Девети клас 2016/17 - тема 75

• 77 958
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • София
...Не мога да проумея как с блестящото си представяне миналата година успя да падне до тройка. Rolling Eyes
Нали ви обясних, тази година е за релакс, един вид спа процедура.  Grinning

# 91
  • София
И ние чакаме оценката от НВО-то. Девойката каза, че имало срок до края на седмицата оценките на са въведени в някаква електронна система (предполагам на РИО/МОН). На някои от класовете вчера са им ги казали.

Моята на практика е оформена по всичко освен по езика, защото госпожата очаква оценката от НВО-то, за да вземе окончателно решение. И при нас физическото е голям зор – при норматив от 8 секунди за 6-ца и изкарани 8,1 секунди директно си се пише 5-ца.

# 92
  • out of space
Във всеки клас преподава един чешит.
Айде да видим при 4,4,6,6,6 какво ще се случи...
Ако е на кеф да я изпита- хваща стипендия...ако не  #Cussing out

Най-хубавото е, че светът не се свършва с това, че някой няма да получава стипендия ...  Peace

Той не свършва, ама 35 кинта на месеца са си добра сделка за висок успех  Simple Smile

# 93
  • Пловдив
Ери, в нашата гимназия са даже 50. След като на девойката й е все едно, аз нищо не мога да направя.

# 94
Нали знаете, че стипендии за ЕГ, НПМГ и не знам кои други, няма от девети клас? Явно понеже там влизат най-ученолюбивите и на тях МОН  им осигурява  обратното на поощрение...  Shocked  Иначе, каквато и да е сумата, децата ще бъдат наградени за положени усилия, което си е много хубаво.

# 95
  • София
в нашата гимназия стипендията е 70 лева, но надали някога ще взима. Sad

# 96
  • София
Нали знаете, че стипендии за ЕГ, НПМГ и не знам кои други, няма от девети клас? Явно понеже там влизат най-ученолюбивите и на тях МОН  им осигурява  обратното на поощрение...  Shocked  Иначе, каквато и да е сумата, децата ще бъдат наградени за положени усилия, което си е много хубаво.

Roni-ro, стипендии за отличен успех се дават на завършили основно образование. В ЕГ, в МГ , в НПМГ и профилираните паралелки все още в 8 клас не е минат материалът  по химия, биология, физика, история и география за 8 клас. Без оценки по тези предмети децата нямат завършено основно. Това става в края на девети. Затова им се дават стипендии от 10 клас. И ако ще се възмущаваме, далеч по-неправомерно е стипендии да не се дават на деца в ЧУ, защото няма заначение, че родителите са платежоспособни като цяло, децата просто заслужават признание за постигнатия успех точно толкова, колкото и връстниците им другаде.

# 97
  • out of space
В СГСАГ е 35 лв за над 5.50 и 40 лв. за 6.00. В 8-ми клас нямат стипендии, почва се от 9-ти.

Само че 35 или 30 беше...да не ви излъжа, че отдавна четох Наредбата...

Дъщерята много иска и се старае, но зависи от информатиката. Вероятно ще й се размине.
Яд ме е, че две от четворките са при проект на сайт в час, по 15 минути уиндоуса се е ъпдейтвал и е нямало как да й стигне времето. Това е така, защото го уточнихме на родителската среща.

# 98
  • София
... В ЕГ, в МГ , в НПМГ и профилираните паралелки все още в 8 клас не е минат материалът  по химия, биология, физика, история и география за 8 клас. Без оценки по тези предмети децата нямат завършено основно. Това става в края на девети. ...
Това означава ли, че оценките им по тези предмети от 9 клас няма да влизат в дипломата?
Скрит текст:
Малко ни в клин, ни в ръкав, но сега ми светна този въпрос.  Joy

# 99
  • София
Точно това означава, Спунк. Simple Smile

Отиват тези оценки в дипломата за основно. А към дипломата за средно - останалите деветокласни. Най-лесно се познава една оценка в 9 клас за къде е по учебника. Ако е за 8 клас учебникът, значи е към основно оценката. И точно заради това, че тези деца са ни риба, ни рак, учат и осмокласен, и деветокласен материал, не им се дава стипендия за гимназисти (предполагаща налично основно образование, което при тях все още липсва).

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 13:31 от пенсионирана русалка

# 100
  • София
Това е добре. Имам още една година, за да затегна гайките.  Laughing

# 101
  • Пловдив
Това е добре. Имам още една година, за да затегна гайките.  Laughing

Е, по МАТ, БЕЛ, Инф. технологии, психология, музика, изобр. изк. и по физическо, ще се наложи да хващаш гаечния ключ още догодина.  Peace

Четох при кандидатстващите в чужбина за някакви абсурди как дете трепери дали ще покрие офертата на даден университет заради по-ниска оценка по изобр. изкуство от 9 клас.  ooooh!

# 102
  • Варна
Днес са си разбрали оценките от понеделник. На тестовата част няма грешки, писмото и е със 17 от 20те точки. 5,78 правело това. Успеха на класа бил над 5.
По БЕ не знае със сигурност срочна и годишна оценка, но очакванията и са за 5ца за годината само по физическо.

# 103
  • Някъде там
Хубаво е, че има физическо, за да видя поне една шестица за годината.
По БЕЛ е оформен с 3 #Cussing out
Не мога да проумея как с блестящото си представяне миналата година успя да падне до тройка. Rolling Eyes

И при нас така , от години 6- ци има само по АЕ , физическо и инф.технологии . По български 4- ки винаги с много зор .

# 104
  • София
Добре, де, моят е писал съчинение по английски, а не писмо. Имало избор. Има 4 подчертани думи, които не са грешно изписани и според него идеално пасват в контекста. Не са му казали защо са му взели 4 точки и какво им е на тези думи. Казва, че се е старал и е писал много четливо, не е използвал жаргонни думи или разговорни изрази. Странна работа. Не че ми пука, но се чудя....

Общи условия

Активация на акаунт