Къде в Пловдив? - 65 тема

• 83 325
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • о`майна лунна нощ е
Джин джира /лесно се помни като джин с бира  Joy само внимавай да не го поръчаш така /. И двете хлапета ги пръсках с него. Не спряха да се чешат, но ги облекчаваше. Не е евтин обаче - към 15 лв. беше.

# 691
  • Пловдив
От опита с дъщеря ми която е вече на 11 съм с впечатление, че наистина добри резултати се постигат с подходящ учител в индивидуални затимания. Ходи на английски от 4 годишна. Минахме през няколко школи, включая Максимум за която съм със споделените вече впечатления. Съвета ми е също, не се доверявайте на случайни обяви. Имам позната която дава уроци на деца за 20 лв. на час, при условие, че е учила английски 3 семестъра в ПУ, без езикова гимназия, без фиология. За мен това е престъпление!
 Мъжът ми е живял в англоговоряща държава 10 г. аз малко по-малко,  но предпочитаме да плащаме на добър учител, вместо да дадем грешна основа на децата ни.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 12:24 от Linkata

# 692
Точно така си е, многократно в годините съм забелязвала груби грешки при учителите на момчето ми /не че са имали съществено значение за развитието му в езика/, при това не съм капацитет - правила съм си тестове за проверка и работя активно с много малък капацитет от думи.
Сега звъннах на 2-3 места, основната им гордост е така наречените нейтив спийкърс, което е пълна глупост. Може би защото са скъпата им инвестиция и затова така се гордеят. Истината е че децата днес пътуват доста и имат комуникация с много нейтив спийкъри, както и с не толкова нейтив. Трябва филолози, които знаят как да пречупят през детската логика граматиката.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 12:25 от Ерин Брокович

# 693
  • Пловдив
Момичета ,имам въпрос !!!
Дъщеря ми ,която е на 30 год .кара шарка  Sad първо внучката сега и тя .
Но при нея е страшно ,пъпки навсякъде и много я сърбят не е спокойна и е ужас !
Някоя мама  да е минала  през това и изход от него да има ?
Мазила и др. помощни средства .
Аз съм доволна от едно кремче - Вирасут. Взимала съм го преди 3-4 години, не знам има ли го още newsm78

# 694
  • Пловдив
Дъщеря ми ,която е на 30 год .кара шарка  Sad първо внучката сега и тя .
Някоя мама  да е минала  през това и изход от него да има ?
Аз съм доволна от едно кремче - Вирасут. Взимала съм го преди 3-4 години, не знам има ли го още newsm78
Момичета много благодаря за бързите отговори  bouquet
Сега ще изчета всичките и ще приценим кой да взема .
Още веднъж БЛАГОДАРЯ !

# 695
  • до едно тепе
Фенистил на хапчета или друго противоалергично, за да облекчи сърбежа. 1 хапче вечер преди лягане, че може да и се доспи малко.
За мазане ментолов спирт и пудра ползвахме при мъжа ми преди 7 години, но тогава нямаше много избор. Сега бих мазала с Джинджира алба. Мажа на децата ухапванията от комари и много добре им действа. От него ще завяхват по-бързо пъпките.
Ако не се разбра не аз, а мъжа ми я кара на 35 преди 7 години. Децата не са още Crazy

# 696
  • Тра-ла-ла
Аз изкарах шарка на 26г. Беше в сравнително лека форма. Мажех се с един синьо-лилав течен препарат и приличах на извънземно на точки Laughing Май беше този:

# 697
Ние с ММ карахме шарка заедно със сина ни и бяхме на около 30 години и знам колко е ужасно. Ползвахме ментолов спирт и ни действаше добре, но най-важното е да не се чешат пъпките, че остават белези. ММ си има такъв за спомен от шарката.

# 698
Здравейте,
аз да питам - до събота пазара има някакво ДКЦ, ама като го гледам отвън как се руши чак ме е страх да го припаря.
Знаете ли дали е действащо, какви лекари има там и като цяло малко инфо, тъй като ми е най възможното близко, буквално на краката, та да се светна какво е що е.

# 699
Напълно действащо си е
Има си почти всички специалисти, лаборатория, рентген /добър е и лаборанта и доктора/
От специалистите някои са много добри, някои са средно, други хич - като навсякъде, много джипита има
Най-хубавото на това ДКЦ е че там е най-добрият педиатър, който съм виждала - д-р Николов

# 700
  • Пловдив
Същият въпрос за езикова школа за малки 5-6 годишни,но немски? Понеже досега не съм намерила в града я давам на английски в максимум. Доста добре напредна за 2 месеца и го мисля сега целия сезон да я запиша от септември в академията. Но ако има с немски вече за толкова малки - ще предпочета.

# 701
Брейй интересно...ми супер..благодаря, ще го имам предвид.
Добре е човек да знае,че има в близост.
А малко по нагоре над църквата има едно читалище ли е библиотека ли е - това какво е?
Виждала съм няколко пъти мнооого насъбрани отпред хора

# 702

Най-хубавото на това ДКЦ е че там е най-добрият педиатър, който съм виждала - д-р Николов

И аз за него щях да пиша!

Да е жив и здрав този човек! Вече все по-рядко има такива лекари! Peace

# 703
Брейй интересно...ми супер..благодаря, ще го имам предвид.
Добре е човек да знае,че има в близост.
А малко по нагоре над църквата има едно читалище ли е библиотека ли е - това какво е?
Виждала съм няколко пъти мнооого насъбрани отпред хора

Гид на квартала ли ще правиш?
Може да ме вземеш на хонорар, ще напиша рецензии и за ДКЦто и за читалището
Да, читалище е, вътре има няколко школи и спорт, най-известната, от които е класическия балет
Има и зали със сцена, училища от квартала си правят празниците там, също и залите се дават под наем за всякакви събития

# 704
Има ли други доволни от този д-р Николов, че и аз търся педиатър?

Общи условия

Активация на акаунт