Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 797
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 340
Ами да ти кажа Попея, те и сега доста добре се справят в конкуренцията на изброените от теб страни, просто са в друг сегмент. Нали ти си по статистиките, виж на кое място е в света по БВП и коя индустриална държава по ред е в ЕС. А че е пострадала от липсата на възможност за провеждане на собствена монетарна политика (правиш ли разлика с лошия ЕС и липса на собствена монетарна полиика?!) е очеизвадно. Но си вярвайте в каквото искате, не ми пречи. И Гърция я спасиха така от любов към елинистичното й минало, ЕС е донесъл само позитиви, няма възможност за провеждане на имиграционна политика. ОК, съгласна.

Ха-ха - конкурират се, ама в различни сегменти  Joy Ами значи, не се конкурират помежду си, а с тези извън ЕС  Grinning

И това е без никаква заслуга на ЕС - ами само е резулат от работата на гениалните италианци? Wink Но пък загубите са заради ЕС...  Joy Уникално  #Crazy

# 2 341
  • София
Не виждам никаква причина да не го въведем официално. Александрия си мисли, че едва ли не 1000 лева заплата ще стане 500 евро, а да речем примерно един хляб от 1 лв. вместо 0,50 евроцента, ще стане 1 евро. Ама това съм сигурна, че няма да стане. Най - малкото, защото е абсолютно неадеквато на пазара, а всяко нещо, което не отговаря на пазарната действителност е обречено на неуспех.

Не бъди толкова сигурна, че няма да стане, защото вече е ставало. В Гърция, примерно, цените са скочили двойно след въвеждането на еврото, а заплатите са си останали същите. Затова и мнозинството гърци искат да си върнат драхмата и да останат в ЕС. Не може несъизмерими по капацитет и производителност икономики да имат една и съща валута.

# 2 342
  • MI

Ха-ха - конкурират се, ама в различни сегменти  Joy Ами значи, не се конкурират помежду си, а с тези извън ЕС  Grinning

И това е без никаква заслуга на ЕС - ами само е резулат от работата на гениалните италианци? Wink Но пък загубите са заради ЕС...  Joy Уникално  #Crazy

Попея, ти добре ли си?  ooooh! Имах предвид съвсем друго нещо - че който ще купи китайска или индийска стока никога не би купил италианска. Конкуренти са например с немците за техниката, не с китайците. Или с испанци, американци и т.н. за текстилната индустрия, не с Бангладеш и Индия. Или за теб това не са различни ценови сегменти? Сега, знам че би искала да са всички по-зле от нас, максимум Гемрания може да ни мине (но с малко) защото нали командва, но положението просто не е такова, за съжаление. Аз бих предпочела ние да дръпнем толкова, че и немците да ни дишат прахта, но не би. Не си пожелавам гърците да са по-зле че да ни се вдигне самочувствието или да си мисля, че италианската индустрия я няма щото нашата я разрушиха. И тъй като днес не може да се говори явно нормално с теб, ти пожелавам лека вечер.

# 2 343
Не виждам никаква причина да не го въведем официално. Александрия си мисли, че едва ли не 1000 лева заплата ще стане 500 евро, а да речем примерно един хляб от 1 лв. вместо 0,50 евроцента, ще стане 1 евро. Ама това съм сигурна, че няма да стане. Най - малкото, защото е абсолютно неадеквато на пазара, а всяко нещо, което не отговаря на пазарната действителност е обречено на неуспех.

Не бъди толкова сигурна, че няма да стане, защото вече е ставало. В Гърция, примерно, цените са скочили двойно след въвеждането на еврото, а заплатите са си останали същите. Затова и мнозинството гърци искат да си върнат драхмата и да останат в ЕС. Не може несъизмерими по капацитет и производственост икономики да имат една и съща валута.

Това не е вярно - гърците искаха да останат и в и ЕС, и в еврозоната

Greeks want to stay in eurozone, two polls show

http://www.ekathimerini.com/198471/article/ekathimerini/news/gre … ne-two-polls-show

Тук пишат резултатите в %:

the overwhelming majority of Greeks responded that they wanted the country to remain in the eurozone and the Euro as currency.

http://www.keeptalkinggreece.com/2015/06/05/why-does-the-majorit … main-in-the-euro/

Тук вече ще се съглася с теб, че гърците не са толкова прости, колкото сме ние Wink

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 17:41 от Анонимен

# 2 344

Попея, ти добре ли си?  ooooh! Имах предвид съвсем друго нещо - че който ще купи китайска или индийска стока никога не би купил италианска. Конкуренти са например с немците за техниката, не с китайците. Или с испанци, американци и т.н. за текстилната индустрия, не с Бангладеш и Индия. Или за теб това не са различни ценови сегменти? Сега, знам че би искала да са всички по-зле от нас, максимум Гемрания може да ни мине (но с малко) защото нали командва, но положението просто не е такова, за съжаление. Аз бих предпочела ние да дръпнем толкова, че и немците да ни дишат прахта, но не би. Не си пожелавам гърците да са по-зле че да ни се вдигне самочувствието или да си мисля, че италианската индустрия я няма щото нашата я разрушиха. И тъй като днес не може да се говори явно нормално с теб, ти пожелавам лека вечер.

Нели, мисля, че някой друг не е добре... Пример: как ще се конкурират италианците  с немците в техниката, когато всеки, който иска висок клас техника, по-точно може да си я позволи, ще си купи немска, а този, който не иска/не може, ще си вземе нисък клас италианска? Значи, не се конкурират помежду си. Разпределили са си сегментите просто. Това е сътруднчиество, а не конкуренция. Благодарение на ЕС.

А вече доколко немската е немска, а италианската - италианска , а не са всичките китайски Wink - отделен въпрос. Въпросът е, че маркат апродава и немскат амарка продава по-скъпо от италианската, И затова те всъщност не са конкуретни - всеки си има пазар в своя ценови сегмент.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 17:45 от Анонимен

# 2 345
  • MI

Нели, мисля, че някой друг не е добре... Пример: как ще се конкурират италианците  с немците в техниката, когато всеки, който иска висок клас техника, по-точно може да си я позволи, ще си купи немска, а този, който не иска/не може, ще си вземе нисък клас италианска? Значи, не се конкурират помежду си. Разпределили са си сегментите просто. Това е сътруднчиество, а не конкуренция. Благодарение на ЕС.
Имам дежаву - говоря за индустриална техника, за метали и т.н. Които са не малка част от италианската индустрия. Не за касетофони и перални. Случайно имам наблюдения по темата и мога да ти гарантирам че се конкурират и още как. Изборът е китайско/европейско и след това вече по различни критерии. Оф, хайде, вярвай си в каквото искаш, не ми пречи.  Peace Както казах вчера, при липса на новини се изражда тези теми. Новини няма, мога да махна известията.

# 2 346
Ами да ти кажа Попея, те и сега доста добре се справят в конкуренцията на изброените от теб страни, просто са в друг сегмент. Нали ти си по статистиките, виж на кое място е в света по БВП и коя индустриална държава по ред е в ЕС. А че е пострадала от липсата на възможност за провеждане на собствена монетарна политика (правиш ли разлика с лошия ЕС и липса на собствена монетарна полиика?!) е очеизвадно. Но си вярвайте в каквото искате, не ми пречи. И Гърция я спасиха така от любов към елинистичното й минало, ЕС е донесъл само позитиви, няма възможност за провеждане на имиграционна политика. ОК, съгласна.

Да, моля ти се. То само негативи носел този ЕС. Ти да видиш! Супер си били, някога като "суверенни и извън диктата на Германия". Ама защо като са си били толкова супер въобще са влезли в съюза? Сигурно под натиск на световният бизнес елит, съставен от евреи.

# 2 347

Имам дежаву - говоря за индустриална техника, за метали и т.н. Които са не малка част от италианската индустрия. Не за касетофони и перални. Случайно имам наблюдения по темата и мога да ти гарантирам че се конкурират и още как. Изборът е китайско/европейско и след това вече по различни критерии. Оф, хайде, вярвай си в каквото искаш, не ми пречи.  Peace Както казах вчера, при липса на новини се изражда тези теми. Новини няма, мога да махна известията.

Нели, какво те кара да мислиш, че принципът в индустриалната техника е различен от този в потребителската? И аз имам поглед, не мисли, че само ти имаш Wink Както и да е - явно няма да стигнем до разбирателство. За пореден път се убеждавам как принадлежността към дадено общество кара хората да бъдат biased. Ако италианците масово го вярват това, наистина нито тях, нито ЕС го чакат добри дни. Надявам се само техните политици да са по-умни от британските. А дано, ама надали...

Всъщност да, ако италианците са си повярвали какви супертехничари са, може и да им е кофти от това, че немската техника се продава в по-висок ценови клас и да искат и те така. Виж, това го вярвам. Че няма да се радват на дела, който имат в ниския клас, но ще искат дела на другия във високия клас. Убедени, че с нищо не са по-лоши. И давай да излизаме от ЕС да покажем на света какви супер техничари сме  #Crazy Мдам. Лудостта е завзела този континент, очевидно.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 17:59 от Анонимен

# 2 348
Ако италианците масово го вярват това, наистина нито тях, нито ЕС го чакат добри дни. Надявам се само техните политици да са по-умни от британските. А дано, ама надали...

Не знам дали италианците са предубедени, но има немалко хора и то не само в Италия, които застъпват тезата, че еврозоната е донесла позитиви най-вече за Германия. Разбира се, може би просто завиждат на този трудолюбив народ.

# 2 349

Да, моля ти се. То само негативи носел този ЕС. Ти да видиш! Супер си били, някога като "суверенни и извън диктата на Германия". Ама защо като са си били толкова супер въобще са влезли в съюза? Сигурно под натиск на световният бизнес елит, съставен от евреи.

Абе побъркан свят  #Crazy  

Ако италианците масово го вярват това, наистина нито тях, нито ЕС го чакат добри дни. Надявам се само техните политици да са по-умни от британските. А дано, ама надали...

Не знам дали италианците са предубедени, но има немалко хора и то не само в Италия, които застъпват тезата, че еврозоната е донесла позитиви най-вече за Германия. Разбира се, може би просто завиждат на този ... народ.

Да, понякога най-очевидният отговор е най-верният Wink Ами да излизат и да е конкурират с Китай, Япония, Бразилия, Индия, САЩ тогава. Д авидим колко ги бива.

П.С Прилагателните допринасят за демагогията, не за обективността Wink

# 2 350
[quote
Това го кажи на Тереза Мей, не на мен - всички медии го отразиха:

Тheresa May is facing a backlash from her own supporters over her refusal to guarantee the rights of EU nationals living in the UK in the wake of the Brexit vote.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/04/tory-backlash-as-ther … eu-citizens-righ/

Тheresa May accused of treating EU migrants as a pawn in Brexit talks

http://www.theguardian.com/politics/2016/jul/03/theresa-may-eu-m … y-leadership-race
[/quote]

Политиците, както е ясно на всички - могат да си говорят куп неща, които няма как да станат. Медиите отразяват всичко, дори и неща, които не са се случили.
Който иска да вярва, че ще бъдат изселени българите от Англия, а англичаните от България - нека си вярва.

# 2 351
  • MI
От личен опит, Попея. Включително негативен с немски продукти от престижна марка и загробване на доста пари за доста време, но това няма значение.

И да, има значение обществото. Така гледам в България е много модерно да вЕрваш на всико казано по официална 'партийна' линия, да мразиш да мислиш, да си сноб спрямо 'тълпите' и да мечтаеш за общество без демокрация, така де-тълпите са тъпи. Честно, най-накрая проумях как е възможно това да спечели царя в БГ като ви чета теърдата увереност.  Rolling Eyes

# 2 352

И да, има значение обществото. Така гледам в България е много модерно да вЕрваш на всико казано по официална 'партийна' линия, да мразиш да мислиш, да си сноб спрямо 'тълпите' и да мечтаеш за общество без демокрация, така де-тълпите са тъпи. Честно, най-накрая проумях как е възможно това да спечели царя в БГ като ви чета теърдата увереност.  Rolling Eyes
Нели, не разбирам откъде дойде тази генерализация. В тази тема има доста различни хора с различни възгледи. Някои с по-логично изложени убеждения, други - с не толкова. Едни са в България, други не са.  Във всяко общество има такива, които мислят, такива, които не му мислят особено, всякакви има. Не смятам, че като цяло навсякъде хората са особено различни.
Царят никога не ми е бил симпатичен и не съм гласувала за него, даже съм спорила с негови симпатизанти преди време, но от позицията на времето си давам сметка, че по времето на неговото управление се взеха някои нелоши решения. Сегашните управляващи са доста по-обидни за България според мен, но доста хора си ги харесват. Както, между впрочем, и много италианци си харесват Берлускони.

# 2 353
  • MI
Румцайс, говорех за 'елита'. Явно си от тълпата, съжалявам, и аз съм там. Не ща в този елит. Не е генерализиране, а мои наблюдения от много години, които бг мама само ми затвърди. А за царя беше по аналогия с вЕрването, но не ми се обяснява.

# 2 354

Политиците, както е ясно на всички - могат да си говорят куп неща, които няма как да станат. Медиите отразяват всичко, дори и неща, които не са се случили.
Който иска да вярва, че ще бъдат изселени българите от Англия, а англичаните от България - нека си вярва.

Ей това се казва "доверие в политическата класа"  Mr. Green

Виж, това, на което вярвам е, че Мей ще използва имигрантите в търговията с ЕС (което по принцип  би ми създало лошо усещане, ако бях имигрант в ОК), и че имигрантите от източна Европа (те са проблемът, а не ЕС като цяло) в ОК след Брекзита ще започнат да усещат промяната. Обаче понеже това твърде слабо ме засяга (имам роднини в ОК, но те имат избор да напуснат ОК, когато пожелаят), не мисля дори да дискутирам темата. В случая исках да подчертая броят ЕС имигранти в здравната система, който не предполага лесно решение в случай на размяна. А всеки е свободен да си мисли,каквото си иска.

Това го кажи на Тереза Мей, не на мен - всички медии го отразиха...

Като се абстрахираш от шумотевицата, всъщност казва, че целта е да се гарантира както статутът на европейците в UK, така и на гражданите на UK в Европа. Което е въпрос на преговори.

Шумотевицата става все по-голяма Wink Това, което казва, според теб е нищо работа, ама  колегите й продължават да я притискат за  него - сега и лейбъристите се присъединиха към хора на торите.

Labour is to force a Commons vote on Wednesday to rule out the use of 3 million European Union citizens living in Britain “as bargaining chips” in the Brexit negotiations and allow them the right to remain in the UK.

А какво ще стане накрая, ще видим.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 20:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт