Къде в Пловдив? - 65 тема

• 83 765
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Хоп-троп, няма такива чашки в момента Sad
Ще преглеждам като влизам Peace

# 646
Търся парти артикули-чинийки, чашки и т.н. с футболни мотиви,да знаете къде има?Преди беше споменавано тук за някакъв склад на Брезовска,някой може ли да обясни къде точно е,че ми е най-близо, да проверя първо там?

# 647
Момичета, помагайте Hug
Малкият е с гноен синузит и изписаха капки Коларгол. Къде в града има аптеки, по възможност в центъра, където приготвят лекарства?
Благодарности! bouquet

Тези капки са много ефикасни и до ден днешен ги ползвам за сина. Мисля, че можеш да ги закупиш от всяка аптека. Преди години ги приготвяха на място, но се закупуват и сам можеш да ги направиш. Опаковките за деца са  в оранжев цвят. От аптеката можеш да си купиш шишенце, капкомер , физиологичен разтвор в ампула и прахчето. Смесваш всичко и трябва да изчакаш поне 2 часа,  и тогава да ползваш капките. Капките се използват не повече от 10дни, а на 5-7 ден ги сменяш с нови. Дневната доза е в зависимост от възрастта на детето и би трябвало лекарят, предписал ги да я определи.  Внимавай, че доста цапат и не излизат петната от тях,съдържат йод.

# 648
Търся конкретна банка или чейндж бюро за обмяна на форинти и чешки крони?
Дали с моята дебитна Мастър карта към ДСК е възможно плащане в заведения в Чехия и Унгария?

# 649
Тавекса на Джумаята, звънни им по телефона.

# 650
  • Пловдив
Тавекса на Джумаята, звънни им по телефона.
И аз от там съм взимала форинти.
С Мастеркарт можеш да плащаш по цял свят.

# 651
Благодаря!
А някаква примерна сума за ден престой в столиците на двете държави?
Обявени са само цени на вечерите на корабчета, от които ще се възползваме и цена на един замък.
Нямам никаква представа как са цените там, нужно ни е едно междинно хапване, някое магнитче или сувенир и толкова.

# 652
  • Пловдив
Мога да кажа за Будапеща. Навсякъде можеш да платиш с карта. Ще ти трябват в брой евентуално за магнитчета и тоалетна. В ресторантите също може да се плати с карта. Обядите можеш да ги смяташ по 15-20Е на човек. Зависи разбира се от мястото.
Приятно изкарване!

# 653
  • Пловдив
Благодаря!
А някаква примерна сума за ден престой в столиците на двете държави?
Обявени са само цени на вечерите на корабчета, от които ще се възползваме и цена на един замък.
Нямам никаква представа как са цените там, нужно ни е едно междинно хапване, някое магнитче или сувенир и толкова.
Последно за Унгария миналия октомври месец цените бяха мааалко по-високи от колкото тук (говоря за хранителни магазини, сувенири и тн, в заведения не сме сядали). Магнитите се движат на цена между 1евро и 5 евро (зависи от големината му).
Аз лично практикувам по следния начин - зареждам си дебитната карта (тя е Виза), и тегля сумата, която преценя, че ще ми трябва директно от банкомат там (по този начин си спестявам обменните бюра), а таксата за теглене е пренебрежимо малка, в сравнение с търсене къде да се обменят парите. В по-големи вериги магазини обикновено има пос-терминали, така че може да се плаща с кредитна карта (ако е с дебитна, таксата е по-голяма) - примерно за около 80лв покупка в Букурещ, ми взеха такса от около 0,60лв.

# 654
Благодаря Ви!

# 655
Девойки, къде мога да намеря плат за ученически панталон? Черен или тъмносин?

# 656
  • Пловдив
Момичета, къде продават раници Gabol?
почти във всяка книжарница има
отделно  магазин където има доста намаления е над дм до гранда
Благодаря!  bouquet Взехме раница от магазинчето над ДМ. Продавачката беше много любезна.

# 657
Някой знае ли къде освен в Триумф Тракия мога да намеря дрехите на Мама Барба? newsm30

# 658
  • Майничка

Има едно магазинче за платове, пада се по диагонал на Областното управление на полицията.

# 659

Има едно магазинче за платове, пада се по диагонал на Областното управление на полицията.

Много ти благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт