Тест за овулация - въпроси / тема 4 /

• 57 244
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Утре мисля да си взема тестове за ови и почваме активно бебеправене, дано ми я отчете, необходимо ли е задължително да меря и бт или мога да разчитам само на тестчетата. Може ли съвет и кога точно да ги правя и колко вода мога да приемам до обяд и следобед Sad  newsm78
Също какво би провалило правилното отчитане на теста(алкохол, лекарства, нещо такова)?

bouquet Благодаря! Peace

Здравей,

Аз лично никога не съм мерила бт и с тестовете ми е било достатъчно, както решиш.

За тестовете, лято е, не стой жадна! Прави по два теста на ден поне първия месец. Единия поне 3 часа след като си се събудила и не на първо пишкано и втория следобед. Почни го от по-рано само този месец. Ако според опътването излиза да ги почнеш на 12 ден, почни ги на 10-тия.

Тъй като си решила да имаш бебе най добре като цяло да водиш здравословен начин на живот, защото, да, отразява се на бебеправенето. Особено алкохола, наистина много го ограничи.
Иначе сам по себеси не се отразява на тестовете.
Някой лекарства, да,влияят на резултата, но трябва да съдържат хормони, а ти разбирам, че до момента такива не взимаш.

Успех и търпение Wink

Благодаря много, Ели! Ще съобщавам за резултати!

# 46
Момичета, да попитам (макар да предполагам отговора, но все пак). Всеки ден си правя тест за овулация към 6 часа, но в два от случаите се случи час и малко преди това с приятеля ми да правим секс...това оказва ли влияние върху резултата на теста?

# 47
  • София
Момичета, да попитам (макар да предполагам отговора, но все пак). Всеки ден си правя тест за овулация към 6 часа, но в два от случаите се случи час и малко преди това с приятеля ми да правим секс...това оказва ли влияние върху резултата на теста?
Не, стига да е спазено условието да не си пишкала 2-3 часа преди теста. Wink

# 48

Всъщност, аз мислех, че условието е да не съм пила вода 2 часа преди теста, това за пишкането съм го пропуснала и естествено съм го правила.  #Crazy

# 49

Всъщност, аз мислех, че условието е да не съм пила вода 2 часа преди теста, това за пишкането съм го пропуснала и естествено съм го правила.  #Crazy

Важното е да не си пишкала, за да се концентрира хормона в урината.

Също не е вярно, че не трябва да пиеш вода!! Лято е, трябва да се пие вода!
Двата часа преди теста е препоръчително да пиеш по- малко, първо за да издържиш да не пишкаш това треме и второ, за да се увеличи концентрацията на хормона.

Кой ден ти е от цикъла?

# 50

Важното е да не си пишкала, за да се концентрира хормона в урината.

Също не е вярно, че не трябва да пиеш вода!! Лято е, трябва да се пие вода!
Двата часа преди теста е препоръчително да пиеш по- малко, първо за да издържиш да не пишкаш това треме и второ, за да се увеличи концентрацията на хормона.

Кой ден ти е от цикъла?
Ех, пообъркала съм нещата. 16 ти ден, но като цяло ми е нередовен цикъла, та за това от любопитство реших да следя с тестове, а точно последните три дни се появява доста ярка, но по-бледа от другата, чертичка.

# 51
Здравейте, обръщам се към вас за съвет и помощ. Поради високи нива на ТСХ не сме правили опити със съпруга ми но от този месец нещата са нормални и решихме да започнем опити. Начало на цикъл: 6.07 Според таблиците на 17.07 започнахме тест за овулация и беше (-) Следващите дни продължих дори от 2 различни марки, около 14ч. На 20.07 се появи втора но бледа черта, която я имаше и на 21.07 Аз очаквах по-ярка за това не сме правили опити и си казах днес е деня с по-ярката черта, но не- днес теста е само с една единствена черта. Полов акт на 17.07 вечерта. Моля ви за съвет, дали не правя нещо както трябва, защо имаше само по-бледа от контролната черта и струва ли си да продължаваме с опитите от днес. Като за първи път съм малко притеснена и разочароване. Благодаря Ви предварително

# 52
Нерейда, не се отчайвай.
Дай да преговориме, от 6 ти до 17 са 11 дена, което предполагам е точно ( въпреки че аз бих препоръчала първия път да се почне 2 дена по- рано).

По колко теста правиш на ден? В колко часа?
След колко време неходене до тоалетната?
Има две възможности:
1) да си пропуснала О, което се случва често преди от опит да знаеш как да правиш тестовете за твоето тяло.

2) да си нямала О този месец. Не е толкова страшно! Случва се на абсолютно всички и не означава че няма да имаш деца!

Почти изключвам да е късна О, защото са минали 5 дена...
Ако наистина те притеснява може да отидеш на док да ти кажат имала ли си или не О.
А ако си я изпуснала ще стискаме палци да сте я оцелили.

Късмет!!

# 53
Здравейте на всички! 😉 Почвам направо-от 6,този ще е 7 месец правим опити с мъжа за бебче.Миналият месец за първи път си направих тест за овулация,понеже ми се стори,че имам признаци в необичаен за това ден.Така реших този месец да я проследя цялата и почнах тестовете от 4тия ден,след като ми свърши М.До сега съм направила 5 теста и всички са като излезли от копирна машина-една ясна черта и втора бледа.не съвсем невидима,наполовина ярка на контролната.14тия ден мина преди 2 дена , а тестовете продължават да са все така еднакви и почвам да се притеснявам вече много.Сега ще направя още 5,взех на друга марка,пък да видим.Възможно ли е ову да ми е на 17тия или 18тия ден примерно,при абсолютно редовен 28 дневен цикъл?и това нормално отклонение ли е?Ще се радвам да споделитв и вашият опит с тези тестове,защото мен сериозно ме обезпокоиха.

# 54
Здравей, О на 18ти ден при 28 дена Ц не е нормално и ме съмнява много да е случая. От О до следваща М трябва да има около 14 дена, мин 10 дена.
По скоро мисля че не си засякла О. На много момичета им е трудно да засекат О първия път. После вече е много лесно и няма да ти трябват толкова тестове.

Ако искаш ще ти кажа на лична как може да ги правиш първия път, за да си сигурна че няма да я изпуснеш.

Успех!

# 55
  • София
Здравейте на всички! 😉 Почвам направо-от 6,този ще е 7 месец правим опити с мъжа за бебче.Миналият месец за първи път си направих тест за овулация,понеже ми се стори,че имам признаци в необичаен за това ден.Така реших този месец да я проследя цялата и почнах тестовете от 4тия ден,след като ми свърши М.До сега съм направила 5 теста и всички са като излезли от копирна машина-една ясна черта и втора бледа.не съвсем невидима,наполовина ярка на контролната.14тия ден мина преди 2 дена , а тестовете продължават да са все така еднакви и почвам да се притеснявам вече много.Сега ще направя още 5,взех на друга марка,пък да видим.Възможно ли е ову да ми е на 17тия или 18тия ден примерно,при абсолютно редовен 28 дневен цикъл?и това нормално отклонение ли е?Ще се радвам да споделитв и вашият опит с тези тестове,защото мен сериозно ме обезпокоиха.
Спазваш ли всички правила при тестването?:
- в един и същ час, 15-18.00 часа
- 2-3 часа да не си пила вода и пишкала

Ако О. е 17/18 ден от МЦ, може МЦ да е по-дълъг, което не е проблем, нито за зачеване, нито за износване.
ЛФ, по-къса от 12 дни, показва че има проблем - с О., ЖТ, яйцеклетката или синтеза на прогестерон.
Мери и БТ, защото тестовете само посочват кога да очакваш О., но не ти гарантират, че ще има такава.

# 56
А дали е възможно да съм имала О на 10 тия ден от цикъла?и да съм я изпуснала с тестовете реално...май забравих да спомена,че течението ми е цели 8 дена и не съм се и замисляла,че О може да ми е едва 2 дена след края на "теча".

# 57
  • София
А дали е възможно да съм имала О на 10 тия ден от цикъла?и да съм я изпуснала с тестовете реално...май забравих да спомена,че течението ми е цели 8 дена и не съм се и замисляла,че О може да ми е едва 2 дена след края на "теча".
Малко вероятно, но е възможно да е имало по-ранна О.
Ако мериш БТ - това щеше да ти помогне много  Peace - тя показва дали е имало или не О., дали всичко е наред с МЦ , проблеми с О. и т.н.

# 58
Ако мериш БТ - това щеше да ти помогне много  Peace - тя показва дали е имало или не О., дали всичко е наред с МЦ , проблеми с О. и т.н.
Някак не мога да разчитам на тези термометри.вкъщи имаме 5 и всеки един мери както му дойде.веднъж си я мерих,показа ми,че имам 39 градуса ,а не бях болна.за това я измерих отново и вече имах 37.до колкото знам при засичането на Ову става дума за промени в части от градуса,дори не цял градус.аз не мога да разчитам на 100% че ще ми измери температурата ,камоли подобни отклонения.да подчертая,имаме и много скъпи термометри и много евтини,живачни и електронни,всякакви....разлика има малка и пак не ми се струва достоверно това с промяната с 0,3 градуса.аз имам неспокоен сън плюс това,често се събуждам за малко,ставам до тоалетна,в дните,в които съм на работа не спя по повече от 5-6 часа...с две думи,да си меря БТ не е най-сигурният начин.за това реших тестове.
А искам да попитам нещо друго.въпросната фоликулометрия кой я прави?възможно ли е да ходя за това при личния ми гинеколог или го правят само в центровете по репродуктивно здраве?

# 59
  • София
Скрит текст:
Някак не мога да разчитам на тези термометри.вкъщи имаме 5 и всеки един мери както му дойде.веднъж си я мерих,показа ми,че имам 39 градуса ,а не бях болна.за това я измерих отново и вече имах 37.до колкото знам при засичането на Ову става дума за промени в части от градуса,дори не цял градус.аз не мога да разчитам на 100% че ще ми измери температурата ,камоли подобни отклонения.да подчертая,имаме и много скъпи термометри и много евтини,живачни и електронни,всякакви....разлика има малка и пак не ми се струва достоверно това с промяната с 0,3 градуса.аз имам неспокоен сън плюс това,често се събуждам за малко,ставам до тоалетна,в дните,в които съм на работа не спя по повече от 5-6 часа...с две думи,да си меря БТ не е най-сигурният начин.за това реших тестове.
А искам да попитам нещо друго.въпросната фоликулометрия кой я прави?възможно ли е да ходя за това при личния ми гинеколог или го правят само в центровете по репродуктивно здраве?
За ФМ - всеки АГ, който има УЗ

Общи условия

Активация на акаунт