Електронни четци - XVIII

• 79 900
  • 813
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Момичета, да споделите за англо-български речник? Старият киндъл не може да се включи вече изобщо за да си взема от там.

# 736
Здравейте,
С два киндъла и съответните п риложения качени на два айфона сме. Досега съм прехвърляла книги с калибре или sendtokindle. От известно време не ги бях ползвала и днес  при опит да прехвръля книги не успявам да се справя нещо. И на двете програми ми дава, че са прехвърлени книги, а аз съответно не ги виждам нанито едно от устройствата. По принцип използав като базов емейл този на първия регистриран киндъл.
Някакви идеи как да се справя с положението?
Не ме устройва да ги качвам с кабел, защото така няма да мога да ги синхронизирвам книгите след това.
Благодаря предварително за помощта.

# 737
  • Scotland
Здравейте,
С два киндъла и съответните п риложения качени на два айфона сме. Досега съм прехвърляла книги с калибре или sendtokindle. От известно време не ги бях ползвала и днес  при опит да прехвръля книги не успявам да се справя нещо. И на двете програми ми дава, че са прехвърлени книги, а аз съответно не ги виждам нанито едно от устройствата. По принцип използав като базов емейл този на първия регистриран киндъл.
Някакви идеи как да се справя с положението?
Не ме устройва да ги качвам с кабел, защото така няма да мога да ги синхронизирвам книгите след това.
Благодаря предварително за помощта.

А правила ли си ъпдейт на Киндълите? Aз имах същия проблем,но след милион опити,в крайна сметка,стигнах до сервиз. А качвате ли ги в папка documents?

# 738
Поне от два месеца не са пускани. Не качвам в папка documents, защото в този случай не мога да синхронизирвам една и съща книга между различните устойства.
От къде мога да им пусна ъпдейт? Досега сами са се ъпдейтвали?

# 739
  • Scotland
Поне от два месеца не са пускани. Не качвам в папка documents, защото в този случай не мога да синхронизирвам една и съща книга между различните устойства.
От къде мога да им пусна ъпдейт? Досега сами са се ъпдейтвали?
Аз не го бях ползвала няколко месеца и изведнъж решавам да кача доста книги,Калибрето отчита качването им,но на четеца не само,че тези книги нямаше,но и всички книги бъобще  Confused Почнах да ровя и чета по форуми,родни и чужди, и стигнах до информацията за ъпдейт. Честно казано не помня вече къде го прочетох и какво точно направих,но последвах инструкциите. В резултат ми се възстановиха закупените книги,но не и безплатно свалените. А най-странното беше,че като го закача за компютъра,там показва,че книгите ги има на устройството. Не можах да се оправя и го пратих на сервиз. Уж ми го оправиха,но сега книгите  си стоят в папка archived items,а аз не искам. Искам да са ми видими заедно с другите,но не мога да го оправя. И все пак се оправи де,защото новите които кача си се качват нормално,както преди.

# 740
Проверете дали случайно е изключена опцията Калибре да конвертира в моби книгите, и те да се качват неконвертирани. В този случай ще се отчита качването им, ще ги има в Киндъла, но той няма да може да ги чете, тъй като за него за неразпознаваем формат.

# 741
Ако е избрана опцията да показва само определени съдържания, например папките с книги, може да не показва книги, които са извън папките. А когато се качват от калибрето, не отиват в папките, а в главната директория.

# 742
  • София
Здравейте, купих си refurbished Kindle Paperwhite /миналогодишния модел/ и ми прави впечатление, че подсветката е леко неравномерна в долния край на екрана. Не пречи на четенето, но ми прилича на дефект. При някой друг да е така?

# 743
Здравейте,
някой може ли да изкаже мнение за марката POCKETBOOK, препоръчаха ми този модел
http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-POCKETBO … PB624-GR/p/517717
Искам да чета английска литература и да използвам речник.
Менюто е на БГ.
Не ми е познат и не знам до колко е удачна покупката му.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 09:58 от lina_gp

# 744
  • София
Присъединявам се и аз към питането от предния пост. Смятам да подаря такъв на баща ми, който е доста възрастен и не е на "ти" с Touch Screen, така че бутоните за прелистване са му крайно необходими. На какъв език е менюто, лесен ли е за експлоатация? В описанието на четеца в дадения линк са изброени много малко използвани формати на книгите, на други места дават доста повече - включително FB2 и DJVU.
Някой с такъв четец дали може да даде мнение? Благодаря.

# 745
  • София
За пропусналите предишната промоция, Киндъл Пейпъруайт пак е намален в немския амазон, но само на 99,99 евро.

# 746
  • София
Аз получих нов телефон, ама пък съм нахална и чакам промоция на Воядж  Mr. Green

# 747
  • Благоевград
Здравейте! Имам проблем с разпознаването на Киндъла като устройство. Свързвам лаптопа и киндъла с кабел, киндъла започва да зарежда, но компютърът не ми отваря папка на устройството, даже не го разпознава. Пробвах вкъщи с лаптопа, Acer е, не го разпознава, но той не разпознава и други устройства, пробвах и този на работата, отново Acer, първоначално си беше ок, разпознаваше си го и следващият път, в който се опитах да го включа, нищо не става, рестартирах го, изключвах Киндъла, нищо. Папката не се появява. Идеи какво мога да направя? Благодаря!

# 748
Бих искала да попитам - случвало ли ви се е да закупите е-книга –от Хеликон напр. както направих аз - въведох линка в Adobe Digital Editions на компютъра си. Книгата се чете. Появи се и файл .epub в Документи - Digital editions. Копирах го на четеца - Pocketbook - и...не се отваря , излиза съобщение, че файлът или е повреден или е на друг user. Това е немислимо! Оторизацията на програмата Adobe digital editions и четеца са абсолютно еднакви.
Какво става? Някой знае ли?

# 749
  • София
Аз съм си купувала от Колибри. Но понеже съм с Киндъл, а файловете са с DRM защита, се наложи мъжът ми да се намеси и да я свали преди да я кача на киндъла. Нямаше после никакви проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт