Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 980
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 100
  • София
Рокси, следващия път, кого с някой преуспял емигрант се засечем пред някой лекарски кабинет или болница ще му кажа "ти си лична история - не важиш, защото Рокси и други потребителки от бгмама казаха". Баси надувките сте! Кога ви се смени балканското със западно!

# 2 101
......и манталитета и културата на хората е доста различен.
Вижте например Камерън как подаде оставка веднага,без дори някой да му я е искал.Референдума даже не беше предложен на гласуване от парламента,а казаха че макар и с малка разлика между за и против трябвало да уважат гласа на народа....Това било демокрацията.

А голяма част от самите британци му викат "бягство от отговорност" Wink, щото Камерън беше обещал, ако изходът е за напускане, да не подава оставка, ами уважи волята на народа,  да задейства чл, 50 и да извади страната от ЕС. Защото тази демократична постъпка в момента хвърли ОК в политическа криза с неясни последици. И забавя точно уважаването на вота на народа -демек,спъва демокрацията.

Част от лийвърите са бесни и на Камерън,и на Джонсън заради това забавяне да уважат волята на народа

# 2 102
Нямам против ...
..
И за мене решението е старомодно - връщане към реалната такава...
...
 Лично аз и семейството ми не ползваме почти никакви социални придобивки, та дори и здравна каса (за мене) и детски, така че ми е все тая.
Е, хубаво, ама все пак светът е малко по голям от теб, твоите нужди и твоите схващания. Ти не ползваш социални услуги, ерго няма нужда от тях. То затова е най лесно да се насъскат една група от хората срещу друга, гледали сме го достатъчно във форума. Майките се интересуват само от майчинството, родителите с деца в училище от училищата, хората с хронични заболявания от здравеопазнаве и болнични, пенсионерите от пенсиите. В едно цивилизовано общество трябва да се имат предвид нуждите на всички, а не да хвърлиш майките срещу пенсионерите, и който вика най силно той да е победител.

Това с реалната икономика просто не знам откъде да го подхвана, конспиративните теоретици много обичат приказките за златния стандарт и т.н. фантасмагории, които просто нямат място днес. Още повече, свободния предприемачески дух на САЩ, който се радва на такава завист тук, не би съществувал никога.

Мери, аз не съм чувала досега за чак такава намеса, или? Някой някога повдигал ли е темата британските полицаи да се въоръжат например?

Подкрепям напълно. Завръщане към стари модели също е утопия.

И аз така  Peace

# 2 103
Поне аз до сега съм обиколола доста в околността
О, при нас също можеш да избираш. На всеки три месеца можеш да сменяш специалиста, някои застраховки - например на държавните служители, дори нямат ограничение за тримесечието. И пет можеш да потърсиш за един месец. Но примерно той ти казва че си за коронка, ти си я правиш в Унгария и после имаш нужда от някаква поправка по нея, но той не пипа чужда работа. Досега само това съм чувала, но е напълно възможно някъде някой да прави изключение. При толкова хиляди зъболекари.. Засега съм останаа с впечатлението, че евтиното излиза скъпо.

# 2 104
Нямам против общата валута, армия, полиция и другите властови атрибути на федерално ниво.
Хъм, армия и полиция, аз пък имам нещо против. Не забравяйте, че редовия полицай в UK НЕ носи оръжие, това е друга особеност на Острова и мисленето на британеца.
Не бих сравнявала Щатите и EU. Принципно може да е еднакво, но на практика историята, традициите и обичаите на всеки един народ в Европа имат разлики и хората държат на тях. Щатите са основани на съвсем различен принцип, а коренното население там е на изчезване и няма глас в случая.

Това е основният проблем на ЕС - твърде много история, явно достатъчно скорошна, за да се дъвче още. Кой кого бил през ВСВ през 1945 е мотив за напускане на ЕС през 2016  #Crazy  То вярно,че в Щатите един път Северът бил юга, ама или е било достатъчно отдавна,или са достатъчно прагматични въпреки това да имат федерална полиция заедно със щатската - щото те имат и двете. И затова не Европа, а САЩ е световният лидер - и така ще остане с мислене като твоето. Европа ще се раздели на под-региони и ще си е обречена винаги да слуша САЩ. И гордите британци - също. Неслучайно ви наричат 51-ия щат Wink

Между другото, твърдението ти, че в САЩ исторически не е имало конфликти между етноси (извън индианските),националности и езици показва непознаване на историята на САЩ. Причината да има федерална полиция (и не само) е по-скоро изключителната практичност на американците, които си гледат интереса, без да се обременяват с терзания заради накърнено имперско величие или обиди от изгубена война.

И защо си против - общата полиция (по щатски модел) разглежда само тежки (класифицирани като федерални) престъпления като отвличане, наркотици, и го прави съвместно с щатската (на всеки щат). И данъчните престъпления, разбира се- ти какво против имаш това?  

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 14:06 от Анонимен

# 2 105
Прегледите на 6 месеца при зъболекар  също се заплащат, 18.70 паунда последно беше, това по касата. Зъболекар не заплащат хората с ниски доходи, под 16 800 паунда на година на семейство.
Ladybird_ та ти с нисък доход ли си или реши да се правиш на интересна.
Никога не са ми искали дохода, нито съм го предоставяла в денталната клиника. Знам за какво плащам и доплащам - със застраховка съм.
http://www.nhs.uk/NHSEngland/AboutNHSservices/dentists/Pages/nhs … ntal-charges.aspx
Така кажи де, с частна застраховка си. Само дето масовия потребител няма пари за такава застраховка. Така, че това за безплатното е изключение, а не правило.
Това, че съм решила да имам и застраховка не променя това, че съм пациент по здравна каса. Ако реша да си възстановя суми, които съм доплатила, или платила за дадена услуга - на базата платежните документи апликирам към застахователя. Стоматолога не го интересува аз дали ще си възстановя парите - това интересува мен. Стоматолога трябва да ми каже от какви здравни грижи имам нужда, да ме информира за цените по/без каса и да направи това, което аз реша. Следя си документите и знам за какво плащам. Можеш да попиташ стоматолога си следващия път за каква услуга плащаш 18.70.

# 2 106
Това е основният проблем на ЕС - твърде много история, явно достатъчно скорошна, за да се дъвче още.
Новозаселени територии като Щатите са се обединявали 200 години и война е имало, а тези хилядолетни държави със своите специфики просто ей така да се обединят без проблеми- твърде хубаво, за да е истина ....

# 2 107
Рокси, следващия път, кого с някой преуспял емигрант се засечем пред някой лекарски кабинет или болница ще му кажа "ти си лична история - не важиш, защото Рокси и други потребителки от бгмама казаха". Баси надувките сте! Кога ви се смени балканското със западно!
Не знам какво ти става, честно. Изобщо не разбирам какво искаш да кажеш? И защо изобщо искаш да му казваш нещо на този емигрант, ти с всички ли си говориш пред кабинета? С кое точно съм се надула или сменила?
Аз никъде не съм отрекла, че много емигранти си лекуват зъби и други неща в България, щото им е по евтино, по достъпно, повече се разбират на български и каквото там още им тежи. Аз казах, че не ощетяват соц.система, защото си плащат на частно, или - ако случайно са осигурени- са си платили осигуровките.

Помолих да не изпадаме в подробности като кой каква температура имал и колко бързо са му пуснали ПКК, защото за мен това са наистина неща без отношение по въпросите на темата. И както правилно отбеляза мъжът в кокошарника, не мога да кажа никому какво и как да пише. Ако ви се пише за пломби и ПКК, пишете, не мога да ви спра. Щом е интересно..

пп. И Станишев, и Бареков, сме си ги избрали ние, българите, за да са в европарламента.

# 2 108
Нямам против общата валута, армия, полиция и другите властови атрибути на федерално ниво.
Хъм, армия и полиция, аз пък имам нещо против. Не забравяйте, че редовия полицай в UK НЕ носи оръжие, това е друга особеност на Острова и мисленето на британеца.
Не бих сравнявала Щатите и EU. Принципно може да е еднакво, но на практика историята, традициите и обичаите на всеки един народ в Европа имат разлики и хората държат на тях. Щатите са основани на съвсем различен принцип, а коренното население там е на изчезване и няма глас в случая.

Това е основният проблем на ЕС - твърде много история, явно достатъчно скорошна, за да се дъвче още. Кой кого бил през ВСВ през 1945 е мотив за напускане на ЕС през 2016  #Crazy  То вярно,че в Щатите един път Северът бил юга, ама или е било достатъчно отдавна,или са достатъчно прагматични въпреки това да имат федерална полиция заедно със щатската - щото те имат и двете. И затова не Европа, а САЩ е световният лидер - и така ще остане с мислене като твоето. Европа ще се раздели на под-региони и ще си е обречена винаги да слуша САЩ. И гордите британци - също. Неслучайно ви наричат 51-ия щат Wink

Между другото, твърдението ти, че в САЩ исторически не е имало конфликти между етноси (извън индианските),националности и езици показва непознаване на историята на САЩ. Причината да има федерална полиция (и не само) е по-скоро изключителната практичност на американците, които си гледат интереса, без да се обременяват с терзания заради накърнено имперско величие или обиди от изгубена война.

И защо си против - общата полиция (по щатски модел) разглежда само тежки (класифицирани като федерални) престъпления като отвличане, наркотици, и го прави съвместно с щатската (на всеки щат). И данъчните престъпления, разбира се- ти какво против имаш това?  

+100

# 2 109
Това е основният проблем на ЕС - твърде много история, явно достатъчно скорошна, за да се дъвче още.
Новозаселени територии като Щатите са се обединявали 200 години и война е имало, а тези хилядолетни държави със своите специфики просто ей така да се обединят без проблеми- твърде хубаво, за да е истина ....

Кои съвременни държави са хилядолетни? Я виж кога е създадена Британия като сегашната държава, да не говорим за Германия (конгломерат от бивши държави), Италия (също), Испания и тя. Затова и съществуват сепаратистки настроения в Испания, че и в Германия дори. А, и в Британия - също  Grinning

Преди хилядолетия всички днешни европейски държави са били римски колонии -поправка ЕС-държави, щото до скития не са стигнали Simple Smile  Ей сега ще излезе някоя специалистка по история да ми обясни,че Украйна (примерно)  не е била римска колония. Което може да е вярно,обаче не променя същността на твърдението, а то е, че днешните европейски държави, за които говорим в случая, не са хилядолетни.
 В Европа най-старата държава с това име и на тази територия (горе-долу) е България - това е просто исторически факт,който не значи нищо.  

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 14:19 от Анонимен

# 2 110
стари държави са си европейските, с различен манталитет, няма как да се превъзмигне това за 50 години ...

# 2 111
стари държави са си европейските, с различен манталитет, няма как да се превъзмигне това за 50 години ...

Не мисля, че това е основната причина, а че са по-непрактични и податливи на обработка точно чрез исторически аргументи в полза на национализъм и ксенофобия. След като обобщеният от Мери мотив беше "материална загуба, обаче "свободата, Санчо".

Мери, а ти знаеш ли, че всъщност целият цитат е "свободата, Санчо, е на върха на копието" Wink

# 2 112
  • Bristol

Аз не споря и не твърдя кое е правилно и грешно Wink Не знам дали си забелязала това или си прекалено обсебена от личните си идеи и всяко чуждо и различно мнение приемаш на нож?! Просто обърнах внимание на фундаментални различия между Европа и САЩ, поради които американската система ще е трудно приложима в Европа Peace Промени мисленето на Европейците и на отделните народи в Европа и тогава прилагай модели по твой избор. Преди да се промени, ще трябва да се съобразяваш с конкретната ситуация.

# 2 113

Не мисля, че това е основната причина, а че са по-непрактични и податливи на обработка точно чрез исторически аргументи в полза на национализъм и ксенофобия. След като обобщеният от Мери мотив беше "материална загуба, обаче "свободата, Санчо".

Мери, а ти знаеш ли, че всъщност целият цитат е "свободата, Санчо, е на върха на копието" Wink

Именно. При САЩ това липсва и резултата е налице.

# 2 114
Европееца има многовековна история и е горд с нея! Няма как да приложиш това, което е в Америка в Европа! Европа е люлката на цивилизацията!

Общи условия

Активация на акаунт