Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 950
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 160
  • MI
А, ясно, избиваме комплекси, че има  други загубени... Да, оспорвам че всички 52% са малоумни. Оспорвам и че ще измрат от глад без нас. Дори казвам че има и истински проблеми и хич не ме интересува, че някой популист ги е използвал. И доро, о Боже каква ерес, се надявам да ни се стреснат управниците и да решат някой проблем.
И не ми каза да чакам ли изненада от българите заради имперското ни минало.

# 2 161
А, ясно, избиваме комплекси, че има  други загубени... Да, оспорвам че всички 52% са малоумни. Оспорвам и че ще измрат от глад без нас. Дори казвам че има и истински проблеми и хич не ме интересува, че някой популист ги е използвал. И доро, о Боже каква ерес, се надявам да ни се стреснат управниците и да решат някой проблем.
И не ми каза да чакам ли изненада от българите заради имперското ни минало.

Добре - see you in the court!  Joy

Чета в коментарите на Гардиън колко британци са на подобно на моето мнение, при това с много цветисти изрази. Забавно е  Laughing

След като сме изгубили всички войни на 20 век и след като сме преживели 1990 и 1997, мисля, че е нормално лееекинко да се комплексираме, че сме най-загубените, не мислиш ли?  Mr. Green Но вече край на комплексите - всички сме равни в тъпотията си  Mr. Green Да живеят британците  Joy И научих, че те казвали arse, не ass  Laughing толкова често я ползват тази дума за политиците си, че няма начин да не я запомня  Laughing
Избрани цитати:

Glenn Irvine 1d ago
Has an arrest warrant been issued to David Cameron for calling this Referendum yet?

rockyrex
There must be something in the legal system that's applicable.

Andy310866  
Lol...sadly being a complete and utter arse isn't a criminal offence.
Yet.

Joy

Трябва по демократичен лийвърски начин да изискаш от управниците да решат проблемите - аз ли да те уча?!  Joy

Ам'чи аз от'де да знам  newsm78 Питай някого от политическата измет. На който му хрумне да драпа за властта.

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 23:57 от Анонимен

# 2 162
Герри ти колко години си живяла, та на всякъде си живяла. И с колко ...ци си живяла в ози живот. И какви професии си практикувала? Как стига един живот за таквоа разнообразие?
Ти пък. Сестра ми женена за шотландец и си ходим на гости. А аз съм живяла само в Германия за малко и останалото време съм си чиста българка и си живурам на село.. Била съм на туризъм из цяла Европа и САЩ за малко.
 Още нещо да питаш за биографията ми?
 Професии имам две-инженерни строителни. Не е много интересно, но пък имам въображение... hahaha

# 2 163
ей, народе, футбол се играе.  Сакс-Кобург-Гота-Стюарт-Уиндзор ... кой е вратаря Simple Smile

# 2 164
ей, народе, футбол се играе.  Сакс-Кобург-Гота-Стюарт-Уиндзор ... кой е вратаря Simple Smile

Батенберг а.к.а Маунтбатън  Joy

Кратко и популярно за потомствата /с линкове към по-разгърнати дървета/ . Все пак след Стюартите  има  Хановер и Сакс-Кобург-Гота, за да се стигне до Уиндзор, които преплитат всички предишни.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/queen-elizabeth-II/116938 … is-the-Queen.html

Иначе е права Александрия, че в този смисъл аристократите нямат националност.

Добре - Мери на следващия чай  да каже на баба Бети да забрани на синчето си да носи килт, щото не е шотландец и не му се полага  Joy

Vapor - аз не смея да споря със сайта на ОК-ското правителство, който твърди, че нейно величество баба Бети по баща води родословието си директно от Джеймс 6 ъф Скотланд, обаче което си е право - право си е - много са се мешали и плодили, и се е поразмила шотландската кръв на стюартите за толкова години  Peace Обаче на Чарлз много му отива килт  Grinning  

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 00:20 от Анонимен

# 2 165

[/quote]
Попадала съм само на една грозна сцена на уелш, който изключително грубо се присмиваше на шотландка заради акцента й, дори и мен се опита да въвлече
[/quote]

Нещо забавно...
https://www.youtube.com/watch?v=le_uNGdpa4c

# 2 166
  • София
Попадала съм само на една грозна сцена на уелш, който изключително грубо се присмиваше на шотландка заради акцента й, дори и мен се опита да въвлече
[/quote]

Нещо забавно...
https://www.youtube.com/watch?v=le_uNGdpa4c
[/quote]

Това акцент ли е? Това май е "благозвучният" им език, който според Гери, са го забравили.
И езикът и манталитетът им са ужасни.

# 2 167

Това акцент ли е? Това май е "благозвучният" им език, който според Гери, са го забравили.
И езикът и манталитетът са им прекрасни. Твоят манталитет е грубиянски и твърде неевропейски.
Много хляб има да изядеш, докато ги достигнеш тези хора.
Обаче на Чарлз много му отива килт  Grinning 
Верно? На тези уши? Или на носа?
Оооо....неееееее

# 2 168
Vapor - аз не смея да споря със сайта на ОК-ското правителство, че нейно величество баба Бети по баща води родословието си директно от Джеймс 6 ъф Скотланд, обаче което си е право - право си е - много са се мешали и плодили, и се е поразмила шотландската кръв на стюартите за толкова години  Peace

Разбира се, че го води директно от Джеймс Шести, Шотландски - по същия начин, както  самият той води своето  директно от Хенри Седми. Кръвта на Тюдорите, се е поразмила още повече, така че  наистина беше неуместно да се определя като "шотландка", та чак да се апелира и към историята.

Да споделя и аз един коментар от Гардиън, естествено, както и в референдума, и там британците са разделени.

RedHotScot  36m ago
I was 18 in 1975 and voted to join the EEC. I was young and stupid. I'm sorry.

I voted Brexit with the benefit of a little more wisdom and a lot more hindsight. I was astonished when I actually made a difference and righted my wrong. You can't believe how good that feels.

Brexit is not wrong. It will be tough, but it will be worth it. No one want's to go back or has rose tinted specs of the distant past. It was, on occasions, truly dreadful.

It must be accepted for what it is, as in 1975, a new start. Not a dramatic new start, but a gradual development. I voted Brexit for my children, not me. I resent being condemned as selfish, but I'll get over it.

Thank you for your fair approach.

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 00:43 от Vapor

# 2 169

смес от английски и шотландски (който също е германски език между другото) на диалект от района на Глазгоу, с много жаргонни думи.

# 2 170
  • София
От района на Глазга, that is Grinning.

# 2 171
Vapor - аз не смея да споря със сайта на ОК-ското правителство, че нейно величество баба Бети по баща води родословието си директно от Джеймс 6 ъф Скотланд, обаче което си е право - право си е - много са се мешали и плодили, и се е поразмила шотландската кръв на стюартите за толкова години  Peace

Разбира се, че го води директно от Джеймс Шести, Шотландски - по същия начин, както  самият той води своето  директно от Хенри Седми. Кръвта на Тюдорите, се е поразмила още повече, така че  наистина беше неуместно да се определя като "шотландка", та чак да се апелира и към историята.

Да напомня ли, че репликата ми към Мери за Елизабет 2 беше в отговор на цитат от нея, че "първият монарх на ОК е бил шотландец/ка", който трябваше да илюстрира близките връзки на Англия и Шотландия? Което е точно толкова вярно, колкото и че последният е шотландец/ка.

Ако ще сме заядливи, Джеймс шести по баща не е Тюдор, а си е Стюарт.  Но след като Тюдорите остават без наследник изобщо, е най-близкият им родственик (по женска линия линия е до Хенри 7 Тюдор, чиято дъщеря Маргарет му е прабаба) и поради това е поканен да заеме престола на Англия.

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 01:22 от Анонимен

# 2 172
Да напомня ли, че репликата ми към Мери за Елизабет 2 беше в отговор на цитат от нея, че "първият монарх на ОК е бил шотландец/ка"? Което е точно толкова вярно, колкото и че последният е шотландец/ка.

Ами това, което е казала Мери е факт - по отношение на Великобритания. Първата кралица след обединението на Англия и Шотландия e Анна, последната от династията на Стюартите.

# 2 173
Да напомня ли, че репликата ми към Мери за Елизабет 2 беше в отговор на цитат от нея, че "първият монарх на ОК е бил шотландец/ка"? Което е точно толкова вярно, колкото и че последният е шотландец/ка.

Ами това, което е казала Мери е факт - по отношение на Великобритания. Първата кралица след обединението на Англия и Шотландия e Анна, последната от династията на Стюартите.

Ами и това,което аз казах е факт - последната кралица на Великобритания Елизабет 2 води потеклото си директно от Джеймс Стюарт Шотландски.

Можем и още да разнищим кралските династии, за да видим силните връзки на монарсите на цяла Европа. Което само показва, че Европа е била обединена още много преди ЕС  Joy Само дето тези силни връзки не са попречили на всички войни и конфликти.

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 01:35 от Анонимен

# 2 174
Ами и това,което аз казах е факт - последната кралица на Велкобритания Елизбет 2 води потеклото си директно от Джеймс Стюарт Шотландки.

Абсолютен факт е, че майката на  пра-пра-пра-пра-пра /?/ дядо й Георг Хановерски /ако е уместно така да го нарека/ е внучка на Джеймс Стюарт Шотландски. Ако това прави последната кралица шотландка, съм напълно съгласна. Иначе е чисто заяждане. /Всъщност случаят е идентичен със Стюартите, които си цитирала. Този път те остават без подходящ за трона наследник и затова канят на трона Хановерите, които имат далечна връзка с тях. Не проявявай такъв двоен стандарт към "директното" родословие по женска линия/.

За сравнение - кралицата, за която говореше Мери, е правнучка на същия Джеймс Стюарт.

Иначе, колкото и да нищим кралските династии, май все някъде ще опрем до германци. Много са били.

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 02:05 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт