Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 489
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 805
Щом според една кампания довела до искания резултат е глупава.....

# 2 806
  • Bristol
Рокси, в момента всеки британски и EU гражданин може да взима детски, независимо от доходи и къде отглежда децата си (децата може да живеят примерно в Полша или България и бабите да ги гледат), ако той/тя работят и се осигурявали в UK.

Попеа, като писах че разбирам британците защо искат да има контрол на емиграцията и да има някакво планиране, мисля че споделих за училища, здравни услуги, жилища и тем подобни, точно за бенефитите не съм писала  Laughing Съжалявам, но няма как да ти отговоря на този въпрос.

# 2 807
Щом според една кампания довела до искания резултат е глупава.....

Исканият резултат е глупав, а не кампанията  Laughing

След като ЕС имигрантите допринасят за ОК икономиката и не тежат на социалната система (това вече ти и кикамора го признахте, че други групи тежат на системата ), значи, е глупаво да искаш да ограничат тях. И от там, искането ОК да излезе от ЕС, за да бъдат ограничени тези имигранти, е глупаво. quod erat demonstrandum

Попеа, като писах че разбирам британците защо искат да има контрол на емиграцията и да има някакво планиране, мисля че споделих за училища, здравни услуги, жилища и тем подобни, точно за бенефитите не съм писала  Laughing Съжалявам, но няма как да ти отговоря на този въпрос.

И защо мислиш, че това с училищата и здравните услиги се дължи точно на имиграцията? Дължи се на това, че ОК се развива(ше) добре. Когато една страна или дори град се развива добре, това си има и негативните ефекти.

Знаеш ли, че в София трудно се намират жилища под наем, цените са високи за стандарта и няма места в детските градини. Аз лично смятам, че това е хубаво - то показва, че градът се развива добре.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 11:50 от Анонимен

# 2 808
Това, че за теб резултата е глупав - не означава, че за всички е глупав.
Начина на водене на кампания, довел до искан резултат - означава че е правилен, а тези, които не са успели да си защитят тезата - означва, че са избрали неподходящия н-н.
За резултата е мнооого рано да се говори - дали е добър, или лош.
В крайна сметка дайте поне 800дни  Joy

# 2 809
Рокси, в момента всеки британски и EU гражданин може да взима детски, независимо от доходи и къде отглежда децата си (децата може да живеят примерно в Полша или България и бабите да ги гледат), ако той/тя работят и се осигурявали в UK.

Да, ясно, това го знам. Въпросът беше за размера- както е описано и в твоя линк за това какво е искал Камерън, и какво е получил, в момента тези помощи са в английския размер, без значение къде са децата. А от 2017/2020 за нови/заварени случаи ще бъдат в българския размер мкогато децата са в БГ.

Аз питам толкова, защото ми прави впечатление, че
1. същата тема се обсъжда и за Австрия, т.е. не е само нещо, договорено специално за УК
2. за социалните жилища аналогична ситуация, при нас задължително условие е 2 години жителство в града.  Камерън иска нещо сходно, новопристигналите да нямат право вернага да кандидастват

Малко ми се размива защо в различните страни от ЕС едни и същи въпроси са веднъж от компетентност на европейските органи, втори път- на местните.

# 2 810
Начина на водене на кампания, довел до искан резултат - означава че е правилен, а тези, които не са успели да си защитят тезата - означва, че са избрали неподходящия н-н.
В крайна сметка дайте поне 800дни  Joy

Това логическото мислене за нищо го нямате  Joy

Начинът на водене е правилен за водещия, защото просто успя да излъже електората, че ЕС имигрантите са му проблема (което не е комплимент за електората Wink). Но че резултатът е глупав си личи дори само от факта, че нито един от правилно водещите кампанията не е в момента в управлението - никой лийвър не се ангажира с резултата от своята правилно водена кампания  - всички избягаха от своя резултат  Mr. Green

Аз лично това за първи път го виждам в политиката - успешна кампания, води до резултат и победителите един след друг си подават оставките. И накрая представител на загубилите кампанията взема властта, за да осъществява резултата на спечелилите кампанията.

# 2 811
  • Bristol
Не се вълнувам от брекзита,какво са решили ''великите''това ще стане.Само се чудя защо някои са се заинатили и не искат да напуснат болният ЕС,а самият съюз ги подканва да се пръждосват?Тук някакви адвокати се пънат.http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-brekzit/1000-advokati-b … avna-sila-6056186
Склонна съм да вярвам на теорията,че мишките първи напускат потъващият кораб.
Има си процедура и трябва да се мине по нея. Прави са за това и се знае.

В момента има бум на апликации за ILR и британско гражданство от граждани на EU. Сред българите неофициално засичам информация, че съграждани взимали вече по около 500 паунда, за да ти помогнат в попълването на апликациите, ако те затруднява езикът примерно  Crazy

# 2 812
В крайна сметка дайте поне 800дни  Joy

Е, нали уж никой от политиците не бил очаквал такъв резултат и се надявали, че няма да е такъв, а обратният? Защо се измъкнаха по терлици всички, които "аргументирано" го рекламираха? Борис Джонсън, Фараж и т.н.? Нещо май няма много логика.

А тя и Попеа писала същото.

# 2 813
Глупав? Половината британски народ? Може ...
Аз мисля, 4е ако британците сега пак гласуват, спонтанно, още днес , то резултата ще бъде същия. Ако не и по-категори4ен  Peace

# 2 814
В момента има бум на апликации за ILR и британско гражданство от граждани на EU. Сред българите неофициално засичам информация, че съграждани взимали вече по около 500 паунда, за да ти помогнат в попълването на апликациите, ако те затруднява езикът примерно  Crazy

И това чудно ли е? Хората са се устроили някак, имат работа, децата им учат там и сега не са сигурни как ще се развият събитията и какъв ше им бъде статутът. И предпочитат да не бъдат "bargaining chip" на Тереза Мей.

Никак не е просто да се върнеш в страната си, дори и да го искаш. Говорим за тези, които не са тип гастарбайтери в ОК.

И да се върна на демокрацията и нейното разбиране от нашите сънароднички в ОК. Според този коментар в Гардиън, и в ОК, както във всяка нормална демокрация, включително в ЕС, не гласуваш за Премиер, а за партия, която да излъчи премиер. И понеже на последните избори торите бяха тази партия, сега тя излъчва премиер. Толкова за демокрацията в ОК и недемокрацията в ЕС.

"This 'Undemocratic' nonsense needs to be nipped in the bud, it's either childish or ignorant depending on how much you know about the constitution.

Prime Ministers are not directly elected, they have never been elected. You didn't vote for David Cameron or Ed Miliband at the last general election (unless you live in one of their constituencies). You may think you were voting for Cameron or Miliband, but that's because you're too lazy to have bothered learning how parliamentary democracy works in the UK.

Theresa May is just as legitimate as any previous Prime Minister, and anyone calling for a snap general election is howling at the Moon."

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 12:29 от Анонимен

# 2 815
Аз пък мисля, че оставките са най-умния ход на британците.
За тях е много важно от тук насетне да имат открити канали с ЕС и да ги представлява човек, който е добре приет на континента.

# 2 816
взимали вече по около 500 паунда, за да ти помогнат в попълването на апликациите, ако те затруднява езикът примерно  Crazy
А как се взима гражданство всъщност?
Да не би да е както здравното осигуряване  Grinning

# 2 817
Аз пък мисля, че оставките са най-умния ход на британците.
За тях е много важно от тук насетне да имат открити канали с ЕС и да ги представлява човек, който е добре приет на континента.

Ами да,много ясно...Няма да сложат някой който само като го видят в Брюксел и да заемат защитно-отбранителна позиция и да му скъсат предварително квитанциите...И после добри и изгодни условия за ОК на найци... Wink
Ще сложат някой по-приемлив за европейците,по-умерен,по-премерен в приказките ,по-дипломатичен,по-гъвкав и комбинативен,по-ала-бала...като целта е да извлечат максимална полза за тях в крайна сметка....

# 2 818
взимали вече по около 500 паунда, за да ти помогнат в попълването на апликациите, ако те затруднява езикът примерно  Crazy
А как се взима гражданство всъщност?
Да не би да е както здравното осигуряване  Grinning

Трябва да си живял определен брой години, преди това трябва да имаш и перменънт резиденс,постоянно пребиваване...
Изискват определно ниво на знания по английски език-доказва се със  сертификат,Entry level 3 от ESOL или друг еквивалент на това(В1 и нагоре или пък други ).
Да си издържал един тест- за живота в ОК(Life in the UK),включващ въпроси от историята на страната,закони,управление, начин на живот и култура.
Да нямаш криминални прояви...

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 16:57 от Zhani

# 2 819
 ето за какво им служи на политиците този референдум http://meta.tagesschau.de/id/113620/droht-europa-der-naechste-finanz-gau ... за да имат повод да

Bundesfinanzminister Schäuble hat in einem Beitrag für die FAZ mitgeteilt, dass die gemeinsame europäische Einlagensicherung kommen wird. Der Artikel hat in den Bank-Etagen die Sektkorken knallen lassen: Denn ein offizielles Schreiben des für die Banken weisungsbefugten Finanzministers ist in der Banken-Praxis ein gültiges Dokument, das zur Kredit-Vergabe herangezogen werden darf. Damit stehen den EU-Banken die 2.000 Milliarden Euro der deutschen Sparer als Sicherheit zur Verfügung.

Die EU-Banken können ab sofort geschätzte 2.000 Milliarden Euro deutsches Sparer-Vermögen als Sicherheit betrachten, denn Bundesfinanzminister Schäuble hat in einem FAZ-Artikel unauffällig mitgeteilt, dass die gemeinsame europäische Einlagensicherung kommen wird. Der Artikel hat für die Banken die juristische Gültigkeit eines offiziellen Schreibens des für sie weisungsbefugten Finanzministers. Die meisten Sparer werden erst 2024 bemerken, was das für sie bedeutet.

https://www.internetkanzlei.to/sparguthaben-kann-ab-sofort-verpfaendet-werden/

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 15:22 от Bandiera rossa

Общи условия

Активация на акаунт