Тест за овулация - въпроси / тема 4 /

• 57 245
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Оххх, току що прочетох това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=ar … wNDQzXHUwNDM3Il0=

Или по точно - . Тя става по тънка, по-чиста, по-изобилна и разтегателна, като белтък на сурово яйце. Тази цервикална слуз предизвиква хлъзгаво и мокро усещане. Последният ден, в който има такава фертилна цервикална слуз  се нарича „пик на фертилността”, защото е най-фертилният ден на цикъла. Вие ще разберете, че това е бил последния ден, когато той вече е отминал.  Овулацията обикновено настъпва до 24 часа след пика на фертилност. Ето защо, за да увеличите шансовете за зачеване, това са най-подходящите дни за полово сношение.

И по моите наблюдения пика е бил вчера и овулацията би трябвало да настъпи днеска, а ову теста е отр.  newsm78

# 31
Оххх, току що прочетох това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=ar … wNDQzXHUwNDM3Il0=

Или по точно - . Тя става по тънка, по-чиста, по-изобилна и разтегателна, като белтък на сурово яйце. Тази цервикална слуз предизвиква хлъзгаво и мокро усещане. Последният ден, в който има такава фертилна цервикална слуз  се нарича „пик на фертилността”, защото е най-фертилният ден на цикъла. Вие ще разберете, че това е бил последния ден, когато той вече е отминал.  Овулацията обикновено настъпва до 24 часа след пика на фертилност. Ето защо, за да увеличите шансовете за зачеване, това са най-подходящите дни за полово сношение.

И по моите наблюдения пика е бил вчера и овулацията би трябвало да настъпи днеска, а ову теста е отр.  newsm78

Не можеш да разчиташ само на наблюденията си, мила.  Първо защото влагалището е на гънки при което ЦС може да се задържи известно време.
После ако твоето тяло я произвежда в по- ускъдни количества може да пропуснеш да я видиш... И т.н.

И най- важното е че ЦС се появява дни преди О, така че ако си правила тестове и още са -, продължавай още няколко дни.

Правила ли си друг път тестове за О? Виждала ли си + тест, за да знаеш кои дни е вероятно да овулираш?

# 32
Правя ги трети месец, предишните 2 месеца имах положителен тест на 16, 17ти ден. Притесни ме това че от вчера - 15ти ден се чуствам по суха от предишните. На 14тия ден цс буквално я държах с 2 пръста и тя си висеше като 7 сантиметров сопол. Мисля че при мене е по обилна ,  непрекъснато ми цапа бельото. А от вчера консистенцията и стана като лигава вода и като количество намаля, вече не ми цапа, а днеска вече е и белезникава и малко по гъста, като рядък крем, и като си допра 2та пръста се разтяга леко на 3 милиметра само. Утре сигурно вече ще е кремообразна. Чакам след час да направя ову теста, дано днеска вече да е положителен, 16-ти ден е.
       Мъжо ми съвсем го изтормозих, не му давам нито ден почивка. А работата му е тежка и направо незнам как намира сили и за секс. Снощи се прибра като пребито куче и ми заобяснява милия че просто няма сили. Да ама такъв вариант при мене няма. Ще не ще беше нае-н почти насила. Добре че инструмента не отказва Joy. Много ми е гадно че го насилих така, ама опитваме вече година и половина и много ме е страх да не пропускаме момента, та този месец съм решила да няма празен ден и това е. Дано довечера не се наложи пак да го изнасилвам  Sad

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 13:45 от geizer

# 33
Мисля, че всичко е ок. Кажи теста как е.
И аз съм имала (мих казала повечето) О с по малко ЦС спрясо 2 дена преди това.

# 34
Момичета, какво мислите за днескашния ову тест, може ли да се приеме за положителен   newsm78  http://prikachi.com/images.php?images/140/8838140Y.jpg

# 35
  • София
Отрицателен е. Нали чертите трябва да са еднакво наситени или тестовата да е по-наситена от контролната?

# 36
уххх, за съжаление си права мила, току що направих тест и на друга марка и показа по ясно че е отрицателен Sad. Утре пак....

# 37
Благодаря ти мила, дано да е нормално. Аз съм на 37 г вече, а мъжо на 51г. и нямаме деца все още. Просто нямаме никакво време вече за чакане Sad  . Ако и този месец не се получи, ще ходя на доки. Дано не се окаже нещо серьозно. Иначе съм си правила цветна снимка на тръбите и матката, яйчниците изглеждат нормално. Хормоните също във ред и все се надявам причината да е в пропуснатия момент, а не нещо друго.

От колко време опитвате?

# 38
От година и половина, като бяхме по активни около средата на цикъла. А при една по-късна овулация, както се съмнявам че се получава като нищо може да се окаже че сме пропускали момента а имаше и здравословни фактори които ни пречеха на съвсем редовното бебеправене. И затова този месец съм се заинатила да работим всеки ден и да засичам и с тестове и пусто все забравям сутрин да засека и БТ, поне да видя кога ще има покачване. И после ще тичам на доки, че май се очертава къса ЛФ и ако наистина е така ще трябва май да пия някакъв прогестерон

# 39
  • София
от прочетеното стигам до заключението, че ако при 28 дневен цикъл, имаш ++ за О на 16ден, то О е на 17-18дни и до цикъла има 10-11дни, което е евентоален проблем с лутеалната фаза на цикъла ти - твърде кратка е.
Посетете доктор и проследете кога е О. Все пак тестовете за О не казват дали е имало, а само че евентоално може би ще има. А на ЦС дори можеш да вярваш по-малко.
Годините са ви напреднали, а и 1г и половина опити са достатъчно много вече.

Късмет Simple Smile

# 40
Момичета, ако отида във вторник на доки, дали ще може да ми каже със сигурност дали е имало овулация. Ако е отминала до вторник би трябвало да се види жълтото тяло, или не?

# 41
  • София
Да, ще се види жълто тяло и лигавица, отиди.

# 42
И днеска 17ти ден теста ми е отрицателен, БТ в 7 сутринта - 36.9.  Чудя се вече дали не е отминала овулацията а тестовете да не са я засекли. В началото на цикъла БТ ми варира около 36.6. Даже съм имала дни наред точно тази темп. и графиката ми е била права линия. Ама пусто че след 1 , 2 чашки алкохол всички измервания отиват по дяволите, температурата ми на сутринта рязко скача  и като се случи през няколко дена вече нищо не може да се разбере. Уморих се да гадая вече, дано по скоро да ми е часът при доки. Sad

# 43
Утре мисля да си взема тестове за ови и почваме активно бебеправене, дано ми я отчете, необходимо ли е задължително да меря и бт или мога да разчитам само на тестчетата. Може ли съвет и кога точно да ги правя и колко вода мога да приемам до обяд и следобед Sad  newsm78
Също какво би провалило правилното отчитане на теста(алкохол, лекарства, нещо такова)?

bouquet Благодаря! Peace

# 44
Утре мисля да си взема тестове за ови и почваме активно бебеправене, дано ми я отчете, необходимо ли е задължително да меря и бт или мога да разчитам само на тестчетата. Може ли съвет и кога точно да ги правя и колко вода мога да приемам до обяд и следобед Sad  newsm78
Също какво би провалило правилното отчитане на теста(алкохол, лекарства, нещо такова)?

bouquet Благодаря! Peace

Здравей,

Аз лично никога не съм мерила бт и с тестовете ми е било достатъчно, както решиш.

За тестовете, лято е, не стой жадна! Прави по два теста на ден поне първия месец. Единия поне 3 часа след като си се събудила и не на първо пишкано и втория следобед. Почни го от по-рано само този месец. Ако според опътването излиза да ги почнеш на 12 ден, почни ги на 10-тия.

Тъй като си решила да имаш бебе най добре като цяло да водиш здравословен начин на живот, защото, да, отразява се на бебеправенето. Особено алкохола, наистина много го ограничи.
Иначе сам по себеси не се отразява на тестовете.
Някой лекарства, да,влияят на резултата, но трябва да съдържат хормони, а ти разбирам, че до момента такива не взимаш.

Успех и търпение Wink

Общи условия

Активация на акаунт