Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 077
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Мисълта ми беше, че много често "централно" ни представят нещата така, сякаш България е била приета в ЕС само и единствено по милост, едва ли не са ни направили услуга. А всъщност си е сделка, и аз това започнах с изумление да го разбирам, когато трябваше да иззобам сума материали и документи по европейска интеграция преди повече от десет години. Но повечето хора това няма как и откъде да го знаят, а точно като британците вярват на това, което им пробутат чрез медиите. Аз определено смятам, че за България е по-добре в ЕС, отколкото извън ЕС, но това не означава, че съм сляпа за останалата част от сделката и това, че не сме приети по милост и не е нужно да изпадаме в положението на просяци, които да целуват краката на чужденците. Ако нашенци си вършат добре работата има море от фондове, които могат да направят чудеса със стандарта ни, ама нъцки, далаверата явно е по-важна.

Джейпи, това е потребителското поведение - ако хората могат да купят 80 процента от стоките в хипермаркета, ще направят компромис и за останалите 20 процента, защото няма да им се занимава да ходят в други магазини.

# 1 426
Да, Клевър е тяхната марка - евтината,  имат и продукти с марка Билла, както и 10-20 вида българско мляко, аз си купувам българското.

# 1 427
Влязох да видя има ли нещо ново по темата и попадам на домати.Цял ден вършея из столицата,много ъгли виждам,но на нито един не видях домат.Нито хубав,нито лош.

# 1 428
  • MI
АнаБел, умолявам те не пиши никога повече за счетоводство.  Praynig Сериозно, не се заяждам, но не ти е силната страна. Дори не ми се прави разбор на написаното.

# 1 429
Влязох да видя има ли нещо ново по темата и попадам на домати.Цял ден вършея из столицата,много ъгли виждам,но на нито един не видях домат.Нито хубав,нито лош.

Нямате пазари в квартала?

# 1 430
Мисълта ми беше, че много често "централно" ни представят нещата така, сякаш България е била приета в ЕС само и единствено по милост, едва ли не са ни направили услуга.
По милост е ясно, че не е, но е ясно, че е трудно да се направи бакалска сметка. На мен ми беше допаднало изказването на един политик, който каза (По повод опитите да се разпределят бежанци между страните от ЕС ), че не трябва да забравяме огромните разлики в икономическото ниво на отделните страни и че всички решения трябва да се пречупват през това.
Един от големите проблеми, който беше повдигнат от УК, но се обсъжда и другаде, и според мен ще бъде решен в най скоро време, са например детските, които се изплащат според стандарта на страната, в която работи родителя, а не където живее детето. Детски от 150-180 евро са си една заплата в България или Румъния и за мен не е правилно да се печели от тази разлика в стандарта. Защото ако се махнат ей тези неща, ще се окаже, че на поляка всъщност не му е толкова изгодно да живее в УК, или поне не и на този без или с нископлатена работа, ако трябва да покрива същите разходи като британеца.

# 1 431
АнаБел, умолявам те не пиши никога повече за счетоводство.  Praynig Сериозно, не се заяждам, но не ти е силната страна. Дори не ми се прави разбор на написаното.

Бъркаш нещо, Нели. Много бъркаш. Счетоводството ми е най - силната страна. Ако имаш някакви забележки този път на лични. С радост ще приема разбора и корекциите ти. Предполагам си финансист.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 10:45 от Bella Anna

# 1 432
Това, че в големите магазини има всичко, не значи, че трябва да си купувате всичко от там.

В сезона на доматите хубави домати има на всеки ъгъл по мои наблюдения. На голяма част от тях пише, че са български - не мога да го гарантирам, разбира се.

Оф, тая мантра с тези пусти домати взе да ми писва   Close  Ние домати си ядем хубави и евтини, в сравнение с навсякъде, където сме яли (и не са малко местата), с изключение на Гърция, които наистина имат домати хубави като нашите и вече са евтини (до преди 2-3 години не бяха).

За доматите - наскоро се смяхме в един самолет - българка, женена за британец "ще ме чака на аерогарата, 'щото нося домати"  Joy Естествено, че се шегуваше, ама както се шегуваше, така сподели, че я карал всеки път, като се прибира, да му носи домати от България

# 1 433
  • София
Стига де, хора, на ниво буквално разбиране само за доматите ли сте! Дали ще са домати, портокали или нещо друго е все тая. Просто с доматите е най-лесен и достъпен примерът за обработка, защото друго правят-неправят, хората искат да ядат, а селскостопанската политика е една от ключовите в ЕС.

# 1 434
Мисълта ми беше, че много често "централно" ни представят нещата така, сякаш България е била приета в ЕС само и единствено по милост, едва ли не са ни направили услуга. А всъщност си е сделка, и аз това започнах с изумление да го разбирам, когато трябваше да иззобам сума материали и документи по европейска интеграция преди повече от десет години. Но повечето хора това няма как и откъде да го знаят, а точно като британците вярват на това, което им пробутат чрез медиите. Аз определено смятам, че за България е по-добре в ЕС, отколкото извън ЕС, но това не означава, че съм сляпа за останалата част от сделката и това, че не сме приети по милост и не е нужно да изпадаме в положението на просяци, които да целуват краката на чужденците. Ако нашенци си вършат добре работата има море от фондове, които могат да направят чудеса със стандарта ни, ама нъцки, далаверата явно е по-важна.

Джейпи, това е потребителското поведение - ако хората могат да купят 80 процента от стоките в хипермаркета, ще направят компромис и за останалите 20 процента, защото няма да им се занимава да ходят в други магазини.

Анди, баш сме си просяци. Без еврофондовете и една магистрала сами не можем да си построим. За метро да не говорим. Приети сме по политически причини. Ползите, които ние имаме от тях, са много по - големи, отколкото те имат от нас. Затова и нашите политици си траят.

# 1 435
  • София
Големи счетоводни умове тука, думаа да няма! Айде да ме консултирате тогава как си обяснявате разликата в заплащането на труда. Детските в Англия били равни на заплата у нас. Какво е обяснението?
Моля без кухи приказки за производителността на труда и 360 на седмица. Боже, така да се хиля на тия 360 на седмица, това ми е бисер номер едно за годината!

# 1 436
Стига де, хора, на ниво буквално разбиране само за доматите ли сте! Дали ще са домати, портокали или нещо друго е все тая. Просто с доматите е най-лесен и достъпен примерът за обработка, защото друго правят-неправят, хората искат да ядат, а селскостопанската политика е една от ключовите в ЕС.

Доматите са еманация на селскостопанска продукция - моето мнение важи и за другите аграрни стоки, с изключение на цитрусовите и екзотиките, разбира се.

И да, ключова е, и затова се дискутира. Не разбрах какъв ти е проблемът с квотите и субсидиите в момента.

# 1 437
  • София
Не сме просяци, Бел, защото политическите причини са много скъпа стока, политиката пари струва. Гърция и Испания повече от двайсет години се хранят от политическите причини за приемането си. Относно фондовете, те не са само за България, и за да се кандидатства и да се вземат проектите трябва да имаш и суха пара или да си уговорил заем от банка толкова, колкото после ще ти дадат, и то след приключването на проекта. Никой не дава пари просто така.

Аз нямам проблем с квотите, Попея. Според теб колко обикновени хора като мен, теб и пишещите тук знаят за квотите? Аз разбрах за тези неща, защото ми се наложи да ги чета, иначе да не мислиш, че много щях да задълбавам, както не задълбава и комшията.

# 1 438
  • MI
АнаБел, умолявам те не пиши никога повече за счетоводство.  Praynig Сериозно, не се заяждам, но не ти е силната страна. Дори не ми се прави разбор на написаното.

Бъркаш нещо, Нели. Много бъркаш. Счетоводството ми е най - силната страна. Ако имаш някакви забележки този път на лични.

Както казах, дори не ми се прави разбор.
Скрит текст:
Щом не знаете защо седят тези разходи в приходната част на ОПР (на кой вариант  Laughing) и дали има случаи на амортизиране на земя какво да си говорим? Да не говорим че не може да пишеш печалбата е актив и да чакаш реакции. Неслучайно се пише в пасива. Теорията е много важна, но с това почти никой счетоводител-практик май не е съгласен.

# 1 439
Според теб колко обикновени хора като мен, теб и пишещите тук знаят за квотите? Аз разбрах за тези неща, защото ми се наложи да ги чета, иначе да не мислиш, че много щях да задълбавам, както не задълбава и комшията.
А какво значение има колко хора знаят? Ако знаехме всичко, нямаше да плащаме на професионалисти, да избираме представители и изобщо нужно ли  е да си обосноваваме разделението на труда. Нали има един куп организации, които защитават потребителските интереси, различните държави и индурстрии имат представители, организации, синдикати.

Много е измамно това с квотите са виновни, печалбата се изнася, гърците са мързеливи. Дава една илюзия хем за богопомазоност, хем за просветеност.

пп. понеже се спомена Унгария- тук в Австрия много се недоволства срещу работниците, най вече в строителството, които идват сутрин от Унгария и Словакия и вечер се прибират. Ето те са в състояние да подбият пазара наистина, а не унгареца, който живее тук и плаща същия наем като местните. Правят проверки на микробуси, проверяват строежи, в опит да ограничат точно това явление. Същевременно обаче под статии за трудовата миграция, максимум третият по ред коментар е - хубаво си помислете ако ги няма болногледачките от Чехия, Румъния и т.н. как ще се справите с възрастните си и болни родители, друго много малко хора могат да си позволят и финансово, и като налични места.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 11:00 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт