Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 077
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 470
Те всъщност накрая след цялото умуване и тримата нищо умно не казаха.  Laughing Аз поне разбрах само, че не им се чака много, но пък нищо няма да правят засега. Да им имам оперативността.

Не съм съгласна. Важен е знакът към света и това е целта на оперативката. Дадоха ясен знак, че са  спокойни и са съвсем ок Британия да излезе, и че е в интерес на всички да се преговаря спокойно и да се съкрати максимално периодът на несигурност - което си е абсолютно така. Тази несигурност най-много удря финансовите пазари и услуги, което е гръбнакът точно на ОК икономиката. Така че те би трябвало най-много да бързат. 

От другата страна дават точно обратните сигнали - изненада, неподготвеност, неяснота какво и как ще се прави. Ако наистина решат да чакат до октомври, това е много време за пазарите и ще си загробят собствената финансова индустрия. Kакто се казва "go for it!"

# 1 471
  • Bristol
Несигурността и забавянето не са в полза нито на UK нито на EU.
Надявам се Борис да не се кандидатира! Мей е фаворитката на хората около мен. Който съм попитала, всеки казва Тереса Мей, имаме нужда от жена да подреди нещата  Laughing

# 1 472
Несигурността и забавянето не са в полза нито на UK нито на EU.

Но са в полза на ОК политиците, които се заплетоха  в проблема и нямат друг полезен ход Wink

Почна се...:

Meanwhile, Health Secretary Jeremy Hunt has suggested a second referendum - or a general election - to be held over the terms of the UK's departure.

Mr Hunt said the withdrawal process should be delayed until shortly before the next election - meaning a delay until after 2022 at the earliest.  

http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36647006

За политиците от лийв кампанията - сравнение на обещанията с изявленията след вота:

http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36641390

Не съм си и представяла какво грандиозно шоу могат да спретнат британските политици - Ципрас е направо сукалче в сравнение с тях

# 1 473
  • MI
Не знам, наистина има значение колко си спокоен, но не е всичко. Очаквах повече. А и не вярвам англичаните да нямат план Б за справяне при брекзит. И то при условие че дори тук се говореше преди референдума, че правителството е обмисляло вече варианти, което за мен означава че и в целия ЕС е мислено по въпроса предварително. Казват че и по-големите компании, особено финансови, са били подготвени за такъв вариант. Не може само самия гласуващ да не е помислил а какво ли би станало ако спечели референдума.

# 1 474
  • София
мисля, че ги надценяваме отново .- защо да имат план Б, те не са очаквали излизане.

# 1 475
Не знам, наистина има значение колко си спокоен, но не е всичко. Очаквах повече. А и не вярвам англичаните да нямат план Б за справяне при брекзит. И то при условие че дори тук се говореше преди референдума, че правителството е обмисляло вече варианти, което за мен означава че и в целия ЕС е мислено по въпроса предварително. Казват че и по-големите компании, особено финансови, са били подготвени за такъв вариант. Не може само самия гласуващ да не е помислил а какво ли би станало ако спечели референдума.

ха-ха-ха - ей това вече искрено ме разсмя  :Joy Joy Joy  дежа ву - планът Б на Ципрас   Joy

Нели, имам те за умна жена, недей така, моля те  Mr. Green

Здравният министър рекъл, че е най-добре да се задейства излизането през.....2022  #Crazy

За финансовите компании можеш да идеш в CNN money или Bloomberg и ще придобиеш представа за ситуацията.

# 1 476
мисля, че ги надценяваме отново .- защо да имат план Б, те не са очаквали излизане.

Точно влизам и аз това да напиша.

# 1 477
Имат план Б, но още го пазят в тайна от всички.
Чакаме кога ще го чуем.  Crossing Arms

# 1 478
Между другото, полския външен вчера е ударил едно рамо, че не трябва да ги пускат така лесно и е хубаво да има втори референдум.
Следя в туитър заседанието в ЕП, Юнкер е много твърд - бил забранил на подчинените си да водят разговори за излизане с англичаните докато не подадат уведомление по чл. 50.

# 1 479
Само Волен Сидеров има план exit.  Grinning   Да питат него.

# 1 480
Ето тук може да се гледа Заседанието на европейския парламент на живо( има и превод на български) Преди малко отговаряше и Фараж. http://www.europarl.europa.eu/plenary/en/home.html

# 1 481
Ох, голям майтап, ще правят референдуми, докато се уморят гласоподавателите и дадат верния отговор ли?  ooooh!

# 1 482
Между другото, полския външен вчера е ударил едно рамо, че не трябва да ги пускат така лесно и е хубаво да има втори референдум.
Следя в туитър заседанието в ЕП, Юнкер е много твърд - бил забранил на подчинените си да водят разговори за излизане с англичаните докато не подадат уведомление по чл. 50.

Това не го разбирам добре - какво общо има пускането от страна на ЕС с втори референдум от страна на ОК? И откъде накъде полски външен министър ще заявява, че е хубаво за британски референдум  newsm78 Те нали затова гласуваха за навън, да отнемат възможността на поляците да им казват какво да правят  Mr. Green

Иначе при този поток поляци, дето може да му се натресе обратно, полскиият си е прав да се тревожи  Laughing

# 1 483
  • MI
Е що ми се смееш сега  Crossing Arms Ако всички други освен теб са го очаквали, значи има два варианта - или си идиот, ама завършен такъв, или си прекалено арогантен. Ципрас очевидно е от първия вариант, тези не ми изглеждат идиоти. Освен чак толкова да им се е замаяла главата от арогантност, не знам. Ако е възможно това, значи и много други изненадани ще има в Европа след време. Аз като казвам, че не знаят какви са проблемите и настроенията на хората все е с надежда че имат поне малко здрав разум.

# 1 484
  • София
Само Волен Сидеров има план exit.  Grinning   Да питат него.

Добро попадение!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт