Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 104
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 485
И да продължа, защото темата все пак е за Брекзита и какво ще стане, а тези новини бяха отминати.
Вчера във Варшава, след срещата на вишеградската с германеца и французина, имаше среща на външни министри от Източна Европа и Испания заради случващото се.
Поляците са много остри, освен външния и министър председателя им говореха за оставки на европейски лидери. Чеха също поиска главата на Юнкер.
Поляците се напъват да са лидери и клатят лодката от вътре и задействат центробежните сили.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5609073
https://news.bg/int-politics/frantsiya-i-germaniya-veche-ne-moga … edena-polsha.html

# 1 486
Всеки явно иска да е лидер, никой не ще партньорство.  Laughing

# 1 487
Е що ми се смееш сега  Crossing Arms Ако всички други освен теб са го очаквали, значи има два варианта - или си идиот, ама завършен такъв, или си прекалено арогантен. Ципрас очевидно е от първия вариант, тези не ми изглеждат идиоти. Освен чак толкова да им се е замаяла главата от арогантност, не знам. Ако е възможно това, значи и много други изненадани ще има в Европа след време. Аз като казвам, че не знаят какви са проблемите и настроенията на хората все е с надежда че имат поне малко здрав разум.

Без да се обиждаш Peace  Само прочети статията за обещанията и сегашните изявления и ще ти се изясни от кой вариант са  Mr. Green  

Имат здрав разум дотолкова, доколкото да протакат Брекзита.  Щото не виждам политик дотам изперкал, който да се наеме да ги изважда, нито дотам, че да се изправи срещу създадените от самите тях националисти.

# 1 488
Поляците се напъват да са лидери и клатят лодката от вътре и задействат центробежните сили.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5609073
https://news.bg/int-politics/frantsiya-i-germaniya-veche-ne-moga … edena-polsha.html

Тука не се говори за Юнкер и е доста по-нееднозначно:

http://bnr.bg/post/100708692/polskiat-vanshen-ministar-prizova-z … ci-zaradi-brekzit

Британски политици обявиха оставките си заради Брекзит, а ние обвиняваме европейските власти за грешките. Създалата се ситуация трябва да даде известно отражение и поне част от европейските политици трябва да си понесат последствията.

Трябва да дадат възможност на нови хора да преговарят, нови експерти, които няма да са обременени с тези грешки и това поражение, което беше Брекзит, и ще изработят новата позиция на Обединеното кралство и Европа, допълни полският външен  министър

А премиерът на Полша говори за Туск, който е поляк.
Информацията в Труд е от ТАСС - май Путин продължава с гамбита  Wink

Не, Анабел, поляците си мислят къде ще дянат всичките си съграждани, ако ОК си ги изсипе обратно Wink

А ето защо чехът е толкова напорист Wink

The departure of Britain from the EU will most likely weaken the Czech Republic's position in pushing through key priorities on the EU's internal market and in the commercial policy, which will have an impact on many related policies, from energy to the capital markets union to regulation, Industry Minister Jan Mladek said today.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/brexit-to-weaken-cr-s-position- … riorities/1365318

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 13:53 от Анонимен

# 1 489
  • постоянно
Е що ми се смееш сега  Crossing Arms Ако всички други освен теб са го очаквали, значи има два варианта - или си идиот, ама завършен такъв, или си прекалено арогантен. Ципрас очевидно е от първия вариант, тези не ми изглеждат идиоти. Освен чак толкова да им се е замаяла главата от арогантност, не знам. Ако е възможно това, значи и много други изненадани ще има в Европа след време. Аз като казвам, че не знаят какви са проблемите и настроенията на хората все е с надежда че имат поне малко здрав разум.

Без да се обиждаш Peace  Само прочети статията за обещанията и сегашните изявления и ще ти се изясни от кой вариант са  Mr. Green  

Имат здрав разум дотолкова, доколкото да протакат Брекзита.  Щото не виждам политик дотам изперкал, който да се наеме да ги изважда, нито дотам, че да се изправи срещу създадените от самите тях националисти.

Лично мисля че излизане ще има. Хората си дадоха гласа и  мнозинството искат да излязат. Ако Камерън не беше подал оставка щаха да започнат със задействане на Параграф 50 за излизане. Сега след като водещата партия няма "глава " първо трябва да се избере такава , а тя ще бъде  разбира се от страна на консервативните и ще  е някой , които поддържа Брексита.
От днес започват кампаниите на кандидатите са такива и съответно след като те приключат  хората ще гласуват за да изберат нов МП.
През това време те вече работят върху план за  внасяне на молба за излизане.
Не мога да разбера защо повечето от вас започват с конспирациите че Англия играе игри и искат нещо си бла бла . Излизането не  е акт който може да стане за една нощ .
Моето лично мнение е че връщане назад няма да има и ЮК ще излезе - дали след половин, една или две години незнам , но ще излезе !
Лично предположение за нов МП - Борис Джонсън .  Не казвам че той ще има моят глас , но интуицията ми подсказва че той има най-голям шанс.
както казват Руснаците " Поживъем - Увидим !

# 1 490
Разбирам, че не ви харесва британците да си пазят работните места и социала, но все пак това си е тяхно право - те са си техни и ще ги споделят с когото те решат.
Точно така е. Обаче не може да не си чувала за Magna Charta Libertatum, с която англичаните стартират развитието на човешките права, Bill of Rights  и въобще много тръбят в посоката дискриминация итн. Затова в момента вървят майтапи в тяхната посока. Иначе не вярвам точно някой във форума толкова да се е засегнал пряко, че не сме в един съюз с тях. Нито ще спрат да ходят на екскурзия там, нито ще загърбят английския език, просто приказки без много лична драма Simple Smile

# 1 491
  • MI
То пък голям здрав разум - да протакаш с надеждата друг да извади горещите картофи... Надали ще се реши от самосебеси проблемът, най-много да влошат така положението.

А Полша, Чехия и сие е ясно защо са се притеснили -ще им намалеят парите просто. Плюс ако тръгнат тълпи поляци да се завръщат у дома...

# 1 492
Не мога да разбера защо повечето от вас започват с конспирациите че Англия играе игри и искат нещо си бла бла . Излизането не  е акт който може да стане за една нощ .

Не знам защо непрекъснато се повтарят неща за "една нощ" или за "един ден".

Стана ясно, че след заявяването на желанието за излизане, има две години за договаряне на условията. Като могат да бъдат и удължени.

Въпросът е, че всички ще са по-наясно със ситуацията, ако Англия заяви желанието си за напускане официално. Честно казано, не виждам какво им пречи да го направят.

Теоретично сигурно могат да го направят и след пет години, но не вярвам, че това е особено коректно както към избирателите, така и към останалите в ЕС.

# 1 493
  • постоянно
Разбирам, че не ви харесва британците да си пазят работните места и социала, но все пак това си е тяхно право - те са си техни и ще ги споделят с когото те решат.
Точно така е. Обаче не може да не си чувала за Magna Charta Libertatum, с която англичаните стартират развитието на човешките права, Bill of Rights  и въобще много тръбят в посоката дискриминация итн. Затова в момента вървят майтапи в тяхната посока. Иначе не вярвам точно някой във форума толкова да се е засегнал пряко, че не сме в един съюз с тях. Нито ще спрат да ходят на екскурзия там, нито ще загърбят английския език, просто приказки без много лична драма Simple Smile

Тези , които се интересуват да идват в Англия ще го правят и след излизането им . За  Америка се искат визи за влизане и никой не се се спрял да ходи там  поради това.

# 1 494
  • постоянно
JP,
според мен е поради факта , че нямат лидер  в момента. Не би било справедливо да се започне процеса оглавяван от човек , който е против това в случая  Д. Камерън.
 Peace

# 1 495
  • София
А възможно ли е Камерън да си е подал оставката именно за да се забави организацията с излизането, защото няма кой да започне преговорите, ако няма МП. Докато изберат нов времето ще се проточи и  ще се измирише.

# 1 496
То пък голям здрав разум - да протакаш с надеждата друг да извади горещите картофи... Надали ще се реши от самосебеси проблемът, най-много да влошат така положението.

Ами здрав разум си е - 'щото другото е политическо самоубийство. Озбърн вчера казал, че

George Osborne said today he stands by predictions that Britain faces a recession and years of brutal austerity on the back of the Brexit vote.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/george-osborne-brexit-budge … austerity-8291176

Как мислиш, какво ще се случи с политическата кариера на този политик, който води Брекзита в условията на рецесия и остерити?

А британският здравен министър,  според ББС казал, че е добре да задействат излизането през 2022  - на теб това на какво ти прилича?  

# 1 497
  • Bristol
Не бих сравнявала гръцкия референдум с британския. Гърците го свикаха от днес за утре. Британците го обсъждат от предния мандат на Камерън. Нали за това го критикуваха, че говори за референдум и не прави. Затова като го преизбраха той първо прави преговори с EU и чак след това обяви датата.
Аз не мисля, че Борис става за MP. Осборн няма да се кандидатира, но за сега не подава оставка и остава на позицията си. Може би и той ще участва в преговорите. Въпреки издънките му, подходът му ми харесва и мисля, че ще е добър избор.

# 1 498
  • MI
Само Волен Сидеров има план exit.  Grinning   Да питат него.

Добро попадение!  Laughing

Да, всички са тъпи и никой не е помислил. Достатъчно е да пуснете в гугъл брексит и план на който и да е език и да видите новините от преди референдума. Дори Драги имаше нарочно изказване по въпроса. Точно затова ми изглежда малко странно само англичаните да не са помислили какво да правят.

Всъщност писаха, че ситито има някакъв секретен план да минимизират разходите и да излязат победители от ситуацията, но не знам вярно ли е. Ето, намерих на английски.
http://www.politico.eu/newsletter/morning-exchange/politico-morn … l-banks-key-role/

# 1 499
А възможно ли е Камерън да си е подал оставката именно за да се забави организацията с излизането, защото няма кой да започне преговорите, ако няма МП. Докато изберат нов времето ще се проточи и  ще се измирише.

Неее, никога! Wink Такива честни хора, искрено искат да уважат волята на народа и да го изведат от ЕС,  а ти да ги подозираш в такива игрички  Mr. Green
Не бих сравнявала гръцкия референдум с британския. Гърците го свикаха от днес за утре. Британците го обсъждат от предния мандат на Камерън. Нали за това го критикуваха, че говори за референдум и не прави. ...

Обаче до последно половете сочеха оставане. Идеята на Камерън явно е била да останат с малко и да изнудва още ЕС с коза "вижте как отървахме Съюза за малко, ама ако не отстъпите, втори път няма да се размине".

Нели, нямам намерение да те убеждавам в нищо - колкото някога убедих Зои за  плана Б на Ципрас, толкова и теб ще убедя. Събитията ще си покажат  Peace Да добавя, че говоря за План Б на политиците, не на бизнесмените - от Ситито сигурно имат и план Б, и план В дори.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 14:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт