Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 546
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 670

Нищо не очаквам, камо ли да ми се молят, но един човек изпаднал в беда никога не би си позволил подобен тон, или поне в цивилизованите страни е така Wink. Това с игрането по тънката струна на хумаността и т.н, вече го видяхме до какво доведе в Германия ....

Ти кога си изпадала в такава беда, та знаеш? Или си говорила с психолози, че не би си позволил? Или оспорваш, че жените са бити и изнасилени от ИДИЛ? Какво всъщност казваш - че щом не се молят подобаващо, значи, лъжат и нямат нужда от помощ? Всъщност, не ми отговаряй. Няма смисъл.

Виждам, че и самите язидки са разбрали доколко ще им помогне някой и са се организирали да си помогнат сами. Както казват Илф и Петров "спасението на давещите се е дело на самите давещи се".

Това с тънката струна е разговор за другата тема, с 3000-те страници, аз в този хор не пея.

mekosta  Peace Аз излизам от този разговор  Peace

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 10:30 от Анонимен

# 2 671
  • София
В близкото минало ли? Колко близко точно?
Има дефицит на съчувствие, защото хората усещат една друга липса - на справедливост. Не може да мачкаш хората до ръба на оскотяването и да очакваш от тях човечност. Не става. За нашия народ говоря, не знам на англичаните какъв им е проблема с липсата на съчувствие.
И ще помоля да спрете вече с намеците за "чистата Европа". Изтърка се това, дотолкова се изтърка, че скоро дори немците ще спрат да изпитват вина.

# 2 672
В близкото минало ли? Колко близко точно?
Има дефицит на съчувствие, защото хората усещат една друга липса - на справедливост.

Кой ги е намачкал? Извънземните или социални структури, от които и те са част?
Не е имало исторически период, в който европейците да имат по-голяма възможност да контролират собствените си съдби.

# 2 673
ако има една изнасилена и пребита жена на улицата, заобиколена от хора, които искат да й помогнат, но тя изисква това от някой, който ще я закара до болницата с БМВ-нагличко си е. Не става дума за помощта като такава-никой не я отказва, но мисля, че нуждаещите се са доста придирчиви кой точно да ги спаси. То голямо бягане падна от майната си райна до Европа, ти да видиш! И някой направи тук паралела със Сърбия- ами там воюваха със сърбите и военни престъпници ги изкараха и пак мюсюлманите бягаха и още са бежанци, горките- живи да ги оплачеш. Сърби - бежанци май нямаше или поне аз не съм чула. Но в арабския свят се пробваха да си направят халифат, не им се получи, удариха ги и се разбягаха през девет държави в десетата. Имало дефицит на съчувствие? Дефицит на здрав разум има, не на съчувствие

# 2 674
Дефицит на здрав разум има, не на съчувствие
Би ли направила списък, според теб, какво тази политика на здрав разум би включвала? Какво точно, например, от Декларацията за правата на човека трябва да се промени, за да резонира текста със здравия разум?

# 2 675
Тънката струна е еднопосочна от към хуманност.Колко местни социално слаби граждани в шведско и немско получиха писма да освобождават жилищата си,защото трябва да се настанят новодошлите?
Темата стигнала 3000 стр.,не е  от добро.Някои широскроени още не проумяват,че сме във война.

# 2 676

Нищо не очаквам, камо ли да ми се молят, но един човек изпаднал в беда никога не би си позволил подобен тон, или поне в цивилизованите страни е така Wink. Това с игрането по тънката струна на хумаността и т.н, вече го видяхме до какво доведе в Германия ....

Ти кога си изпадала в такава беда, та знаеш? Или си говорила с психолози, че не би си позволил? Или оспорваш, че жените са бити и изнасилени от ИДИЛ? Какво всъщност казваш - че щом не се молят подобаващо, значи, лъжат и нямат нужда от помощ? Всъщност, не ми отговаряй. Няма смисъл.

Виждам, че и самите язидки са разбрали доколко ще им помогне някой и са се организирали да си помогнат сами. Както казват Илф и Петров "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се".

Това с тънката струна е разговор за другата тема, с 3000-те страници, аз в този хор не пея.

mekosta  Peace Аз излизам от този разговор  Peace
На всеки му се налага да иска помощ от някой! Не съм била в положението на тези жени и не го пожелавам на никоя друга жена, но никога не бих си позволила да размахвам пръст и да казвам на тези от които очаквам помощ, какво да правят. Помощ се иска смирено, а не със заплахи, в противен случай на това се казва изнудване.
И направи ли си труда да прочетеш някои от коментарите под статията. Хората са писали точно по този въпрос, че не става дума за липса хуманост и състрадателност!  Британците са състрадателни чак до глупост, но просто лодката вече се напълни!

# 2 677
Дефицит на здрав разум има, не на съчувствие
Би ли направила списък, според теб, какво тази политика на здрав разум би включвала? Какво точно, например, от Декларацията за правата на човека трябва да се промени, за да резонира текста със здравия разум?
Там е работата, че political correctness е вече еквивалент на political stupidity!

# 2 678
  • The QC to be!!!
... Сърби - бежанци май нямаше или поне аз не съм чула. ...
Не си чула. Познавам такива лично, в щатите ги докарваха със самолети, работа им помагаха да намерят, училище им уреждаха англ. да учат, квартири и т.н. И в герм. сега имам колежка точно от Сърбия бежанка, от 99 год. Тези в щатите бяха повечето мюсюлмани, а някои от тях лъжеха, че са такива. Тази в герм. си е християнка. Колега румънец дошъл като дете в гермн. - техните са излъгали, че били репресирани заради религия и политически убеждения. Не познавам лично българи лъгали за да станат бежанци, но съм чула за такива от преди мн. години, и живеещи в австрия.

kikamora, защо не напишеш за този малък остров от къде и как стана толкова богат? Защо продължава ОК да изнасилва Африка, и изземва природните богатства на един от най-богатите континенти, да го дестабилизира ...!!!!

# 2 679
  • Bristol
Попеа, мерси! Питах от любопитство, а и ти показвам, защо някои твърдят това, с което ти не си съгласна. Както и преди бях казах, опитвам се да разбера различните гледни точки и ми е интересно на какво се базират. Имах нужда някой да го обясни просто и ясно, като за народа. Както и да е, ще го преживея  Laughing

# 2 680
... Сърби - бежанци май нямаше или поне аз не съм чула. ...
Не си чула. Познавам такива лично, в щатите ги докарваха със самолети, работа им помагаха да намерят, училище им уреждаха англ. да учат, квартири и т.н. И в герм. сега имам колежка точно от Сърбия бежанка, от 99 год. Тези в щатите бяха повечето мюсюлмани, а някои от тях лъжеха, че са такива. Тази в герм. си е християнка. Колега румънец дошъл като дете в гермн. - техните са излъгали, че били репресирани заради религия и политически убеждения. Не познавам лично българи лъгали за да станат бежанци, но съм чула за такива от преди мн. години, и живеещи в австрия.

kikamora, защо не напишеш за този малък остров от къде и как стана толкова богат? Защо продължава ОК да изнасилва Африка, и изземва природните богатства на един от най-богатите континенти, да го дестабилизира ...!!!!
Кое от това което написах, че лодката е пълна, не разбираш?

# 2 681
На мен лично много би ми паснала държава без никаква социална система, данъци и прочее. Един вид пре-Обамакеър САЩ на стероиди, без омразните идеали на liberté, egalité, fraternité.
Но социалната система не включва само социални жилища, а и субсидирано образование, детски градини, здравеопазване, придобивки при временна безработица (от която никой не е застрахован), пенсионно осигуряване, придобивки за хора с увреждания, заради, които не могат да работят(и от това никой не е застрахован)...
Интересно е колко от пишещите тук ги използват и биха се отказали от тези социални придобивки за себе си?
Защото заможните, които пращат децата си в частни училища, ползват частни здравни услуги и т.н. плащат за социални услуги, от които никога няма да се възползват, един вид с данъците си извършват "хуманност" за другите.
Бихте ли били съгласни да живеете, дори и ако средния доход в България е равен на този в САЩ, в държава, в която една година висше на децата ви ще струва $60000, един прием в болница - хиляди, ниската работническа класа няма да има достъп до джипи и пр.
Или тогава дефицитът на съпричастност ще е огромен, ще трябва да се свири тънката струна на съпричастността и ще правим класова революция?

# 2 682
Как пък откъм богатства лодката никога досега не е била достатъчно пълна, все не им стига. И за бежанците се оказа, че пак имаха някакви привилегии, не били подписали всички споразумения и се измъкнаха.

# 2 683
Попеа, мерси! Питах от любопитство, а и ти показвам, защо някои твърдят това, с което ти не си съгласна. Както и преди бях казах, опитвам се да разбера различните гледни точки и ми е интересно на какво се базират. Имах нужда някой да го обясни просто и ясно, като за народа. Както и да е, ще го преживея  Laughing

В интерес на истината, не разбрах, че питаш нещо  Peace Ако е конкретно за този индекс, аз не знам каква му е методологията и начина на формиране. Виждам, че оценява качествени параметри, което го прави доста, как да кажа, субективен. И което прави мястото на всеки център в него силно зависимо от политическата обстановка.

The ranking is an aggregate of indices from five key areas: "business environment", "financial sector development", "infrastructure factors", "human capital", "reputation and general factors".

Аз сега си давам сметка, че градя тезата си върху пазарната капитализация и търгуваните обеми на фондовите борси, където първа е Ню Йоркската, при това с много повече от другите - това са количествени критерии и почти изключват субективност.  Критерии като "човешки капитал" и "репутация и общи фактори' не ми вдъхват доверие лично на мен, но пък това едва ли е от значение за създателите на индекса (които, представи си, изненада Wink, са лондонска консултантска фирма, спонсорирана от Катар).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_stock_exchanges#cite_note-2

Ню Йоркската борса търгува компании от цял свят, най-много и най-големи обеми. Затова я определих като "световна", а другите като "регионални". Но разбира се, няма забрана японска компания да се листва на Лондонската борса или ти като трейдър от Китай (примерно) да участваш в платформата за търговия на Лондонската борса  - в този смисъл си е глобална или световна, разбира се. Ако това е, което питаш.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 23:48 от Анонимен

# 2 684
Тънката струна е еднопосочна от към хуманност.Колко местни социално слаби граждани в шведско и немско получиха писма да освобождават жилищата си,защото трябва да се настанят новодошлите?
Темата стигнала 3000 стр.,не е  от добро.Някои широскроени още не проумяват,че сме във война.
Не го проумяват . Обещах си да не пиша повече там, заради толерантните "австрийки"
които са гласували за зеления президент, а реват от бежанците . Бляк  Sick...какво раздвоение на личността , каква шизофрения (другия кандитат бил новия Хитлер)....добра обработка , добра европопаганда . Обаче нещо бълбука и ври в Европа ...хората не са малоумни , не можеш да ги залъгваш
с икономически параметри ...има много по важни неща и много по съществени.

Общи условия

Активация на акаунт