Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 781
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 490
По повод курса на паунда - на мен ми е най-лесно да гледам графики на Форекса. Ето една по-долу - ясно се вижда спада от 8 юли 2015 до 7 юли 2016, http://www.x-rates.com/graph/?from=GBP&to=EUR&amount=1

и на месечна графика -  големия спад през последните две седмици от референдума.
http://www.x-rates.com/graph/?from=GBP&to=EUR&amount=1

В момента точно има леко обратно движение. Мисля, че тепърва ще има бури от посетите от торите ветрове - и не говоря за паунда.

Мецане, вярвай си на каквото си искаш  Peace

# 2 491
Права си е жената - статии в които се критикува са по-четени/продаваеми, отколкото възхваляващи статии.

Абсолютно!  Peace При това многократно по-четени. До там, че едва-едва се промъкват сатии за нещо положително, все на задните страници и с малки букви.

Разбира се. Затова много внимателно с четенето на пресата или гледането на новини. Защото в крайна сметка това на първо място са продукти, направени да се печели от тях и чак на второ място уж да те информират.

# 2 492
  • MI
Татко Мецане, извън темата е (то и почти всичко дето си говорим напоследък е такова  Laughing), но ходенето пеша е по-полезно и от бягането. Стягай се и се движи, че ще си докараш някой инфаркт така. Naughty А 8 км/ч е просто бързо вървене, напълно е възможно.

Някой някакви новини?

# 2 493
  • постоянно
В момента не само паунда губи сила спрямо Евро , но и Евро спрямо долара.  Разбира се , в случая е реакция към Брексит-а . За тези , които не знаят ето как се  е движил паунда от 2009 - до сега.

2009- 1.16
2010- 1.18
2011-1.18
2012-1.20
2013-1.18
2014-1.28
2015-1.40-1.45
2016-1.17

# 2 494
Представям си как изглеждаш щом те е страх от ходенето пеш.  hahaha

Представите за нещо непознато често пъти са тотално погрешни.

А 8 км/ч е просто бързо вървене, напълно е възможно.

Направо съм изумен от масовото невежество по този въпрос; не си ти първата и единствената, а в темата, в която нищихме това с Попеа, доста други написаха същата небивалица като теб.

Над 5,5 км/ч е тичане и това не е нещо, което може да се обсъжда и да се спори по него, това просто е факт. Ако ви е неизвествен хубаво, ама що пишете глупости? 8 километра в час е бягане. Не е спринт, но е бягане - има летежна фаза. Тя отличава бягането от ходенето.

# 2 495

Това, че не ходиш пеш, въобще не е повод за хвалба. Изгледът е съвсем отделно.

# 2 496

той из града май не ходи. може пък в планината да ходи???

# 2 497
  • MI
Оф, Мецане, аз ти казвам че трябва да се движиш, ти се ядосваш.  Rolling Eyes Прави каквото искаш, все ми е тая честно казано, не те и познавам даже. Възможно е да вървиш бързо с тази скорост, ако си свикнал. Да, по-бързо е от някои "бягания" (че аз в парка като се замисля изпреварвам тези супер екипираните с джогинга като са се поуморили), но ако не си свикнал да вървиш по много пеша много ясно че ще ти се струва нечовешко и ще мислиш че те лъжат хората. Ако искаш не слизай от колата и яж дамо мазни пържоли, за мен е ОК.

# 2 498
Извън темата за ходенето, която за мен е непродуктивна (аз си направих своята засечка при полеви експеримент, пък какво мисли Мецан, си е негова работа) - Мецане, нали обичаш теория на игрите Simple Smile - ето нещо за теб - персоналното мнение на анализатори на Креди Суис (тоест, не предствляват банката), базирано на теория на игрите:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-07-05/brexit-doesn-t … rexit-to-everyone

Credit Suisse Group AG analysts see the probability of Britain actually leaving the European Union as "well below" 50 percent. William Porter and Chiraag Somaia say their conclusions are based on game theory and are not the official view of the Swiss bank.

Анализтори на Креди Суис оценяват шанса ОК действително да излезе от ЕУ на "доста по малко от 50 %". Уилям Портър и Чираг Сомайа казват, че изводите им са на база теория на игрите и не са официалното становище на банката.

В статията си те си излагат аргументите - доста солидни и разумни ми изглеждат, пък какво ще стане, ще видим.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 13:24 от Анонимен

# 2 499
Та .
Виж да питаме .... колко е курса на рублата и с колко процента са намалели почивките на руснаците в чужбина, е там вече може да се видят катаклизми.

Мецане  Joy  Мецане... спирай алкохола ...  взе да казваш на всички Маманет.
Не е честно!!! Други се скъсаха да дават статистики и пр информации.., а на моя ник преписваш всички заслуги... Чувствам се незаслужено спомената... Embarassed
Ако не можеш да помниш кой, кой е , да си сменя Името и да ти го оставя да наричаш всички останали с него, ще ти е по лесно?
Ако не пиеш алкохол,... newsm78  по лошо...смени хапчетата

Напъни ги тези две клетки... и запри да ме туряш в употреба, когато слабоумието те връхлети...

Ето ти рецепта от Петър Дънов против слабоумието ...
Лечение. Общо за засилване на организма. Полезно е 2—3 пъти седмично да се прави на болния по една топла баня с трина и борови клончета (36°С за 10 минути) и да се укрепва организмът му с млечни храни и плодови и зеленчукови сокове. Да се пази сърцето на болния, като му се дава след обяд и вечеря по 1 чашка чай от исландски лишей и ленено семе — по 1 супена лъжица в 500 г вода се вари 10 минути. Като изстине, се прецежда. Ако е запечен, да му се правят хладки задръжни клизмички (30°С) и да се държи чист.

# 2 500
  • София

той из града май не ходи. може пък в планината да ходи???

Еженевното неходене не може да компенсира с целодневно ходене в планината, дори дае всяка седмица. Трябва да се ходи всеки ден за около час поне.

# 2 501
  • постоянно
отплеснахте се  Mr. Green

# 2 502
Ако искаш не слизай от колата и яж дамо мазни пържоли, за мен е ОК.

Точно това правя.

Мецане  Joy  Мецане... спирай алкохола ...  взе да казваш на всички Маманет.
Не е честно!!! Други се скъсаха да дават статистики и пр информации.., а на моя ник преписваш всички заслуги... Чувствам се незаслужено спомената... Embarassed

Напротив, по тема за курс на рублата точно ти си съвсем заслужено спомената. Относно другите обиди, вижда се ясно кой колко е слабоумен, тъй като величието на Русия особено в тази тема може да бъде обсъждано само с тебе. Други чак толкова изперкали в тази тема няма, може да имат спорове по макроикономически политики и по геополитически въпроси, но никой от тях не е червен чугунен рубладжия като теб.
Което е и причината, че с теб никой не обсъжда линковете, които са дали. Как да обсъждаш оперно пеене със гаргата? Въпреки, че тя си мисли, че пее по-добре от славея. Все пак никой, който разбира поне малко от пеене, няма да обсъжда теория на музиката с гаргата или враната.

# 2 503
Специално за Мецан
EUR/RUB - 70.86
USD/RUB - 70.85
към момента.

# 2 504
из статия на Ивет Добромирова:

Масовото оглупяване чрез масовите медии ражда чудовищата на новото време.

.... референдума във Великобритания. Ще изброя на първо четене основните грешки, които го обрекоха и които са очевидни:
....1.Бе допуснато той да бъде наложен като референдум ЗА излизане на Великобритания от Европейския съюз.
Какво пречеше на Камерън да го обяви като Референдума ЗА оставане на Великобритания в Европейския съюз?
Редно е  експертите по публични комуникации да си проверяват фактите, преди да  откриват грешки. А може би всъщност не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт