Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 026
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Лейдибърд, да ти кажа честно не ми е ясна каузата ти. Вече в пресата текат прогнози за предстоящите финансови загуби. А финансовите загуби водят след себе си загуби на работни места. Никоя корпорация не съществува заради персонала, който наема. Тя съществува, за да носи печалба на акционерите/собствениците си. И на мен не ми харесва, че светът се движи от парите, обаче - факт. Въобще пък не ми е ясно как с лека ръка се гледа на ксенофобските настроения в момента. Това е опасно, много опасно. По-опасно дори за вас и децата ви, които сте там отколкото за нас /за момента говоря/, които си чешем клавиатурите.

Иначе новината на деня е, че вчера се е състоял Брекзит 2 за излизане от Европейското Laughing, а в нета вече има подписка за преиграване на мача, защото разликата била малка и незначителна, та не може да се зачете като краен резултат Joy

# 1 396
Ама моля ти се, активите и пасивите отразяват моментно състояние и се намират в баланса. Печалбата отразява движение за периода, и се получава като разлика между приходите и разходите,  в отчета за приходи и разходи. Актив и печалба са две различни категории, които по никакъв начин не могат да бъдат поставени една до друга. За да придобиеш актив, трябва да направиш разход за него, т.е. да намалиш печалбата (условно казано).
Не случайно най големите скандали с публични компании са, че си завишават печалбата- за да изглеждат привлекателни. И най големите проблеми с непублични е, че си намаляват печалбата, за да плащат по малки данъци.
Това са основни неща. Не знам как може да имаме самочувствие да правим сложни политически и икономически анализи без тях. Това по принцип, че темата е пълна с такива категорични и как да кажа, всеобхватни прогнози, ти ще видиш, аз казах ли ви, па англичаните, па германците, че само мовем да се чудим как световните лидери още не са почнали да се допитват до форума  Mr. Green

Joy Joy Joy Какви основни неща, това са пълни глупости. Не знам ти как имаш самочувствието изобщо да се изказваш по финансови въпроси при положение, че още в първото изречение имаш грешка и е видно, че идея нямаш от счетоводство. Печалбата е актив и се намира не само в отчета за приходи и разходи, но се намира и в баланса, загубата също. Като купиш земя правиш само промени в актива на баланса и нищо повече. Разход нямаш. Не намаляваш никаква печалба. Да не говорим, че печалбата е два вида счетоводна и данъчна, най - общо казано. Едната няма нищо общо с другата и фирми на загуба могат да платят данъци и да завършат на печалба, защото има много неща, които могат да ти намалят или увеличат резултата за данъчни цели. Нарича се преобразуване за данъчни цели.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 08:52 от Bella Anna

# 1 397
Как така нямаш разход?! Може да не е оперативен разход за основна дейност, но е разход. И печалбата в ОПР, съответно в баланса, пак ще намалее.

Права е Рокси, страшни глупости се говорят.

# 1 398
Разход до размера на годишната амортизация на актива, но не и на целия актив еднократно.

# 1 399
. Печалбата е актив и се намира не само в отчета за приходи и разходи, но се намира и в баланса, загубата също. Като купиш земя правиш само промени в актива на баланса и нищо повече. Разход нямаш.
Добре, аз едно не разбирам. Има гугъл, 21 век сме, грамотни сме очевидно, щом сме във форум.
Пиши в Гугъл печалба актив или пасив и виж, щом на мен не вярваш.

Тук не е мястото за лекция по основи на счетоводството, но все пак:
Скрит текст:
печалбата е част от собствения капитал и стои в пасива на баланса.
Активът и пасивът са винаги равни, т.е. винаги се променят поне 2 неща в баланса, за да се запази равенството.
И когато купуваш нещо, без значение земя, материали или химикал за шефа, правиш разход.

пп. не мога да ви насмогна на глупостите бре:) като купуваш нещо, го купуваш на един път, т.е. цялата сума е разход. Амортизацията е изхабяването на въпсорсното нещо, т.е. намаляваш му стойността, т.е. намалява актива, който вече имаш. Това е друг разход, през друга година, и няма касателство с първия:)))

# 1 400
Недей, Рокси, безнадеждно е.

Децата, хайде обратно в училище и после по форумите, а?

# 1 401
  • София
според мен ние не печелим кой знае колко в сравнение с преди - сещам се за тъпата рИкрама на Била за доматите - ужким подкрепяме българските производители, дрън-дрън. Просто няма мита и си ядем гръцки домати на поразия, и изобщо всичко, което е с квоти разпределено в ЕС, а веригите диктуват правилата на играта за българските производители. Чия марка е пилос? На колко щеше да излезе мегле при митата? Имайки предвид квотното произвоство и количествата, които ние можем да произведем и изнесем в сравнение с тези, които внасяме и изяждаме, ЕС си е направо на печалба от нас - повече внасяме, отколкото изнасяме. Още ме е яд като се сетя за преговорните глави, а хем учих европейска интеграция преди десет години и дори ни изпитваха на това.

# 1 402
. Печалбата е актив и се намира не само в отчета за приходи и разходи, но се намира и в баланса, загубата също. Като купиш земя правиш само промени в актива на баланса и нищо повече. Разход нямаш.
Добре, аз едно не разбирам. Има гугъл, 21 век сме, грамотни сме очевидно, щом сме във форум.

Тук не е мястото за лекция по основи на счетоводството, но все пак:
Скрит текст:
печалбата е част от собствения капитал и стои в пасива на баланса.
Активът и пасивът са винаги равни, т.е. винаги се променят поне 2 неща в баланса, за да се запази равенството.
И когато купуваш нещо, без значение земя, материали или химикал за шефа, правиш разход.

пп. не мога да ви насмогна на глупостите бре:) като купуваш нещо, го купуваш на един път, т.е. цялата сума е разход. Амортизацията е изхабяването на въпсорсното нещо, т.е. намаляваш му стойността, т.е. намалява актива, който вече имаш. Това е друг разход, през друга година, и няма касателство с първия:)))

Глупостите ги пишеш ти.

# 1 403
Ама моля ти се, активите и пасивите отразяват моментно състояние и се намират в баланса. Печалбата отразява движение за периода, и се получава като разлика между приходите и разходите,  в отчета за приходи и разходи. Актив и печалба са две различни категории, които по никакъв начин не могат да бъдат поставени една до друга. За да придобиеш актив, трябва да направиш разход за него, т.е. да намалиш печалбата (условно казано).

Онзи ден в този форум ми разправяха, че като внесеш вноски за кола и ипотека, печалбата се стопява (това за фирма), ти за активи и отчети обясняваш.  Crazy

Андариел, кой ви кара да ядете гръцки домати на поразия? Не ми казвай, че ЕС спря производството на хубави български домати, щото и аз съм в ЕС и е пълно с чудни местни домати за по 1-2 евро, нищо че няма почва и се полива с морска вода.

# 1 404
печелим от ЕС, разбира се, нашият износ е два пъти по-висок от този на сърбите, които не са член на ЕС или на хърватите, които са член отскоро- има един огромен пазар, на който може да изнасяш безмитно ...

за вас друго освен ядене няма, не се наядохте, всеки разговор за яденето се обръща, то като прасетата направо ...

# 1 405
Въобще пък не ми е ясно как с лека ръка се гледа на ксенофобските настроения в момента. Това е опасно, много опасно. По-опасно дори за вас и децата ви, които сте там отколкото за нас /за момента говоря/, които си чешем клавиатурите.
На мен пък не ми е ясно къде видя някой от "нас" да толерира ксенофобията и расизма? Не мисля, че постовете в които се говори как "белите източноевропейци" са по-изгодни от "пакистанци и индийци" са написани от някоя от "нас".
Мисля, че за всяка една държава е по-добре да има контролирана миграция, а не свободна - това, ако се смята за ксенофобия и расизъм....
Разбирам, че не ви харесва британците да си пазят работните места и социала, но все пак това си е тяхно право - те са си техни и ще ги споделят с когото те решат.

# 1 406
Еми хубаво, дай за маратонки и гримове да си говорим. Може и за пенсионираните английски свежари, които много обичат да живеят старините си по топли местенца, обаче сега малко се скапва положението.

Не знам, аз си мисля или поне се надявам, че това което се случи, всъщност няма да се осъществи. Че другата половина от населението ще направи нещо, я нов референдум, я обсада на Лондон... Другото ми се вижда нецивилизовано, дори дивашко и не мога да повярвам още, че може да се случи.

# 1 407
Недей, Рокси, безнадеждно е.

Децата, хайде обратно в училище и после по форумите, а?

Ти вземи и разгледай една бланка на отчет за приходите и разходите и кажи какво перо има в нея - разходи за амортизации или разходи за активи?

# 1 408
  • София

Онзи ден в този форум ми разправяха, че като внесеш вноски за кола и ипотека, печалбата се стопява (това за фирма), ти за активи и отчети обясняваш.  Crazy

Андариел, кой ви кара да ядете гръцки домати на поразия? Не ми казвай, че ЕС спря производството на хубави български домати, щото и аз съм в ЕС и е пълно с чудни местни домати за по 1-2 евро, нищо че няма почва и се полива с морска вода.

Теб кой те кара да задаваш тъпи въпроси? Чудя се дали изобщо си заслужава да се хабя да отговарям.

еау, и теб рано-рано те е хванала простотията. Кое налага да се държиш така?

Въпросът не е сравнение със Сърбите, а с членките. Като с пълноводна река е - тя просто си нахлува под напора на налягането на водата по естествен път и няма как да я спреш, пускайки насреща й да тебе малка рекичка. Може и с аналогия от цитологията - клетъчната мембрана започва да става по-пропусклива за влизащото отвън, отколкото за излизащото отвътре. На всичко отгоре има квоти за произвоство, които са раздадени на вътрешен принцип и затова ще ядем гръцки, испански, италиански, френски и пр. зарзавати, защото те просто са с големите квоти в сравнение с нашите. И така е за всичко - за машиностроене, финанси и пр.

# 1 409
Как така нямаш разход?! Може да не е оперативен разход за основна дейност, но е разход. И печалбата в ОПР, съответно в баланса, пак ще намалее.

Права е Рокси, страшни глупости се говорят.

Не, не е разход. Страшни глупости се говорят, когато не ти е ясна материята. Точно така е.
При придобиването на актив, броенето на пари най - общо казано не се отразява като разход. Единственият начин, по който може да ти намалее печалбата е за дълготрайните активи, чрез амортизациите. Но те се отчитат много години. За всеки актив времето на отчитане е различно. Например, ако купиш машина за 20 000 лв. няма да имаш разход, дори и да са ти излезли парите. Разходът за това ще бъде само чрез амортизациите и то в няколко години, може и пет и шест поредни години. Това е основната характеристика на актива, че пренася стойността си на части. И то на дълготрайният, защото има и краткотрайни. при тях е по лесно, защото обикновено се приема, че имаш праг 700 лв. и всико под този праг се отчита директно на разход.
А земята специално не е амортизируем актив. Та тя дори и чрез амортизациите няма да намали печалбите, защото не се амортизира. Причината актива да не е разход е, защото е средство на производство и носи бъдещи изгоди. Накратко, инвестиция.

Цитат

Скрит текст : Покажи

Хубаво, ама Гъгъл не ти е казал, че земята е неамортизируем актив. И не ти е казал, че амортизацията се пренася в годините, а не наведнъж, както ти си написала. Да не говорим, че има данъчно признати норми, които ако ги надвишиш, ще си увеличиш печалбите и залудо ще плащаш данъци.
Ей това е проблема, че Гугъл ви е учител.

Що се отнася до печалбата да, в баланса е. Нали това написах, а се води актив, защото реално е такъв. Преди десет години стоеше в актива, например. Сега го преместиха в пасива, но се пише със знак минус, защото не е привлечено средство, а чист актив. Ето ти от твоят учител Гугъл като за теб:
http://www.parichnipatoci.com/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0% … D1%87%D0%BA%D0%B0

АКТИВЪТ е НЕЩОТО(ресурс), което вкарва пари в джоба ти.
ПАСИВЪТ е НЕЩОТО, което изкарва пари от джоба ти.

Земята, машината или какъвто и да е друг дълготраен актив ще ти вкарат нови активи(парички), защото ще ти произведат приходи, най - общо казано. А разходът е чист минус.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 09:42 от Bella Anna

Общи условия

Активация на акаунт