Тест за овулация - въпроси / тема 4 /

• 57 293
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета,
Какви тестове за О. най - често използвате? bouquet

# 76
  • София
Момичета,
Какви тестове за О. най - често използвате? bouquet
Oview си взимам аз

# 77
Здравейте!този месец овулацията ми беше чак на 20-21 ден.цикълът ми е винаги 28дена.случва се рядко да ми дойде ден по-рано.вече ми закъснява с 3 дена.сутринта си правих тест за бременност и излезе отрицателен.въпросът ми е-с тази късна ову,рано ли е да си правя тестове?реално от самата ову са минали 10 дена.на тестовете пише след датата на М,но това е изключително относително,ако овулацията ти не е на 14тия ден.с 2 думи-някой има ли идея колко дена след ову тестът за бременност би дал достоверен резултат?

# 78
  • София
Здравейте!този месец овулацията ми беше чак на 20-21 ден.цикълът ми е винаги 28дена.случва се рядко да ми дойде ден по-рано.вече ми закъснява с 3 дена.сутринта си правих тест за бременност и излезе отрицателен.въпросът ми е-с тази късна ову,рано ли е да си правя тестове?реално от самата ову са минали 10 дена.на тестовете пише след датата на М,но това е изключително относително,ако овулацията ти не е на 14тия ден.с 2 думи-някой има ли идея колко дена след ову тестът за бременност би дал достоверен резултат?
Ако О. е била на 20-21 ден на МЦ, той ще е дълъг средно, 33-35 дни.
Или, смяташ деня на О. + 13/14 дни.
Късната О. не е проблем нито за зачеване, нито за износване.
Дано да е станало. Peace

ПП. Тест за Бр. /най-рано/ - след 32-33 ден на МЦ

# 79
Здравейте, момичета! С ММ от няколко месеца се подготвяме за бебче, но сериозно започнахме "работа" едва юли месец  Laughing Малко съм разочарована, защото вчера ми дойде, но сигурно е за добро, защото този месец не беше най-добрият откъм емоции и не мисля, че е добре да започват така нещата  Simple Smile Затова пък се надявам август да е нашият месец!   Praynig
В тази връзка мисля да си взема тест за овулация, колкото и да си мислех, че нещата ще се случат от само себе си и аз няма да обръщам чак такова внимание на дни, часове, периоди, ноо ето че не издържах  Mr. Green Искам да ви помоля да ме насочите към хубав тест, при който времевият интервал за тестване да е след 18:00 часа, тъй като съм на работа във времето м/у 15:00-18:00 и не, че няма как да го правя, но ще бъде мнооого сложно и рискът някой да се усъмни е много голям.  bouquet
Да добавя един въпрос - задължително ли е спазването на не пиене на вода и не ходене до WC преди да се направи теста? По принцип пия много вода, ходя до WC през 1/2 час, дори и да намаля водата в часовете преди теста, това с тоалетната не знам дали ще ми се получи.... Фатално ли е много за резултатите?

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 11:28 от Кети9

# 80
  • София
можеш да правиш всеки тест до 20ч.
Аз често правя моите в 19ч като се върна от работа и си ми показват.
Аз правя така - в 16:30ч ходя до тоалетната и след това спирам да пия вода докато не направя теста.

Според мен ако през 30мин се ходи до тоалетната надали теста ще покаже някакъв категоричен резултат, тази урина е много разредена.
Ако ти е невъзможно да спазиш условията тествай се сутрин с 1-ва урина, но така има възможност да изпуснеш пика, защото той често е след обед и вечер.
Ако искаш прави по 2 на ден - сутрин и в 19ч, надявам се да успееш да хванеш пика и да видиш ++ тест.

# 81
Благодаря, Brayda, ще опитам да пия вода последно към 16:30 и да видим какво ще стане. Щом може да се прави и по-късничко (понеже в началото на темата пишеше до 18:00 и заради това се притесних), мисля, че ще успея  Simple Smile А относно марка на тест би ли препоръчала някаква?  Simple Smile

# 82
  • София
Аз си купувам от амазон 40-50 бройки за около 8-9 паунда. Този месец обаче закъснях с поръчката и ще ползвам и аз от аптека, но и аз се чудя.
Може би тези, клиър овю... Или онези с теста за бременност вътре, не съм решила.
Според мен всички са еднакви Simple Smile

# 83
Клиър вю май ще взема, даже ще си купя два, като за първи (надявам се и последен Blush ) път да започна от 9-10 ден. Надявам се да успея максимално да спазя указанията!

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 13:21 от Кети9

# 84
Този месец тествах с Home test и Блу дрийм. Това което откривам като разлика е ,че при Блу дрийм много по- бързо и отчетливо се показва тестовата линия независимо дали е бледа или по-наситена.А иначе имах ясна,по- наситена от контролната тестова линия на 14 ден късно вечерта/ 22ч./ при спазени условия за вода и тоалетна- т.е времето не е от значение,или имаш ову или не. На 15-ти ден пропуснах поради разсеяност,а на 16-ти ден сутринта все още тестовата беше наситена,но с една идея по- малко.Не вярвах, че е възможно така да се насити някога тази линия,но вече съм спокойна, че и аз съм като "белите хора". За пръв път този месец правя тестове както трябва,от края на цикъла до....днес ми е 17- ти ден и продължавам. БТ до снощи беше36,7....кога е нормално да се повиши,ако всичко е наред?

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 15:30 от nikitita

# 85
  • София
О е до два дни след положителния тест. Ако има два положителни теста, БТ ще се повиши до пет дни след О.
Продължавай меренето, всичко е наред Simple Smile

# 86
Здравейте момичета. Аз уж бях спряла с тестовете за овулация, ама от няколко дена пак се вкарах във филма. Меря я вече 3 дена като започнах от 15ти ден на цикъла /знам че е късно, но преди време я бях засякла на 17тия ден/ , и също както следва на 16тия и 17тия ден/днес/. Само че забелязвам че чертата вместо да става всеки ден по-наситена, тя постепенно съвсем избледнява и днес едвам я видях. Това означава ли, че овулацията е отминала, или да продължавам с тестовете. Вие как мислите newsm78

# 87
  • В един копнеж!
Здравейте! Искам да попитам. С 34 дневен цикъл, нормално ли е овулацията да е на 14-я ден. Преди чудесно си беше на 18-19 ден пак при 34 дневен.  Пия хапчета Тирозол, ясно е че ми се отразяват. Но защо тогава и цикъла не се скъси? В първите дни на Септември съм на ендокринолог за контакти. преглед, да спомена ли наблюдения и факти?

# 88
  • София
Доказана ли е О на 14-ти ден? Т.е. с прегледи при доктор?

# 89
  • В един копнеж!
Доказана ли е О на 14-ти ден? Т.е. с прегледи при доктор?
Не, тест. Дом.условия.

Общи условия

Активация на акаунт