Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 275
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 150
  • Буркина Фасо
където и да се местят те пак ще са добре - ние ще сме зле.
ако търсят евтини офиси да дойдат в Северозападна БГ.  ЕС ще драпат да не се откъсне още някоя държава от съюза им , че ще трябва да се затрият.

# 3 151
Франция щяла да наема още 700 митничари за Ла манша.

# 3 152
Франция щяла да наема още 700 митничари за Ла манша.

Нормално. От друга страна Англия не е в Шенгенското споразумение така или иначе и от тази гледна точка поне за Франция нищо няма да се промени.

# 3 153
  • ENGLAND
Е, как  няма да се промени! Досега Англия и Франция имаха споразумение онези от лагера в Кале да не ги пускат, пък другите подобни. След Брексита вече споразумението няма да важи и като хукнат онези ми ти стада Франция ще се поопразни. Французите вече направиха около Коледа генерална репетиция, и тукашните се видяха в чудо, беше един вид предупреждение от французите какво ще се случи след като ЮК излязат.

А тези допълните митничари да не се окаже, че им трябват за белите англичани, които след излизането вече ще им е писнало от всичко тук и ще имигрират в Европа.
Днес за първи път чух по телевизията да се коментира втори референдум. Дали ще стане вече никой не може да прогнозира.

# 3 154
А тези допълните митничари да не се окаже, че им трябват за белите англичани, които след излизането вече ще им е писнало от всичко тук и ще имигрират в Европа.
Днес за първи път чух по телевизията да се коментира втори референдум. Дали ще стане вече никой не може да прогнозира.
Тони Блеър е един от сериозните поддръжници. Според него, втори референдум, за разлика от първия, който разделя британското общество, ще послужи за обединение на британците. "Сега британците знаят много повече за Брекзит, а вторият референдум ще бъде последната дума", смята бившият премиер. Блеър се опасява, че поддръжниците на Брекзит застрашават съществуването на самото Обединеното кралство в сегашната му форма (в Северна Ирландия повечето от жителите са за запазване на членството на страната в ЕС).

# 3 155
Дори още сега да започне подготовка за втори референдум, такъв може да бъде проведен най-рано догодина. Тогава въпросът ще е дали ЕС ще бъде съгласен, ако резултатът е за потвотрно присъединяване.

Изобщо - ЕС е силната страна в тези отношения, не Великобритания.

# 3 156
  • София
Провеждането на втори референдум в момента ми се струва нелогичен ход, дори ако съществува и най-малката вероятност той да бъде организиран. Вариантът "втори референдум" като цяло опорочава смисъла от провеждането им. Някак си не ми се нрави да се правят референдуми, докато се получи желания за властимащите резултат.
Не съм съгласна, че в тези преговори има силна и слаба страна, губещи са всички. 

# 3 157
Със сигурност губят и двете страни, но има печелещ и той е Русия. Всеки може да си направи сам анализа защо е така. С Тръмп тя отслаби влиянието на САЩ в света и така засили своето, с Брекзит отслабва влиянието на ЕС в Европа  и така засилва своето. С Тръмп има и още бонуса да скара ЕС и САЩ. Изобщо, перфектни ходове - за нея, за САЩ и ЕС очевидно е голям провал. Тези, които са изгубили партията, да се замислят защо се получи така и какво да се направи, за да се ограничат щетите. Русия е първата държава в света, която използва  социалните мрежи и техните дефекти като склонността на тълпата да не се замисля, а да се увлича по фейк нюз и да ги тиражира многократно, като оръжие за политически операции.  На принципа "ти кажи, че сестра му е...", но многократно усилено чрез съвременните технологии за комуникация. Знам, че русофилите ще скочат веднага да спорят, за мен това е очевАдно вече на този етап.
https://www.theguardian.com/uk-news/2018/jun/16/arron-banks-nige … russia-connection
От друга страна, предвид същността на членството на ОК в ЕС, с всичките му там опт-аутс и привилегии, може би наистина е по-добре да излезе от ЕС. Най-добре им приляга да са 51-ият щат, според мен.
Няма да има друг референдум, според мен. Или ако има, той няма да пита същия въпрос.

# 3 158
  • Bristol
Мисля, че зад Тръмп и Брекзит лежат много по сложни социални проблеми, които с десетилетия са неглижирани от власт имащите. Точно тези власт имащи сега вместо сериозно да се замислят, защо така стана и да се опитат да променят нещо, много по лесно им е да намерят един виновник, в случая Русия 😜
Тони Блеър отдавна си е загубил влиянието и отдавна си говори за втори референдум. Но никой не го слуша, дори и лейбърите са го изолирали, особено след гафа с войната в Ирак.
Найджъл Фараж също се загуби и никой за нищо не го бръсне. Щял да си търси нова партия, за да можел да се кандидатира пак за европейския парламент, ако до токава Великобритания не е успяла да излезе от ЕС.
Русия, Блеър и Фараж са пълнеж в новините, малко драма да се даде. Загубих си само времето да ги дискутирам.

# 3 159
Дорет, изказвай се по-точно, защото в противен случай дължината на поста няма значение. Митничарите не се занимават с бежанци, а с предмети. Моят пост беше за митничари.

Втори референдум е напълно възможен и очевидно вече се подготвя.

https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/politics/2019/j … m-lib-dems  

Тук са описани всички възможни сценарии, а цитатът е относно евентуален нов референдем и датата 29 март.

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/news/amp/uk-politics-46393399

"The European Court of Justice has ruled that it would be legal for the UK to unilaterally revoke Article 50 to cancel Brexit (without the need for agreement from the other 27 EU countries)."

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 10:42 от Анонимен

# 3 160
Страхотен анализ на Попеа, браво!

Дано стане чудо и някак си да останат, макар и да изглежда съвсем невероятно. Попеа е права обаче и за това, че те са по-близо до САЩ, отколкото до Европа, но все пак това важи най-вече за англичаните и в по-малка степен за шотландците и уелсците и особено за ирландците, които са големи националисти.

# 3 161
Обърках се в британските драми и изпуснах какво се случва последните месеци.
Въпреки всичко нов референдум ми се струва нереална опция.

Някой да сподели защо Тереза Мей няма да ходи в Давос?

# 3 162
Не е изобщо нереална опция новият референдум.
Тереза Мей пропуска Давос да да се фокусирала над Брекзит. Тръмп също го пропуска заради government's shutdown. Държавният секретар и финансовият министър ще предвождат американската делегация.

# 3 163
Тук всички като че ли сме обединени в мнението, че ЕС е силната страна в този процес и макар, че всички ще загубят, ОК ще загуби много повече. Нека отбележим, че не е съвсем сигурно дали ще стане така.
Аз съм убеден привърженик на ЕС и считам, че България спечели неимоверно много от членството си, страшно дръпнахме напред поради него и има голяма положителна промяна и в мирогледа, мисленето, широтата на погледа на гражданите, освен инфраструктурните и икономически ползи.
Но все пак, наскоро бях в Сърбия. За пръв път ми беше. Ми какво да ви кажа - тази малка страна, бита от всякъде, без изобщо да може да се сравнява със силата и икономиката на Великобритания, какво видях, че представлява, ако я сравним примерно с нас? Дето сме в ЕС. Ми оказа се, че са си много добре.
Сърбия не в ЕС, международно изолирана е, тъй като се счита за дружка на Русия, преживяла е война, беше срината, и сега какво видях. Пътища - по-хубави от нашите, инфраструктура - по-хубава от нашата. В градовете - чисто, подредено, хем в Белград не съм ходил, а само в Ниш и Пирот. Ми като чистота, сгради, трафик, инфраструктура, Ниш определено изглежда доста по-добре от София. Цените са по-ниски от тук, евтини кръчми със страхотна храна. Обувки, дрехи - по-евтино от тук. Молове и там има. Нищо не липсва. Накрая, за да си изхарчим динарите, напаразувахме хранителни стоки и се оказа, че всичко е по-качествено и по-вкусно от това, което се продава в България, а и по-евтино. Само за цигарите не излезе вярно, че били по-евтини, на същите цени са, както тук.

Пиша това по темата, която е Брекзит, а не е за Сърбия, тъй като според мен е точно по темата, а именно - ако Сърбия е добре извън ЕС, то как така Великобритания, която е милиони пъти по-силна от Сърбия, би пропаднала извън ЕС? И Великобритания е "приятел" със САЩ, докато комай единственият "приятел" на Сърбия е Русия. Не мога с лека ръка да кажа, че сърбите са по-добре от нас, но определено, ама определено не са по-зле. А ние сме в ЕС, ползваме фондове за инфраструктура, търговията и движението на хора и капитали без граници, всички блага на ЕС, би трябвало да сме в пъти по-добре от Сърбия, а не сме. Дори четох, че Блумбърг обявил динара за втора валута в света за 2018г.

Дали не може да стане обратното при един Брекзит - ОК да процъфти още повече, а за ЕС това да бъде звучен шамар, тъй като го напуска една голяма и силна страна, напуска го по своя воля? Все пак, ЕС е управляван от Германия, а германците в международен план никога до нищо добро не са го докарали. Те са добри да работят, да си правят там колите и заводите, но на международната сцена винаги са били провал. Не знам.

И аз не съм евроскептик, аз съм за ЕС, това са просто разсъждения на база някои факти, за които не можем да си затваряме очите.

# 3 164
Тереза, Тръмп и Макрон няма да ходят в Давос заради вътрешните си проблеми. Руснаците и китайците го обявиха преди тях, без да посочват причина.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 16:29 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт