Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 956
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 145
  • Bristol
Те така са се преплели тук, че е трудно да кажеш кой каква националност е точно. Шотландците не могат да простят на англичаните миналото си, но е факт, че доста шотландци са управлявали кралството. Ирландците също имат кървави сблъсъци с англичаните.
Аз се чудя с Гибралтар какво ще стане. Мисля, че те най-много ще пострадат от тези промени и несигурност.

# 2 146
"Обаче Мери държи да подчертае дистанцията между простите балканци и възвисените албионци"
Не обичам да ми преписват неща, които не съм казала, а доста списващи го правят това. Сега трябва ли да доказвам че нямам сестра?!?!
Това ти как се чувстваш си е твой проблем.
Те политиците същото го правят, манипулират мнението на народа с измислени факти!  Tired

Ок, Мери - извини ме  Peace Приемам, че репликата за много общото между шотландци и англичани е резултат САМО на известни празнини в познанията ти по история Peace Което не отменя факта, че не е съвсем вярна, а и че общото не винаги е залог за добро съвместно съжителство.

Аз се чувствам добре, благодаря Peace Смятам, че за самочувствието  е по-важно аз какво знам и мога, отколкото в коя богопомазана държава живея или колко титли е имал пра-пра дядо ми  Grinning И британското шоу с референдума го потвърждава.Simple Smile

Мдам, правят го, а народът вярва ли вярва Wink

# 2 147
  • The QC to be!!!
... Ирландците също имат кървави сблъсъци с англичаните.
...
Това е много, много меко казано!

# 2 148
Те така са се преплели тук, че е трудно да кажеш кой каква националност е точно.
Абе не е съвсем така. Отделно са си. Омешали са се един малък процент, но масата си стои. Ясно е къде е Шотландия и къде Уелс и къде Ирландия.
 Не можаха да се смесят, още повече че се и мразят, което не е някаква тайна голяма..

# 2 149
Те така са се преплели тук, че е трудно да кажеш кой каква националност е точно.
Абе не е съвсем така. Отделно са си. Омешали са се един малък процент, но масата си стои. Ясно е къде е Шотландия и къде Уелс и къде Ирландия.
 Не можаха да се смесят, още повече че се и мразят, което не е някаква тайна голяма..

Недей бе, Гери - Шотландия ако вземе, та  излезе, как ще ги разделят такива преплетени Joy

# 2 150
  • Bristol
Така е, както провинцията и столичани се мразят и се присмива на диалектите си в България. Абсолютно същото го наблюдавам и тук.

# 2 151
И да не кажеш, всички уелсци се казват Джоунс. Simple Smile
Кой е този Джоунс?

Един приятел беше в Уелс и разправяше, че всеки втори уелсец е с това име. И като се замислих  -Том Джоунс, Вини Джоунс, Катрин Зита Джоунс,. Интересно ми е дали е вярно.

# 2 152
Така е, както провинцията и столичани се мразят и се присмива на диалектите си в България. Абсолютно същото го наблюдавам и тук.
Да бе. То омразата между шотландци и англичани е същата като Карнобатчани към Бургазлии....
 И корабчето ми плууува в окото... hahaha
И да не кажеш, всички уелсци се казват Джоунс. Simple Smile
Кой е този Джоунс?

Един приятел беше в Уелс и разправяше, че всеки втори уелсец е с това име. И като се замислих  -Том Джоунс, Вини Джоунс, Катрин Зита Джоунс,. Интересно ми е дали е вярно.
За първи чувам такова нещо. Не съм живяла в Уелс та да знам. Моят Уелсец не беше Джоунс.
Но това са английски имена. Техният език е нещо коренно различно и кой знае какви са им били истинските имена...

# 2 153
  • MI
Ок, ти Попея си само възмутена, други са и учудени. Половината тема е потресена и възмутена. Като гръцката. Нищо ново. А, да, и българите сме имали империя (нали не мислите че на трите морета само българи са живели), така че може значи да изненадаме и ние света.  Mr. Green Така де, да се подготвя.
 Ако не разбереш мотивите на хората, а само се вайкаш че те са тъпи и никой не разбира гениите, ще си винаги губещ в крайна сметка.

# 2 154
Герри ти колко години си живяла, та на всякъде си живяла. И с колко ...ци си живяла в ози живот. И какви професии си практикувала? Как стига един живот за таквоа разнообразие?

# 2 155
  • Bristol
Да бе. То омразата между шотландци и англичани е същата като Карнобатчани към Бургазлии....
 И корабчето ми плууува в окото... hahaha
Аз живея в Англия. Комуникирам повече с хора самоопределящи се като англичани, на второ място са тези самоопределящи се като уелш и шотландците са значително по-малко. Това са моите наблюдения. Ако живеех в Шотландия сигурно щях да имам други наблюдения. Попадала съм само на една грозна сцена на уелш, който изключително грубо се присмиваше на шотландка заради акцента й, дори и мен се опита да въвлече, не се казваше Джоунс  Mr. Green Уелският кандидат за PM също не е Джоунс.

# 2 156
Ок, ти Попея си само възмутена, други са и учудени. Половината тема е потресена и възмутена. Като гръцката. Нищо ново. А, да, и българите сме имали империя (нали не мислите че на трите морета само българи са живели), така че може значи да изненадаме и ние света.  Mr. Green Така де, да се подготвя.
 Ако не разбереш мотивите на хората, а само се вайкаш че те са тъпи и никой не разбира гениите, ще си винаги губещ в крайна сметка.

Аз разбирам мотивите на хората, но това не значи, че трябва да ги приема, а още по-малко пък да смятам, че някой е длъжен да се съобрази с тях и да им даде всички привилегии на ЕС без отгвороностите на ЕС. И не значи, че нямам право да ги преценявам като несъстоятелни и изкуствено предизвикани от шепа алчни за власт политици - и  48% от британците виждат същото като мен.

Също както разбирам, но няма да се съглася да приема, че щом Цезар е бил пра-пра дядо на италианците, те сега само на тази база могат да нареждат на по-силни от тях какво да правят. То и Цезар е знаел всъщност тези елементарни неща кой на кого може да нарежда Wink .  

Една част от хората очевидно доказаха, че са тъпи и не виждам защо да се вайкам за това - те са, каквито са, а Джонсън и Фараж го използваха. Ти това ли оспорваш?

Не съм възмутена, ами се забавлявам  искрено  Laughing И се успокоих, защото разбрах, че не само българите сме достатъчно тъпи да вярваме на "Царски" обещания. Нито пък че само нашите политици са подли, алчни и лъжливи мижитурки. Което, съгласи се, е сериозно утешение  Mr. Green

И по повод Гърция - някъде мярнах вчера, че Гърция се връща на пътя на растеж - не съм го проверявала, обаче.

Така де, комит Кракра Пернишки нали преди 700 години изкорми севаст Алекси Кричимски - и затова сега перничани се присмиват на кричмчани, че мйекат Simple Smile Шегувам се  Peace Знам, че е така. То неслучайно една от най-добрите британски пиеси (всъщност, ирландска Simple Smile) е центрирана върху Кокни диалекта и отношението към него сред образованите.

Мери, историческите вражди между шотландци и англичани наподобяват тези между българи и гърци или между българи и сърби, а не тези между Пернишка и Кричимска околия (все българи). Те са си различни етноси с различен език и култура.  Но ако сега Шотландия тръгне да излиза, това няма да има нищо общо със взаимоотношенията на  Уилям Уолъс с крал Едуард Дългокракия. Шотландците, за разлика от 52 % от англичаните,  са вече в 21 век и си имат други приоритети.  Peace

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 22:07 от Анонимен

# 2 157
Ха-ха, Нели, това е за теб от Гардиън коментарите:

"ABritAbroard 1d ago
3 different views from Italy

1) the UK is utterly mad, they had a tailor made suit already so what are they complaining about? If it had been one of the EZ nations there would be some level of understanding.

2) Britain has the strongest economy in Europe so they will (probably) be OK but they have already heard that British companies have increased import costs and may go bust as a result

3) the Queen has probably had enough of the shenanigans but she is welcome if she wants to come and live in Italy!"

По последното - ами като й останат замъците в чужди държави, жената бездомна ли да остане - италианците ще я приютят  Joy

# 2 158
И по повод Гърция - някъде мярнах вчера, че Гърция се връща на пътя на растеж - не съм го проверявала, обаче.
аха и да се върне, но няма,
Великобритания обаче и тя изпада в рецесия следващата година, след 1.5 % растеж миналата ....

# 2 159
Мери,ще ме умориш - и сегашният монарх е шотландка, представи си  Mr. Green  ти не знаеш ли, че е потомка на Стюартите...

Кратко и популярно за потомствата /с линкове към по-разгърнати дървета/ . Все пак след Стюартите  има  Хановер и Сакс-Кобург-Гота, за да се стигне до Уиндзор, които преплитат всички предишни.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/queen-elizabeth-II/116938 … is-the-Queen.html

Иначе е права Александрия, че в този смисъл аристократите нямат националност.

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 23:05 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт