Девети клас 2016/17 - тема 75

• 77 999
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Аз продължавам да не мога да се ориентирам в тези основни и средни образования. Щом в неспециализираните училища сега си завършват основното образование, то те ще учат за средното 4 години - 9, 10, 11, и 12 клас. А нашите - 3 години, от  10ти. #Crazy

# 106
  • Пловдив
Аз продължавам да не мога да се ориентирам в тези основни и средни образования. Щом в неспециализираните училища сега си завършват основното образование, то те ще учат за средното 4 години - 9, 10, 11, и 12 клас. А нашите - 3 години, от  10ти. #Crazy

И "част" от 9-ти.

# 107
  • София
Моето момче се е класирало за лайстунг паралелката с впечатляващ резултат Heart Eyes На устния изпит има 20/20т. а си мислех, че ще ъ-ка и мъ-ка Laughing
Радостта му обаче е помрачена от факта , че половината приети деца от неговия клас се отказват да се запишат (а му се искаше ако има как целия му клас да е заедно), което освен него, доста е разстроило и класната им, която даже се е почуствала зле и си е тръгнала  Thinking
Той мечтаеше за това откакто е влязъл в НЕГ ( затова и влезе там), а сега даже се замисля дали е правилно Rolling Eyes Дано си помислят сериозно и не взимат решения под въздействието на емоции и всеки да намери мястото си Praynig

# 108
  • София
Защо се отказват от лайстунг паралелка? Shocked

И поздравления за сина ти.

# 109
  • out of space
Утре ще ми дойде на гости приятелка на дъщеря ми- подробно ще ми разкаже за изпита и причините за отказването....и тя е на кантар.
91-во

# 110
  • Варна
roni-ro В професионалните гимназии учат доста специализирани предмети, които не се учат в профилираните. Общият брой часове в двата вида гимназии би трябвало да е приблизително равен.

Постът на dundi73 ме подсети - обръщайте сериозно внимание на предмети като музика, изобразително, психология, етика и право, философия. Макар и да се учат само по една година, всеки от тях тежи колкото средната оценка по математика, БЕЛ, езици и др. през всичките години. Затова и петица по рисуване в 9 клас смъква с 0,02 дипломата, докато петица по математика в същия клас - с 0,005. Ако математиката е и ЗИП обаче, намалението ще е повече  - с 0,025 при 4 ЗИП-а.

liani Поздравления за момчето ти! Дано да вземе правилно решение. Пък и в крайна сметка мисля, че може да се откаже от лайстунга впоследствие.

змия Май че се отказват заради голямото натоварване и по-стриктното оценяване на немските преподаватели. Поне могат да избират дали да кандидатстват после с българската или с немската си диплома.

# 111
  • София
Защо се отказват от лайстунг паралелка? Shocked

И той това се чуди. Учело се било повече, но едва ли са очаквали друго като са избирали НЕГ Rolling Eyes

Ери, сподели после доводите.
Той също,а и аз, има някои притеснения, но счита, че ползите са повече  Peace

# 112
  • Варна
Liani, браво на детето за чудесния резултат!

Моята е получила шанс за 6 по математика. Защото е работила по принцип добре през годината-така е казала учителката. Днес в часа за консултация една част от децата са правили класно за втори път-изпитват ги така за повишение.

По БЕЛ догодина няма да бъде сегашната учителка.   Sad

# 113
  • Варна
Куюджуклиева ли? Жалко. Моята дъщеря си мечтае за нея от началото на 8ми клас.
Аз все се надявам и техния господин да го преместят да води пак 8ми клас/че там знания и оценки са малко по-неважни/ ама де този късмет!

Liani, поздравления за сина ти и дано не се откаже. Така мисля аз.

# 114
  • Пловдив
liani , поздравления за успеха на детето! Браво на него!

Защо се учудвате, че не искат да се запишат? Не всички са готови да се хвърлят на дълбокото в открито море. Един вид, дават си малка резерва от знания за по-добра диплома. Особено там където и стотната ще е важна.
Много мои познати посъветваха децата си след седми клас, при бал над 34 (за Пловдив е чудесен), да си продължат в настоящето училище и въобще не се напънаха за ЕГ или ОМГ. Мисля, че миналата година даже го коментирах с вас тук в темата. И аз се чудих, но техните доводи са си непоклатими за тях. Имат изградена желязна програма за 11 и 12 клас с школи и частни уроци.

# 115
  • Варна
Куюджуклиева ли? Жалко. Моята дъщеря си мечтае за нея от началото на 8ми клас.
Да. Ей сега питах детето кой ще бъде догодина-Маргарит Мерджанов. Някакви отзиви?

# 116
  • Пловдив
AlexaS, не съм дребнава, но обичам нещата да се говорят точно. С бал над 34 са само в ЕГ. Покрай близко дете в 7 клас сега класиранията от миналата година са ми под ръка.  Peace

Доколкото съм чела във форума, лайстунгът наистина си е сериозно предизвикателство. И немалка част от тези деца кандидатстват в Германия с българските си дипломи, понеже са по-високи. Но пък обучението с немски преподаватели и по немска програма си е добра подготовка за евентуално висше образование в Германия.
Не че и другите не се справят де.

И аз се моля да сменят учителя по БЕЛ, децата са били на разговор с директора и помощник директора. Имат и подкрепата на класната, но дали ще се стигне до смяна, ще се разбере в началото на 9 клас.

# 117
  • Пловдив
AlexaS, не съм дребнава, но обичам нещата да се говорят точно. С бал над 34 са само в ЕГ. Покрай близко дете в 7 клас сега класиранията от миналата година са ми под ръка.  Peace

Това не го разбрах  newsm78. Моята мисъл беше, че в заявлението са си посочили училището в което са си учили към дадения момент, без да кандидатстват никъде другаде, а е ясно къде можеше да ги приемат.

# 118
  • Пловдив
Казвам, че в никое друго училище освен ЕГ/МГ миналата година не е било прието дете с бал 34. Т.е. децата с високите балове са отишли в ЕГ. А за хуманитарните са получили висок бал /но не и 34/ заради по-добър изпит по БЕЛ и по-слаба оценка по МАТ.
Но да, има деца, които са можели да отидат в ЕГ, но са останали примерно в ГХП.  Peace

# 119
  • София
Чудя се защо е тихо, а то имало нова тема.
Моята още не си знае резултата от НВОто. До обяд били излезнали резултатите само от тестовата част и "това значи 2"  Laughing
Писах на мейла на МОН за информация къде могат да се видят резултатите.

Цитат
Здравейте, г-жо Иванова,

Тестът и верните отговори са публикувани на сайта на МОН в раздел „Общо образование“.
Резултатите си от теста можете да видите във Вашето училище.

Пресцентър на МОН
Разхождах се до у-щето, но охраната нищо не знаеше. Утре сутрин ще си го разбере.
Тръгнала е обаче с нагласата за 2  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт