Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 356
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
То в такъв случай има ли смисъл да се ходи на море- да трепериш, да пиеш аб профилактично, да седиш на басейна-  и аз този въпрос си го задавам всеки път като се върнем с вирус, съвсем сериозно.

За мен има смисъл. Обичам морето и искам да съм там постоянно. Дори се надявам да си купя малък ваканционен имот. Но за малки деца според мен е противопоказно и вредно.

# 136
Блу   немците няма да ти дадат антибиотик, освен ако не са назовали поименно бактерията която ще трепят с него.
Особено след като в клиниките им станаха доста 4ести смъртни слу4аи при заразяване с бактерии след операция и резистенност към изписания антибиотик. Защото се е злоупотребявало дълги години с антибиотиците.
От познати знам 4е холандците даже и да занят за коя бактерия иде ре4 няма да изпишат антибиотик,  без да е минал слу4ая пред комисия и тя да разреши.

А да им разкажа как бг мама си ходи на морето с кесийка с антибиотици и си ги гълта профилакти4но  ooooh!  

# 137
  Това с превантивния антибиотик според мен е шега, не вярвам нормален човек да го направи. Мен като ме хване летен вирус не се лекувам никак. Разстройството го приемам като естествено слабително средство и не се боря с него. Най-много да взема пробиотик. Но аз по принцип не се лекувам нито себе си нито децата, освен ако положението не е като за умирачка. Лошо е че децата се влошават много бързо. И от неглижиране сме стигали до болница.

# 138
Нали? Хем море, хем детокс, хем вталяване ти предлага нашето Черноморие

# 139
  • Sofia
Но за малки деца според мен е противопоказно и вредно.
Чак пък да е вредно... Моите пропуснаха само първото лято като бяха на 5 мес. После са ходили всяка година и ще ходят докато имам възможност да ги водя. Ако мога бих ги водила и два пъти годишно. Почиват си, супер забавно им е, каляват се и много по-малко боледуват зимата след това и обожават морето. Никога не бих ги лишила от това преживяване. И не създават никакви проблеми на морето, за разлика от София.
Само за бебета под 8-9 мес мога да се съглася, че трябва много да се внимава. За всички останали е много полезно даже.

# 140
  • Тра-ла-ла
Най-сериозният проблем получих след консумация на риба от топлата витрина на една верига хипермаркети. В градски условия. Добре, че тогава ме светнаха за алтернативните начини за справяне, иначе се бях запътила за болница след като в продължение на 10ч правех "фонтани" на всеки 1/2-1ч и никакво хапче и течност не можеха да се задържат в организма ми. Спаси ме танина. Та човек не знае от къде ще му дойде.

Антибиотиците не са бонбонки. След дългогодишен прием на такива се оказах със интоксикиран организъм и се обзаведох със стабилна слънчева алергия. Та 2 години ми се преее ooooh!.....морето. Антибиотици се изписват само след антибиограма. И задължително в комбинация с пробиотик и противогъбично. Нещо, което не спазват българските лекари и пациенти. Но доброволно да си тикна в организма 2 химии заради някаква хипотетична възможност да се подрискам - абсурд!!!

# 141
Може ли малко повече за Танина? От къде се купува

# 142
"Вече всеки може да провери чистотата на 90 морски плажа и четири зони за къпане във вътрешността на страната от домашния си компютър. Трябва само да влезе в сайта на здравното ведомство www.mh.government.bg, за да види таблиците и докладите на здравните инспекции в Бургас, Варна, Добрич, Кърджали и Разград, съобщи Стандарт нюз.

До тях се стига от раздел "Регистри", рубрика "Води за къпане". "

само не знам дали е валидно все още- статията е от 2012

едит- валидно е, току- що влязох

# 143
Антибиотици се изписват само след антибиограма. И задължително в комбинация с пробиотик и противогъбично. Нещо, което не спазват българските лекари и пациенти.
Скрит текст:
Мила, понякога времето и сериозността на инфекцията те притискат много и не чакаш за антибиограма, отделно че има достатъчно натрупан опит и познания кои са най-честите причинители за определени инфекции, пък и АБ са сравнително широкоспектърни... Иначе и аз съм чувала "АБ само след АБграма" от доцент по микробиология, но е било по-скоро с пожелателен характер.
Но да оставим изписването на АБ на преценката на лекар, а лекар /вкл. и български/ няма да изпише АБ, защото имало риск да се подрискаш на морето. Приемам, че има единици хора, които си купуват АБ точно с тази цел, но са единици и точно по такива не си позволявам обобщения за бг мамата. Бг мамата е само по по и най. Laughing

# 144
  • Тра-ла-ла
На мен танинът ми го даде човек, който си прави вина. Не знам от къде се купува. На вкус не е приятно, но се взима съвсем малко от прахчето - на върха на нож примерно и се смуче. Понякога не се налага повторен прием, а и не трябва да се прекалява, че може да доведе до прекалено затягане, т.е. другата крайност Laughing Прибягвам до танин в краен случай, ако не помогне пробиотика.

Сега видях в нета, че има медицински продукт на основата на танина - Танинал

Блу,
Скрит текст:
Съгласна съм, че има случаи, в които няма време за чакане и се изписва широкоспектърен антибиотик, макар и да е малко като стреляне по черна котка в тъмна стая. И понякога да се налага човек да смени няколко антибиотика и да направи по-дълъг курс на прием. "АБ само след АБграма"  съм чувала и от стоматолог, и от гинеколог, и от УНГ. По-скоро е въпрос на професионализъм от страна на лекарите да го изискват и правят, ако разполагат с 2-3 дни време да изчакат  Wink Като погледнеш няколко пъти антибиограма и видиш как за една инфекция от 10 изледвани антибиотика стават само 3-4 и разбираш нуждата от подобни изследвания  Peace

# 145
Билката камшик (агримония) действа много добре при диария - http://bilki.bg/encyclopedia-bilki/kamshik-agrimonia.html  Peace
Да се завърнем към темата за чистите море и плажове? Дано на никого не се налага лечение през почивката.

# 146
Горещо препоръчвам като естествен антибиотик, антисептик, противопаразитен препарат срещу фекалните маси от ешерихия коли и други бактерии в нашето черноморие Тинктура от зелени орехчета. Изпробвано е действа!
 За деца предварително 3 дена и по време на цялото море се пие 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка от ореховата ракия на гладно. За деца над 40 кг по 1 с.л може разредено с малко вода.
По-здрави!

# 147
Като ще залагате на природни средства, не подценявайте класическите природни антибиотици – лук и чесън. Хем са безвредни, хем ефикасни, хем имат и още един положителен ефект – като се натъпчете с тях, поне около вас на плажа ще се освободи достатъчно свободно място и няма да страдате от навлеци, ходещи по хавлиите ви.
3 в 1 – неочаквано добър резултат!  Flutter Hug

# 148
  • София
 thumbsup  И аз съм чувала за случаи в които ходят 1 седмица с деца и 1 седмица без деца на почивка ... за АБ-то шок и ужас. За щастие само каката до сега  е пила 1  път за почти 7 г.и бях като болна от факта, че се налага. Мен си ме тровеха постоянно, но и аз много боледуват, та гледам да го спестя на децата си.

И аз съм шокирана от идеята да си тровиш детето с антибиотик профилактично.  ooooh! Само да вметна, че повечето антибиотици вредят повече от някой обикновен гастроентерит, който минава за 2-3 дни.
Да не си водиш детето на почивка също ми е странно...  Shocked Аз не бих тръгнала без децата където и да било, дори да имаше кой да ги гледа. И те са хора и имат право да починат, да разнообразят, да се забавляват. Да не говорим, че се каляват на морето и после зимата много по-малко боледуват. Крайно егоистично ми се вижда да си зарежеш детето, за да си почиваш ти.

# 149
На Иракли или на Аркутино има нудисти? Държа на чист и див плаж, ама не толкова див Laughing

Общи условия

Активация на акаунт