Девети клас 2016/17 - тема 75

• 78 026
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моята е изкарала 4 на НВОто. Не знае къде са ѝ грешките. Естествено изобщо не е доволна.
Не съм я питала като цяло какви са оценките в класа. Класната им най-вероятно също не е доволна.

Нямало 6ци. Най-високата оценка била 5.25.

# 136
  • Варна
Вярно ли? Казали ли са им?
На нашия клас нищо не са казали, ужас, остават си с него. ooooh!

# 137
  • Варна
Вярно ли? Казали ли са им?
На нашия клас нищо не са казали, ужас, остават си с него. ooooh!

Господинът им е казал, че догодина няма да са с него. Остават с учителката си по АЕ.

# 138
  • Варна
Късметлии такива Laughing

# 139
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Една равносметка  за изминаващата учебна година, според мен абсолютно загубена. При моя ученик апатията го обхвана още към месец ноември-еднообразие немски, немски и пак немски; малко БЕЛ и математика.... Някъде към декември тотално се отпусна, стоене пред компа до ранните часове на следващия ден, спане сутрин до късно-липсваха му другите предмети-физика, химия, биология.....Едва към март излезе от това състояние, започна да усеща края на учебната година, дойдоха класните работи.... Учителите ги държаха под напрежение до последно, изходящите нива ги правиха в четвъртък и петък тази седмица, като сложим и НВО по немски език, изминаващата седмица бе най-тежката през тази учебна година.....Мисля си за тези, които са с английски първи чужд език какво са правили цяла учебна година, трябва да се промени нещо в тази система... За езиковите гимназии е добре да има такъв подготвителен  клас, но защо и в математическите и без друго в ПМГ-класовете нагоре часовете по първи чужд език намаляват, набляга се на математика, информатика и т.н.
Сигурно ще има и такива, които няма да се съгласят с мен, но впечатления на децата продължили по-нататък   е също такова.

# 140
  • нейде там, където ....
На мен не ми харесва системата за изучаване на езици, още от първи клас. Езиковата година извън езиковите гимназии - също.
При нас проблемите и отпускането бяха март-април. Втората смяна е убийствена, особено юни месец. Не е прекалявл с компютър, таблет или телефон. Четеше много. Чака с нетърпение да се "върнат" и другите предмети догодина.

# 141
Моята е изкарала 4 на НВОто. Не знае къде са ѝ грешките. Естествено изобщо не е доволна.
Не съм я питала като цяло какви са оценките в класа. Класната им най-вероятно също не е доволна.

Нямало 6ци. Най-високата оценка била 5.25.

Положението при нас е същото,младежът с 4на НВО-то. Съчинението му е създало проблеми(краснопис,граматически грешки)
Вече като гледам е доста ваканционно настроен,госпожата по български  е им дала списък с  литературните произведения  за 9клас https://wiki.chitanka.info/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE% … D0%BB%D0%B0%D1%81

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 18:59 от doroti1

# 142
  • Варна
При моята отпускане не съм забелязала, нито периоди в които да си позволи неглижиране на училището. Което е логично, НЕ и беше абсолютно непознат. Но и харесва, каза ми, че намира много общо между двата езика/с АЕ/ и това я улеснявало  малко.
На нея май не и липсва никой от останалите предмети, тя не ги харесва по принцип. За нея училището е БЕЛ, МА и езици.  Tired
Сега се върнах от родителска среща с двете учителки които поемат децата в 9 клас по НЕ. Обясниха най-вече формата на изпита с края на 9ти клас/м.март/ резултатите от който формират двете т.нар. в гимназията 'езикови' паралеки. За съжаление, не разбрах каква е разликата между тях и другите две по-обикновени паралелки освен това, че двете езикови в 12ти клас имат изпит за сертификат С1 а другите нямат. Т.е. шанс едните да получат сертификата безплатно в училище срещу платен такъв в Гьоте институт. Казаха само, че натоварването е много по-голямо. Освен това, след приема мястото не е гарантирано до 12ти клас. По всяко време могат да 'поканят' ученика да се премести в друга паралелка ако резултатите и отношението му не отговарят на очакваните. Може и всъщност доста деца се отказват доброволно в 10 и 11 клас за да могат по-лесно да завършат с максимално високи дипломи. Та с две думи - не разбрах къде е големия + да си в "езиковата ' паралелка.
Ако някой може да ме осветли по въпрос ще съм му благодарна.
Аз пак ще питам наесен по родителските срещи...
Иначе - имат доста домашно за лятото. 50 теми от Дойче веле които трябва да разработят, вадят думи, пишат синоними и т.нат. не запомних а и няма да го правя аз де.Simple Smile

Иначе са приключили с училището, завършва с 5ца по физическо.

# 143
  • София
За моята това беше една трудна, но хубава година. Даже наскоро си говорихме, че е доволна от избора си и пак би го повторила.
През септември имаше челен сблъсък с напълно непознат много по-труден от английския език. Октомври и ноември беше голяма борба докато изплува от тройките и четворките, още повече, че в класа имаше 5-6 деца, които бяха учили френски преди това. Декември успя да навакса и успя да се изравни с децата, учили езика преди това. Продължи и с английския паралелно на курсове. Сега е навзела английски и френски книжки с идеята да чете лятото. Преди малко я гледах, че е сложила слушалките и гледа "Малкият Никола" на френски на лаптопа.

Другите предмети хич не и липсват - тя като чуе за биология и химия и се изприщва. И на нея и дай БЕЛ, математика и езици. С нетърпение чака да почне и испански догодина.

Тя по принцип не е много фенка на електронните игри и ползва интернет главно за чат с приятелки. Това, което и липсваше тази година беше повече време за книжки и филми. Сега е натрупала една камара книжки, които да чете през лятото.

# 144
За моят това беше една трудна, но хубава учебна година !

Живи и здрави, хубаво лято на всички.

# 145
  • Варна
Една година след решението от миналата и моята девойка е щастлива от избора, който е направила.  Grinning

Днес се оправи сама и с майстор у дома.  Laughing

# 146
  • Варна
Flash* Разлика в броя на часовете между лайстунг и обикновена паралелка няма, но има разлика в обучението. Освен ЗП и ЗИП лайстунгите имат и СИП немски (за обикновените паралелки не съм сигурна).
В лайстунгите се учи по друга програма - за езикова диплома DSD, постоянно пишат по разни проекти, правят презентации, обработват графики, анализират статии и въобще се подготвят за следване в университет. От странични наблюдения (без да знам немски) особено в частта за събиране и обработване на информация от различни източници са много напред.
Друго предимство е, че в лайстунг отиват по-мотивирани и силни ученици, конкуренцията е голяма и нивото на обучение също. Има и изключения разбира се. В обикновените паралелки всички с тройки и четворки станаха отличници, докато в лайстунг шестицата се пише много трудно.
Въпреки заплахата, че ще "гонят" от лайстунг за слаб успех, не съм чула да е приложена тази мярка. Има отлив в 11-ти клас от лайстунг, заради изпита в 12-ти клас. Там единият от компонентите е устен изпит, на който трябва да представят самостоятелно проучена тема - това си е направо дипломна работа. И ако на детето не му е важен този сертификат, или се готви за други кандидатстудентски изпити, решава да си спести усилията.
Безплатното явяване за сертификат е на последно място като предимство. 

# 147
  • София
.....Мисля си за тези, които са с английски първи чужд език какво са правили цяла учебна година ...
Моето дете не беше учило английски, та за него си беше нов език. Имаше три-четири такива деца. Останалите са щракали с пръсти в началото на учебната година. Около Коледа и малко по-късно всички достигнали нивото си на компетенция, така че им се наложило да залегнат над учебниците. На някои им отнело повечко време, за да повярват, че им се налага да учат. Нож с две остриета е такава ситуация.
Информацията ми е от РС, не са впечатления на детето.
Има опасност догодина синът ми да е в такава ситуация с втория език, но аз гадничко ще го пратя в школа, където да продължи от нивото, на което спря в седми клас.  Mr. Green

# 148
  • София
И моят не е съжалявал за избора си ( освен може би първия месец, когато се чудеше  на моменти защо по дяволите му е хрумнало да учи НЕ Crazy )
Но се справи отлично с новия език и е повече от доволен. На НВО има 6,00  Simple Smile
Реших,че е приключил с домашните, но по литература има да пише ЛИС за вторник Shocked

# 149
  • Пловдив
Оценки от НВО - в понеделник. На екскурзия са тези два дни. Годината свърши. Избута я на куц крак, но поне учителката им по АЕ е много добра, което не можеше да се каже за тези от 1 до 7 клас, с които не научи нищо, та се запълниха всички дупки и научи нови неща. За учителя по МАТ, и там уцели десетката.

Моята не е от амбициозните да завършва с пълно 6, кара си с неин ритъм.
Догодина започва ФЕ и иска през ваканцията да я науча поне да чете. И се е записала на школата по китайски, ще видим колко ще изкара, като се има предвид, че започват и модулите от СП.

Общи условия

Активация на акаунт