9 ФЕГ - 2

• 83 751
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
И ние в рисуването. Бива я, но категорично не искаше да кандидатства с това. За моя радост, аз също.
Творбите, които разгледахме из коридорите, много ни впечатлиха.

Кажете нещо по-конкретно за тези митични учителки по физическо. Стана ми много интересно.

# 601
Значи и нашият випуск достойно ще допринесе към така известната арт атмосфера във ФЕГ! Wink Разбрах от приятели, че тяхно приятелско дете актьор също ще е при нас, но не знам в каква паралелка - Константин Гергинов – Timmy ("Скъпи наследници" и др.).

Исках да питам утре като го запиша за лагера, парите кога?
Записването за лагера не става в училището, там ще получите само листовка с координати на фирмата, която го организира. Ето това е лагерът. Първо резервация, пращат имейл с всичко необходимо, после превод на паричките.

мартеа, една мила съфорумка ги определи като "особени чешити" и каза, че ще остави на нас удоволствието да си изградим мнение! Wink Може би думата удоволствие трябва да е в кавички. Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 20:42 от Сиси ♥♥

# 602
Simple Smile Сега ми изскочи темата, та си припомних училищните емоции - г-жа Ангелова съм изненадана как още не е уволнена - звяр по душа, но явно си е здрава връзкарка, защото са писани няколко жалби от родители от нашия клас до институции и нищо.
Не разрешаваше  дъщеря ми докато беше със счупен крак, но ходеше на училище да си седи  в класната стая, а я караше да ходи в салона, че щяла да и пише  отсътвие, а тя си имаше бележка, но настояваше да ходи, беше началото на 8 ми клас. Зимата при минусови темпуратури ги изкарваше да тичат навън в заледения училищен двор, доста деца е потрошила.
При друг инцидент в часа по физическо 10 клас  като отидохме да я гипсират, лекаря я попита къде учи в момента, в който каза и докторо аотвърна - а ясно Ангелова, всички травматолози  сме чували за нея.
Без униформено облекло гони, по-добре да не влизаш в час, ако си закъснял, защото се излива феноменален гняв.
За нейната злоба романи могат да се пишат.

Съфорумката с определието чешити се  е изказала много семпло, освен ако не са омекнали с времето.
Богданова сме я занимавала на всяка родителска среща и тя само вдигаше рамене - да ще поговоря, да това, да онова и нищо не се променя и това на фона, че училището няма никакви условия за часовете по физическо.

# 603
Мда.. увлича се
Иначе отбори и спортове няма. Има май по футбол и плуване, ама си се организират и тренират сами.

# 604
  • София
И баскетболен отбор има - ходиха на междуучилищни състезания...

# 605
Класът на дъщеря ми пък са много доволни от Ангелова, когато им замества някой от другите имат база за сравнения. Не е имало инциденти, вярно, че пише закъснения. Тя ръководи отборите по волейбол на училището. Момичетата са на второ място на градското първенство, момчетата- също. Когато мачовете бяха в далечни зали дори ги к араше с колата си момичетата.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 22:01 от m.cha-cha

# 606
В началото на септември обичайно има родителска среща. При нашите тогава събраха пари за учебия комплект по френски (учебник, учебна тетрадка и граматика), поръчаха ги организирано и в деня след откриването на учебната година им ги раздадоха и почнаха.

Кой се е заел с организацията?

# 607
  • София
Класната, която е учител по френски. Това беше преди 4 години.

# 608
  • София
Класната, която е учител по френски. Това беше преди 4 години.
Така беше и тази година.

# 609
  • София
Добро утро!
Може ли горе- долу да ме ориентирате за сумата за учебниците по френски?

# 610
  • София
Мисля,че беше около стотина. Бяха три учебника,съответните тетрадки и една тетрадка с граматика. Но да не ви подлъжа за сумата. И по 50 лв за настоятелството. Но това е на втората родителска.

# 611
  • София, Младост 2
За учителките по физическо - моята щерка е при Манова Simple Smile Дамата се появи на първата РС преди започване на уч година и завзе 20 мин от времето да ни обясни подробно цели и задачи на спортното обучение, изискванията за облекло (отсега купувайте бяла, синя и червена тениска за физическо), как се формира оценката - баскетбол или волейбол (първия срок волейбол, баскетболът втория като могат да са навън), нормативи и ХОРО! Това с хората ще го видите още на първия учебен ден, цялото ученичество рипа възторжено и с умение 😂 И няма такива филми като оценката по физическо да вдига общия бал - там е трудно извоюване, кръв, пот и сълзи 🤣

Откровено казано, нямам драма с това, нито дъщеря ми, която изобщо не е спортен тип и принципно мрази физическо и хоро (... И смърфове, т.е. е на етап мразя всичко и всички, поне френският, след една година кървави сражения, учудващо вече не е начело на класацията). Та независимо от това колко й е нелюбим спорта по принцип, часовете ги понасят с много хумор. А аз съм доволна, защото тя до фитнес и друг спорт няма да стигне, така че зорът по физическо съвсем успешно замества прилични тренировки. Или както каза философски самата госпожица - добре, че е Манова да се сдобия със задник 😄 (от тренировките стегна и оформи глутеуси Simple Smile )

# 612
  • София
Здравейте,
И моето е арт ориентирано - доста идейна, много рисува, няколко години ходеше и на курсове за кеф, но категорично не искаше да ходи в художествено училище, сега иска да я запиша във ФУЧ Живопис и Графика. На балет ходи от 4-годишна, също за удоволствие, а майка и тропа хоро от шест години Simple Smile , та с хорото няма да имаме проблем.

Иначе за родителската среща това пише на страницата, ако повтарям нечий пост ще го изтрия:
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И НАСТОЙНИЦИ,

Поздравяваме ви за успешното представяне на детето ви на националното външно
оценяване по български език и литература и по математика и за добрия избор на училище!
Каним Ви на първата родителска среща при нас на 11 септември 2019г от 18:00 часа.
На тази родителска среща трябва да донесете:
1. Удостоверение за преместване от училището, в което детето ви е завършило основно
образование през учебната 2018-2019 година. (Удостоверението за преместване може
да бъде връчено по електронен път от изпращащото училище, след като представите
служебната бележка за прием на детето Ви в 9. ФЕГ).
2. Копие на акта за раждане.
3. Една снимка, актуална към момента на записване за личния картон на ученика/
ученичката.
4. Лична здравно-профилактична карта за проведен профилактичен преглед за 2019г. и
задължително вписани имунизации и реимунизации по дати.
5. Име и телефон за връзка с личния лекар и стоматолог на ученика/ученичката.
6. Пълен адрес на Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене на
ученика/ученичката.

Това Удостоверение за преместване нали уж отпадна? Или отпадна при записване, пък после те да си го получат чинно....

# 613
Младежът е записан днес. Става бързо, но аз си бях разпечатала и попълнила предварително всички документи. Казаха, че удостоверението за преместване е отпаднало.

# 614
Да, учителките по физическо( а има и учител, поне 3 са, а може би и повече) са особени, държат на дисциплина, нормативи и облекло, но не е нещо невиждано. Неприятно е, че салона е на последния етаж, няма кой знае какви условия, затова и на дъжд и сняг ги изкарват, но общо взето не се настройвайте. Тениски си вземете де Joy, иначе не отговарям Joy

Общи условия

Активация на акаунт