От нищо.
Ходили сме на палатка (малкия тогава беше на 1,6), ходим на бунгала.
Предпочитам да има кухненски бокс/кухня, рядко ядем по кръчми.
Вода пием всякаква, най-вече чешмяна.    Laughing
На плажа ли сме, децата не излизат от водата.

Според мен, цялата гадост идва от развалена храна по заведения и курорти.
Има ефикасни начини да прикриеш вкуса на развалената и престояла храна.

Peace
И при нас е такова положението.

# 38
  • София
От нашето семейство (2+3) почти винаги имаше по един/двама пострадали. Не зная от мръсната вода ли е или от кофти хигиена в кръчмите, но от години ходим в Гърция, Турция и Италия и там проблеми никога не е имало. Не вярвам да е съвпадение.  Навсякъде в т.ч. и в къщи поием бутилирана вода.
М.г. бяхме на Синеморец и не пострадахме, но от компанията - около 30 души възрастни + деца, 10-15 % отново се натръшкаха със стомашни проблеми.
Като цяло избягаме нашето море точно заради това.

# 39
В моето семейство проблемни са децата,  няколко пъти стигахме до "Бърза помощ".
Имало е случаи, когато ми се е струвало, че е заради храната, имало е и случаи, в които не са консумирали "купешка" храна и съм решавала, че са гълтали морска вода.
По-миналата година пак бяхме в "Бърза помощ", но този път за шев и кройка, а миналата година за пръв път се разминахме без никакви лекари - бяхме на Камен бряг, Балчик (плажът на СБА), Крапец, Болата - на всички места са яли от капанчетата и са гълтали морска вода, хигиената на палатковите лагери е горе-долу ясна.
Може и да е заради порастването, да са станали по-устойчиви, едва ли водата е станала по-чиста, а храната - по-грижливо приготвяна. 

# 40
  • Sofia
Само да вметна, че ентеровирус не се хваща от морската вода, нито от храна, нито от пясъка. А само при контакт със заразен човек. И това няма нищо общо с чистотата на плажа. Няма как да се предпазите на 100%. Дали ще се заразите зависи само от нивото на имунитета ви. Дългото печене на слънце и рязката  смяна на климата допълнително снижават имунитета, така че внимавайте.
От морето се хващат други неща, напр. Есшерихия коли, които обикновено са доста по-неприятни и протичат по-тежко от ентеровируса. Няма как да разберете дали нивото им е над нормата. В по-топла вода се размножават повече, така че не се радвайте много като водата стане 26 градуса. Особено, ако е закътан залив и няма много движение на водата. Обикновено това е врящ бульон от бактерии.
Личният ми опит - никога не сме се разболявали на морето от нищо (но децата имат Ротарикс) и никога не съм давала нещо преди това. По-миналата година единствено реших да дам пробиотик 20 дни преди и по време на морето и точно тогава всички се тръшнахме с повръщане и температура.

# 41
това е много добро за стомашни проблеми https://shop.apotal.de/product?prodId=35279&utm_source=googl … s0CFXMz0wod6bQPfg
растително.

и според мен е въпрос на имунитет.

# 42

и според мен е въпрос на имунитет.
Е, и хигиена, и късмет...

# 43
  • Най-красивата страна
Никога не сме хващали стомашен вирус.И дано да не хващаме.
Ходим на плаж предимно на св.св.Константин и Елена,Албена,Кранево,Бялата лагуна,Каварна,Тюленово,Крапец.
Отиваме на плажа с детето или сутрин рано от 8до 10 или следобед след 16ч.
Не обичаме да ядем на плажа и на детето не давам.Носим си минерална вода.
Не оставям детето да е непрекъснато във водата,носим играчки с които играе на пясъка.

# 44
Само да вметна, че ентеровирус не се хваща от морската вода, нито от храна, нито от пясъка. А само при контакт със заразен човек.

Да де, то е достатъчно да има един заразоносител в кухнята, за да пламне целият хотел.  Simple Smile

Като цяло избягаме нашето море точно заради това.

Само морето ли? По планински и спа курорти не ходите ли? Защото и там току се натръшка някоя група и напълни местната болница...

Общи условия

Активация на акаунт