Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 062
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 440
(к'во пък толкова сме внесли от Унгария  newsm78).

Ти сериозно ли?
Без да търся - черна техника и електроинструменти, помпи, лекарства. Включително ихтиманския завод за електроди американците го изнесоха към Унгария, като преди това патентоваха марката Wink.
Имат и доста производства по азиатска линия.
Много сериозна индустрия имат всички от Вишеградската.

# 1 441
И във вашето семейство ли е така - който има по-голяма заплата, той командва? Съмнявам се. Laughing Щото при повечето хора не е точно така, всеки допринася с нещо и като цяло се говори и има партньорство. Ето това е, което липсва в съюза, малко като в семейството е. Не че няма семейства от тип "бий за да те уважават", но те не са ми пример и като цяло не са от щастливите.

Ами как да ти кажа, Нели - зависи - все пак приносът не се измерва само в пари, а и в името на съюза   естествено, че има компромиси. Обаче все пак си има значение кой колко изкарва Wink А зависи и от поведението на страната, която изкарва по-малко - и тя трябва да прави компромиси, и дори повече от другата.

Като цяло - всичко е въпрос на разумна дискусия в случай на проблемна ситуация - това за нашето семейство говоря. Ама  ние си нямаме политици с амбиции за власт, понеже не допускаме възрастните да се намесват  Laughing  и затова ситуацията е по-лесно управляема от британската  Laughing

Всъщност в Британия л...та ги сътвориха политиците, при това съвсем целенасочено. И като са сели ветрове, сега ще жънат бури.

Но си много по-зависим, аз от тази гл.т. го казвам. В крайна сметка всичко се случва, може да ти се наложи да разчиташ основно на себе си, ако имаш силно производство и достатъчно развито селско стопанство е малко по-лесно. Отдавна не сме имали война, но не се знае докога - това чисто хипотетично, нямам нищо конкретно предвид. Просто сега много, даже прекалено оптимистично гледат политиците на бъдещето, а то не винаги е предвидимо. Всъщност в резултат на санкциите Путин е на път да превърне Русия в един от големите износители на селскостопанска продукция, миналия месец четох статия (не руска, спокойно  Laughing). Тръгнал е от идеята за самозадоволяване с храни, което ми напомни за други хора, които са го правили и ме навежда на едни мисли...  Sick

Малките винаги са зависими, а понякога и големите дори. Колкото до в случай на нужда, точно българите са показали как могат да оцеляват в условия, които западняците дори не могат да си представят. Нали знаеш "сиромах човек, жив дявол!"  Simple Smile

Я дай тази статия да видим - за Путин.

# 1 442
  • София
Според теб колко обикновени хора като мен, теб и пишещите тук знаят за квотите? Аз разбрах за тези неща, защото ми се наложи да ги чета, иначе да не мислиш, че много щях да задълбавам, както не задълбава и комшията.
А какво значение има колко хора знаят? Ако знаехме всичко, нямаше да плащаме на професионалисти, да избираме представители и изобщо нужно ли  е да си обосноваваме разделението на труда. Нали има един куп организации, които защитават потребителските интереси, различните държави и индурстрии имат представители, организации, синдикати.

Много е измамно това с квотите са виновни, печалбата се изнася, гърците са мързеливи. Дава една илюзия хем за богопомазоност, хем за просветеност.

Кое му е измамното, че дори да искаш, не можеш да произведеш повече от Х тона домати, дори да си най-добрият производител, защото ще има наказателни мерки ли? Е, те наказателните не са директни, а просто не се стимулират да се навираш между шамарите. Не зная дали гърците са мързеливи, това е субективна оценка кой е мързелив и кой не.
Ти на организации, защитаващи потребителските интереси недей да разчиташ, защото и там играе политика и пари.

# 1 443
(к'во пък толкова сме внесли от Унгария  newsm78).

Ти сериозно ли?
Без да търся - черна техника и електроинструменти, помпи, лекарства. Включително ихтиманския завод за електроди американците го изнесоха към Унгария, като преди това патентоваха марката Wink.
Имат и доста производства по азиатска линия.
Много сериозна индустрия имат всички от Вишеградската.

Не ги следя  Peace

А като е така, що са в рецесия унгарците?

# 1 444
Кое му е измамното, че дори да искаш, не можеш да произведеш повече от Х тона домати, дори да си най-добрият производител, защото ще има наказателни мерки ли? Е, те наказателните не са директни, а просто не се стимулират да се навираш между шамарите. Не зная дали гърците са мързеливи, това е субективна оценка кой е мързелив и кой не.
Ти на организации, защитаващи потребителските интереси недей да разчиташ, защото и там играе политика и пари.
И накрая ще стигнем до "Всички са маскари", кучетата ще лаят и керванът ще си върви.

# 1 445
  • София
Рокси, излагаш се! Емоционалните интерпретации можеш да си ги запазиш за себе си - това с маскарите по-скоро обрисува теб. Аз се сещам за онази приказка, която казваше "кога стана циганин, кога ти почерня..."

# 1 446
Аз нямам проблем с квотите, Попея. Според теб колко обикновени хора като мен, теб и пишещите тук знаят за квотите? ...

Ами не знам, сигурно колкото британци знаят за приципите на управление на ЕС  Laughing Това е основният проблем на демокрацията, че иска от хората да дават мнение и да имат позиция за неща, от които не разбират.

Чела съм, че в древна Гърция в някои полиси е имало имуществен ценз (освен гражданския) за гласуване. Смятало се, че като си по-заможен, ще си и по-отговорен, и ще се информираш по-добре, когато трябва да гласуваш за нещо.

# 1 447
  • MI

Скрит текст:
Ами как да ти кажа, Нели - зависи - все пак приносът не се измерва само в пари, а и в името на съюза   естествено, че има компромиси. Обаче все пак си има значение кой колко изкарва Wink А зависи и от поведението на страната, която изкарва по-малко - и тя трябва да прави компромиси, и дори повече от другата.

Като цяло - всичко е въпрос на разумна дискусия в случай на проблемна ситуация - това за нашето семейство говоря.
Ама  ние си нямаме политици с амбиции за власт, понеже не допускаме възрастните да се намесват  Laughing  и затова ситуацията е по-лесно управляема от британската  Laughing

Скрит текст:
Всъщност в Британия л...та ги сътвориха политиците, при това съвсем целенасочено. И като са сели ветрове, сега ще жънат бури.

Малките винаги са зависими, а понякога и големите дори. Колкото до в случай на нужда, точно българите са показали как могат да оцеляват в условия, които западняците дори не могат да си представят. Нали знаеш "сиромах човек, жив дявол!"  Simple Smile

Я дай тази статия да видим - за Путин.
А, виждаш ли че трябва не тропане по масата, а партньорство.  Laughing

Четох я в едно списание, no го изхвърлих за съжаление. Но то ситига да пуснеш Путин и agriculture в гугъл и излиза много - иска да стане най-големия износител на органична храна, доста е инвестирано в тази насока вече. С житото вече е станал едни от най-големите износители. Но като цяло доколкото разбрах целта е да не завист от никого в случай на нужда. Тук в Италия така и планините са обработвали, буквално. Със същите цели (успешно) но преди едни 80  години....

# 1 448
  • София
то затова и се стигна до тези резултати с брекзита - извъднъж хората се усетиха, че са им казали едно, те са си мислили за друго, а ще се получи трето. Обаче агитката за излизането добре си е свършила работата, само не ми е ясно какви са реалните цели.

# 1 449
АнаБел, умолявам те не пиши никога повече за счетоводство.  Praynig Сериозно, не се заяждам, но не ти е силната страна. Дори не ми се прави разбор на написаното.

Бъркаш нещо, Нели. Много бъркаш. Счетоводството ми е най - силната страна. Ако имаш някакви забележки този път на лични.

Както казах, дори не ми се прави разбор.
Скрит текст:
Щом не знаете защо седят тези разходи в приходната част на ОПР (на кой вариант  Laughing) и дали има случаи на амортизиране на земя какво да си говорим? Да не говорим че не може да пишеш печалбата е актив и да чакаш реакции. Неслучайно се пише в пасива. Теорията е много важна, но с това почти никой счетоводител-практик май не е съгласен.

Защо бе Нели? Така категорично се изказа, че даже ме и помоли да не пиша на тая тема, пък сега не ти се прави разбор. Аз винаги съм готова да науча нещо ново от професионалист. Като казваш А  е редно да кажеш и Б. Ама на лични, моля.

Скрит текст:
Правиш ли разлика между амортизируем актив и изключения? Защото земята не се амортизира. Ако има изключения ще се радвам да ми ги напишеш на лични. При кои случаи се амортизира земя, колко години и с какви норми. И защо печалбата е в пасива, защото тя и загубата е там? М? Пак в пасива. Никакви реакции не чакам печалбата е актив, да. Плюс за фирмата , не е минус, не е задължение, нищо, че заедно със загубата са в пасива на баланса. Не актив като страна на баланса, а като актив в смисъла на полза, не привлечено средство. Собствен капитал е, не чужд. Всъщност и актива и пасива представляват едно и също нещо, погледнато от две страни, за даден период от време. Актива показва средствата на производство, пасива показва от къде са дошли парите за това производство. Затова са подредени по степени на изискуемост, а актива по степени на ликвидност. Чисто математически и печалба и загуба са в пасива, за да може баланса да е равен.
Теорията е много важна, да. Актива на кратко са средства на производство, а пасива е от къде са финансирани тези средства.

# 1 450
Рокси, излагаш се! Емоционалните интерпретации можеш да си ги запазиш за себе си - това с маскарите по-скоро обрисува теб. Аз се сещам за онази приказка, която казваше "кога стана циганин, кога ти почерня..."
Какви емоционални интерпретации  Crazy
Ти каза, че потребителските организации били подвлатсни на политика и пари. Е на кого да разчитаме тогава, да ни защитава като потребители?
Пишем си тук във форума, хубаво, ама керванът в политиката си върви, и подозирам, че ще си върви дори и да запаша химикал и елка, и да се явя в парламента да контролирам.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 11:22 от Рокси

# 1 451
  • София
Естествено, че играе политика и пари в потребителските организации! Това не е някакво чудо невиждано, редовно биват "подкрепяни" в полза на една или друга компания или бранш.
Както виждаш, керванът си тръгна в УК благодарение на това, че Джон и Мери хабер си нямат как и защо се случват нещата в живота им, също както и нашенските Иван и Марийка, и като се поведат по приказките, които им внушават колко са застрашени от румънците и българите и колко ще потънат в благополучие, ако УК не плаща всяка седмица вноска за ЕС, ето ти пищене и "оле, ле, каква я мислихме, каква стана".

В общи линии започнат ли да ми обясняват колко е лоша захарта, каква бяла отрова е, значи след време ще ми сурнат някой заместител  на захарта. Или колко провинциалистът ще вземе работата на столичанина, значи идват избори.

# 1 452
А, виждаш ли че трябва не тропане по масата, а партньорство.  Laughing

Че кой тропа по масата в ЕС? Това са си някакви твои интерпретации още от гръцката криза. В нашето семейство, ако река да харча на поразия с кредитните карти на мъжа ми и да тропам по масата, че е зъл изедник, като ми каже културно, че трябва да се огранича, също ще има меморандум  Laughing

Ако визираш Германия, тя е дори по-кротка от това, което би могла бъде с оглед на икономиката й. По исторически причини.

# 1 453
Естествено, че играе политика и пари в потребителските организации! Това не е някакво чудо невиждано, редовно биват "подкрепяни" в полза на една или друга компания или бранш.
.
Ами аз точно това твое твърдение обобщих с "всички са маскари". А под керван имах предвид политиците, те как са тръгнали след референдума?
Абе не се разбираме нещо, ама нейсе. Не съм била емоционална, и не съм те включила в маскарите, ако така си ме прочела:)

# 1 454
  • MI

Ако визираш Германия, тя е дори по-кротка от това, което би могла бъде с оглед на икономиката й. По исторически причини.

Че кой друг да визирам. Може да тропат ако са сами, като са в съюз ако много тропат може на някой да му писне и да обърне масата. И в семействата е така.  Въпреки че напоследък много станаха кандидатите за тропане по масата - Унгария, Австрия, Плоша, който не се е сетил, той не е заразмахвал ръчичка. Е няма как да се върви напред така.

Общи условия

Активация на акаунт