Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 576
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 760
Далеч по-голям проблем за здравната система са фармацентичните лобита и Мартин Шкрели-тата на света, които изкуствено раздуват цените на лекарства, медицински устройства и апаратура, а цялата система работи в интерес на тяхната печалба.

Diana D, хора като мен карат единствено влака на собствената си съдба и очевидно са го докарали достатъчно добре, че да нямат претенции към държавата или който и да било друг.

# 2 761
  • София
Защото поставяш здрав разум в бинарна опозиция със съчувствие. Т.е. второто не съществува едновременно с първото.
Съчувствие, солидарност, liberté, egalité, fraternité са идеалите на европейската държавност и социална система. Това е и идеологията зад въпросния текст.
Все пак игнорирай това и очертай някакви точки, какво според теб ще включва тази политика на здрав разум?
Конкретно какво намираш за нередно, за какво би се борила? Какви промени желаеш? Имаш пълното политическо право да искаш да живееш в държава построена по напълно различен модел. Какво ще представлява тя?
В бинарна опозиция, казваш? Дрън-дрън ярина ! В желанието си да впечатлиш с интелект говориш пълни безмислици! Казах "Не на съчувствие, а на здрав разум има дефицит". Ако ти кажа: "Не на храна, а на вода има дефицит в мозъка ти"-това бинарна опозиция ли ще е? И изобщо едното не съществува едновременно с другото? То бива бива надуване и превземки ама ти разцепи мрака. Че и да ти обяснявам какво искам? Няма проблем-искам хора като теб да не карат влака. Определено!

+1000

Диана, просто прескачай. Няма смисъл.  Peace

# 2 762
# 2 763
Извинете, но това вече е ниво някъде около родовообщинния строй Tired

# 2 764
  • Bristol
Аз отдавна им говоря на местните, че са построили социализма и сега строят комунизма, но те не ми вярват  Laughing

Договореностите, който Камерън постигна с EU, се активират само ако страната е в дълбока криза и се срине икономически, примерно каквото се случи в Гърция. Иначе си важаха старите правила.

В България аз също нямам право да ползвам здравната каса докато 6 последователни месеца не си платя осигуровките или да ги платя на куп. Британски граждани живели повече от две години извън страна, които не са се осигурявали в UK, също губят правата си за социални помощи и чак след като се върнат и изкарат 3 или 6 месеца, не съм сигурна точно колко бяха, в страната, правата им се възстановяват. За EU граждани правата са същите, за не EU са 3-4 години. Пенсионерите също губят държавните си пенсии, ако не живеят в страната постоянно, не знам ако живеят в EU страна обаче какви са правилата.
И аз се чудех, как на доверие приемат попълнените апликации и не правят много проверки, явно разчитат да сме честни  Laughing Факт е обаче, че от известно време затегнаха положението и проверяват много, като се започне от апликации за бенефити, болниците и за наемане на жилище и новопристигналите българи негодуват, че проверките отнемат много време и често получавали откази.

# 2 765
Merry, a как ще обясниш тези само 2 % на бенефити? 1) ЕС гражданите са масово честни и не искат да мамят системата 2) имало е и преди (данните са от 2015) определени условия, които са ги спирали от получаване на бенефити и 3) ЕС гражданите не са там заради помощите, а за да работят и изкарват пари (често за да пращат вкъщи)

Хъ, да не вземе да се наложи да изпробвате новите договорености... Ама те вече не важат, така че няма как да се случи.

В България губиш ЗО права не след 6, а след три месеца неплатени. И после накуп. Ако не си подал декларация, че живееш извън страната и плащаш другаде, тогава си освободен.

mekosta, остави.  Peace Няма особен смисъл - Диана е с манталитет на комсомолски секретар и не търпи възражения или инакомислие - знаем се от руската тема Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 20:19 от Анонимен

# 2 766
Poppea,след като любезно изчетох списваната изключително от теб тема "Какво мисли Попея за всичко на света" , подвизаваща се на форума случайно под заглавието "Брекзит"  мога да приема всяко изсмукано от пръстите мнение и по отношение на моя манталитет и за каквото там разбираш най-добре от всички и можеш да ни осветлиш. Смешки такива Simple Smile

# 2 767

Каза шутът на руската тема Simple Smile

# 2 768

Каза шутът на руската тема Simple Smile

нещо прагът ми на поносимост към интелигентстващи кифли е много висок напоследък...предполагам, че е защото са твърде много и не ме впечатляват. Дискусия на ниво прогимназия пълна с думички, на които значението не се знае, анализи от типа "ама ако е умен така ще направи, защото аз съм умна и така бих направила", хора с претенции да са юристи, които смятат, че съчувствието е държавообразуващ елемент, хора, които мислят, че "рецесивен ген" е расистка обида, хора, които преподават уроци по счетоводство на счетоводители, а не могат да си сметнат стотинките за закуска, както и нЕкои , които смятат, че хепатит Б е полово предавана болест и няма нужда от ваксина, защото тяхното дете няма да мърсува, хора, които не разбират даже кога са ги обидили. И прочие.... Форумът е доста весело място Simple Smile 

# 2 769
хора, които мислят, че "рецесивен ген" е расистка обида..
Хайде да не си слагаме думи в устата:)
Хората казахме, че бялата кожа не е рецесивен ген, както и бялата раса. Ако имаш желание може и с цитати, за напомняне.
Голяма веселба, няма що.

# 2 770
Макар,че въпроса е зададен към Мери за 2-та %(предполагам,че по-късно и тя ще отговори) аз бих казала,че 3) е най-доближаващото се до истината-"ЕС гражданите не са там заради помощите,а за да работят и изкарват пари...".....имайки в предвид,че са млади работоспособни хора,често и с добро образование.Дори и да са имали период в който са разчитали на бенефити,те едва ли са им цел за постоянно,а само за известен труден период за тях. Peace

Бих добавила и още една точка-културата и манталитета на източноевропееца е такава,че да лежи на помощи му е под достойнството по принцип....Да чака на помощи е "запазена територия" за един етнос в страната му към който той не би се определил.Той е млад(или не чак толкова),образован и иска да се развива,доказва и работи,да бъде уважаван.....Не случайно имат репутация на hard working people....дори и да работят непривлекателна и отбягвана от местните работа,далеч от квалификацията им,което най-често се случва....Може би и с това дразни някои местни,които не са толкова амбициозни и с това им развалят спокойствието,като ги карат и тях да се поразмърдат и им разваля утвърденото статукво....както и има и доста местни с претенции,че са болни от нещо и за това не могат да работят до живот примерно.И на фона на работливите европейци(които сами искат и овъртайм и не е проблем да работят понякога и в уикенд и на банк холидей и изкарват курсове за някаква квалификация),местните неквалифицирани безработни мързеливци например,живеещи в общински жилища,без трудови навици и желание да се развиват изглеждат още по-жалки,защото работодателите предпочитат първите.Лъсва голямата разлика между тях и те биват изтласкани от пазара на труда...А до сега така си изкарваха 2-3 поколения,под крилото на лейбърите Simple Smile...
Не че няма някой източноевропеец,който се е опитал да мами системата, има и такива.Но това работи временно докато го разкрият,защото правят засечки от различни места и няма как да се покрие това за дълго и после го карат да си плати и с лихвите....

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 10:36 от Zhani

# 2 771
DianaD съвсем си изпусна нервите  Laughing

# 2 772
Въобще не си ги е изпуснала, крайно време беше някой да ви ги каже тези неща, особено и ако си го търсите.

# 2 773
  • Bristol
Попеа, ако ще говорим за бенефити, аз съм ЗА бенефитите, за да помогнат на хора изпаднали в труден период от живота, най-малкото няма да се притесняват дали ще имат покрив над главата си и храна. ЗА съм да се дават и на мързеливите, защото така те си седят кротко в къщи и вегетират. По-добре от това да тръгнат по улиците и да обират къщи и нападат хора, за да си купят храна или дрога. Един вид с данъците които плащам си гарантирам до някъде спокойствието и сигурността.
Имам въпрос, в тази статистика какво влиза под определението бенефит? По принцип всеки EU гражданин и британец има право да получава child benefit, а и child tax credit се получава от много семейства. Ако те влизат, статистиката е грешна  newsm78

# 2 774
Merry, a как ще обясниш тези само 2 % на бенефити? 1) ЕС гражданите са масово честни и не искат да мамят системата 2) имало е и преди (данните са от 2015) определени условия, които са ги спирали от получаване на бенефити и 3) ЕС гражданите не са там заради помощите, а за да работят и изкарват пари (често за да пращат вкъщи)

Хъ, да не вземе да се наложи да изпробвате новите договорености... Ама те вече не важат, така че няма как да се случи.

В България губиш ЗО права не след 6, а след три месеца неплатени. И после накуп. Ако не си подал декларация, че живееш извън страната и плащаш другаде, тогава си освободен.

mekosta, остави.  Peace Няма особен смисъл - Диана е с манталитет на комсомолски секретар и не търпи възражения или инакомислие - знаем се от руската тема Simple Smile

Повечето европейци ходят да работят в ВБ и имайки работа трудно биха взели помощи. Има и тарикати, които се пишат за самотен родител, или пък получаваш минимална заплата и тогава ти се полагат някакви помощи, безплатни лекарства и още някоя друга облага.
Отделно европееца има 1-2 деца и дори да суче от вимето на социала, то на фона на многобройните мюсюлмански и други подобни семейства, разходите по тях са малко. Също така безработицата при европейските граждани живеещи в ВБ е нищожна на фона на по- назад споменатите. Така че, не че сме по- честни, просто сме по малките измами Wink.
Казах го преди няколко страници, че европееца не е проблем на ВБ и те го знаят много добре, но тъй като не могат да си адресират гнева към тези които трябва ( от страх да не ги изкарат расисти) си го изкарват на нас.

Общи условия

Активация на акаунт