Не мога да си обясня постъпката му

• 10 882
  • 95
  •   1
Отговори
# 90
Абстрахирайки се от бивши, деца и т.н. само едно не ми е ясно - защо се пита форумът, а не мъжът. Ние откъде да знаем защо някой постъпвал някак си. Авторке, седнете и поговорете откровено и спокойно.

# 91
Ние не можем да ти кажем защо той се отмята и върти като фурнаджийска лопата, обаче аз мога да ти кажа, че за мен такова отношение е несериозно и аз бих провела един сериозен разговор за изясняване на приоритетите.

Иначе, аз не бих се натискала да се женя, за мене един подпис нищо не означава. Споменаваш, че ще ти донесе душевно спокойствие. От опит да ти кажа, че душевното спокойствие или го имаш или го нямаш. Един подпис върху лист хартия не може да ти го достави.

# 92
  • Sofia
Не си от неговата порода.
Точно от неговата порода е. Изказванията за детето са ужасни. И издръжката, която е "доста над минимума", който е 90. Сигурно "доста" означава 2-3 пъти по 90, което макар и над минимума, не е особено много...

# 93
Иначе, аз не бих се натискала да се женя, за мене един подпис нищо не означава. Споменаваш, че ще ти донесе душевно спокойствие. От опит да ти кажа, че душевното спокойствие или го имаш или го нямаш. Един подпис върху лист хартия не може да ти го достави.
  ooooh! Сега отвори вратите на Ада! Ей сега ще се намерят съфорумките, който не считат за семейни, а за никои тези, които са заедно, но никой поп или държавен служител не ги е обявил за семейство!

# 94
Ама на тези, които живеят на семейни начала, съжителство без брак, семейство са без брак и т.н им е неприятно да ги критикуват за избора им, да ги питат "що така живеете без брак". По същата логика не е ли тъпо да обясняваш на някой, който иска да се жени, да не се жени и да го питаш защо му е?

# 95
Аз никого не питам защо иска или не иска да се жени. Само казвам, че АЗ не бих се натискала да се женя вярвайки, че това ще ми донесе душевно спокойствие.

Не ми се връща назад да намеря цитата, но авторката това каза. Според мен един подпис не може да осигури спокойствието, за което тя говори и после е много вероярно да се окаже разочарована.

Той три пъти се отмята от сватбата и когато най-после го впримчи (сигурна съм, че ще стане) ще се чувства много спокойна ли? Аз не бих, но пък знам ли, различни са хората и светът е шарен.

Мен би ме притеснявало, че той например не поглежда детето си и коментарът, че бившата жена живее с друг мъж, щото иначе кой ще й гледа детето ме изуми. Да не споменавам изневерите, забъсрването на семейния приятел и т.н. На мястото на авторката бих се притеснявала, че същото може да се случи и на мен и душевно спокойствие е последното, което ще успея да постигна.

Общи условия

Активация на акаунт