Бебешка близнашка тема XXVI

• 55 440
  • 785
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря момичета,че споделихте.

# 706
  • София
И моите са луди по мики и мини Маус напоследък.
Софинка, аз понякога много им угаждам на децата, но като почнат да прекаляват се скарвам и е факт, че и двете имат респект само от мен.
За храната, алтернативи не предлагам, в маймуна няма да се превръщам  Mr. Green
Едната ми девойка прави отказ да яде ДК, обаче аз съм тъпа и упорита/ ами нямам време да им готвя всеки ден 3 яденета/.Наскоро бяхме на почивка и принцесата намери един празен шкаф, в който влизаше и аз да търча с лъжицата след нея и да я храня в шкафа  hahaha
Изтърпях я едното ядене и на второто имаше " разговор на висок тон , та да видиш как седна на стола и си изяде манджата сама за 2 минути.
Според мен не трябва да се оставят да ни се качват на главата децата.

# 707
  • София
Пропуснах да кажа, Софинка, избирателността на храните по цветове и форми, е проблем и ако има и други индикации, като не проговаряне, детето на твоята приятелка, трябва да го види специалист.

# 708
Абсолютно съм съгласна с теб,посъветвах я... но явно се страхува и изчаква.

# 709
Да, пропуснах да коментирам за храненето. Децата сами определят дали и колко да ядат. Вече имат и претенции какво да ядат. Моя грижа обаче е да ги науча да ядат готвено, плодове и зеленчуци, колкото може по-разнообразна и здравословна храна. Ако остане на тях, ще хапват основно хляб и сладкиши  Simple Smile. Разбира се, нито готвя по 5 неща, нито забранявам тотално шоколада. Просто въвеждам ограничения.

Изобщо старая се да ги побутвам в правилната според мен посока, без да ги натискам. Двамата са различни и виждам какво при кого помага. Играят ми и отборно понякога, но използвам именно това, че са различни, за да не настъпи хаос Simple Smile.

# 710
  • София
Абсолютно съм съгласна с теб,посъветвах я... но явно се страхува и изчаква.
за съжаление, с изчакване нищо не се случва, ако има проблем.
Моята едната онзи ден яде пълнители за телбод и не бях сигурна дали е успяла да глътне, та хвърчахме по спешност в Пирогов. Нищо не се видя на ренгена, Слава Богу ooooh! ooooh!

# 711
Разбира се, че се намира време за всичко. Въпрос на приоритет е това всичко.  Wink
Относно възпитанието се надявам да успеем да намерим златната среда. Че ще има забежки в крайните посоки, мисля е неизбежно.

# 712
  • София
Здравейте и от мен!
Най-накрая вкъщи!:)))
Изчетох всички коментари с голям интерес. Много се вълнувах с историите за дяволийките на децата. След година-две и аз ще ги пиша такива сигурно. Grinning
Благодаря ви за отговорите за пиенето от едно и също шише. В крайна сметка обаче, преди малко като пробвах да дам на Кали остатъка от млякото на Ели- тя се мръщеше пред шишето.. Но когато ѝ дадох ново мляко в нейното си шише веднага лапна биберона. Залъгалките обаче ги плюят. Засега не са и нужни де- нито плачат силно, нито имат нужда от успокоение, плачат само като ги подсушавахме днес след къпането, иначе са ми такива кротушки.Simple Smile)
Може ли да обясните как процедирахте с къпането след падането на пъпчетата. Нашите още не са паднали де. Но днес мама дойде да ми помага, като ги къпахме една по една на мивката. То по-скоро тя ги къпа, аз след това си ги мазах и преобличах. Едната като стана готова тъкмо я оправих и таткото я отнесе в стаята и мама ми подаде изкъпана другата и така бързичко се оправихме. Вече ставам по-чевръста в ръцете и си свикнах да си ги вдигам бебките. Страх ме е само като ги преобличам да им мърдам ръчичките и крачетата, за да ги набутам в ръкавите/ританките/панталонките..... А така де, скоро като дойде време за коритото, не знам как ще се справяме само с таткото. Както не исках помощ от никого в началото, май май ще имам голяма нужда поне за къпането... 

# 713
  • София
Не ти трябва корито, докато са толкова малки. Единия къпе на мивката, другия облича и става бързо.

# 714
Ния, не е искала млякото, защото е било студено. Трябва да е с темература близка до майчината кърма, поне в началото. Аз гледам децата сама през деня. ММ много ми помага вечер и през уикенда. Да ти кажа честно, външна помощ само ми обърква организацията и не търпя дълго. Гледам ги сама и докато ММ е в командировка. Веднъж викнах помощ и децата пощуряха. Може би си зависи от бебетата. Правя всичко сама - готвя им 2 пъти на ден, готвя за нас, чистя прах, пускам прахосмукачка, пералня, сушилня, извеждам ги навън, пазарувам с тях, слагам ги на гърне. Изглежда непостижимо, но всичко е въпрос на желание и правилна организация и....на спящи деца. Не спят ли нощем, картинката се променя... Просто следвай децата и ще се напаснете скоро. 💋 Къпехме в началото на мивката, а сега в корито. Обожават банята.

# 715
  • Пловдив
Sofinka:-), ти ли ме питаше, на 2.10 г. са моите момчета, аз имам лентичка, вижда се Peace
относно бибероните, едното дете отказа изцяло всякакви биберони и някъде към 5-6 месец започна да си смуче палеца, ужасно грозно беше и пристрастяването беше силно. Пробвах около годинката с горчивите гелове да го откажа, не успях, около втората обаче се справих и няма и помен от смученето на палец. Другото дете беше с биберон, но не силно пристрастено и около втората година се отказа от него доста лесно. Peace
относно възпитанието, не знам какво да кажа, аз също се водя по децата. Открито си ги целувам и гушкам ежедневно, но съм и доста строга на моменти и имат страх само от мен, от баща си нямат Peace определено знаят кога са прекалили, макар и понякога да си правят оглушки и ме слушат повече когато сме сами денем, отколкото вечер, когато и таткото е наличен Rolling Eyes
Ния, от ден първи съм къпала сама децата, първата вечер се вдъхнових с хубавото корито да действам, само се затрудних, около месец ги къпах на чешмата, нямаше по-лесно нещо от тази дейност. Сега пораснали вече ги къпе татко им, аз се включвам след това Peace

# 716
При нас акушерките съветват да се къпят след падането на пъпчето. До тогава обтриване с влажна кърпа.
Къпането се препоръчва да е един път в седмицата, за да не се изнежи така или иначе нежната кожа. През останалото време пак обтриване с влажна кърпа. Мазането с олио, мляко и т.н също да се ограничава.

На мен акушерката ми показа как да ги къпем. От началото са в коритце. Аз си ги къпя сама, но имам проблем с мястото в банята и няма къде да си сложа хавлията, затова викам таткото на помощ.  Mr. Green
Много обичат да се къпят. Едната вече така силно плиска с краката, че става потоп след нея на пода и аз съм чисто мокра.  Crazy

# 717
В крайна сметка не мога да взема решение за залъгалките. Дали има особено голям смисъл да ги насилвам да свикнат? Могат да се пристрастят и към пръсти, и към залъгалки. Може ии в двата случая да ми е трудно. Не съм пробвала с различни залъгалки, защото се чудя да им давам ли.
А относно възпитанието - много бих искала да успявам като Десито, за мен това е правилно.
Относно къпането - дори и сега, когато са на 4м ги мия на мивката, без главите, а когато трябва да се къпят целите баща им ги къпе в душ-кабината.

# 718
Не е задължително да смучат пръста си без залъгалка. Ние не сме ползвали и не са смукали пръсти, като лош навик.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 08:14 от KittyCatty

# 719
  • Пловдив
Бимба, то насила не стават тези неща, ето, едното от моите деца по никакъв начин не хареса никакъв вид биберон, нито от каучук, нито от силикон, с различни форми, е, хареса пръста си, но както казва Кити, това не е задължителен сценарии Peace

Общи условия

Активация на акаунт