Девети клас 2016/17 - тема 75

• 78 029
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Скучна година... Макар, че си учиха всички предмети, английският му дойде в повече. Прекалени бяха тези 13 часа седмично. Еми по 3-4 часа пълна скука почти всеки ден, не е лесно да се изтрае. Те са на блокове и 3 часа без междучасие или 4 часа с една петминутка за предмет, в който упражненията вървят адски бавно и нищо ново не се случва, е мъка. А училщето ни предлага само английски. Ако имаше възможност за друг език щеше да е хубаво.

# 151
  • Варна
Ясмина, мерси за обяснението. bouquet
Снощи бяхме с приятели чиято дъщеря също е от гимназията, миналата година и ходихме на дипломирането в Австрия. И тя ми обясни същото като теб. Добави, че обучението в тази паралелка и е помогнало изключително много в университета, буквално каза - иначе нямаше да издържа. Simple Smile

На срещата вчера не го обясниха, то и срещата не беше за това а за предстоящото в 9ти клас. Изпита им в 9ти клас е DSD1. Изпитващи ще са техния учител и външен човек, германец. Работите се проверяват в Германия, резултатите ще са известни чак м.май и без оценки, само с Да/покрито ниво В1/ или НЕ/т.е. А2/ Устния изпит е презентация по тема по която могат да говорят от личен опит. Около 15 минути/ презентация, въпроси по нея и общи въпроси/. Тук резултата се разбира веднага а не след месец. Изпита е успешен при четири ДА.

Хубав ден момичета! bouquet

# 152
  • София
Моята е с ЕН/НЕ.
До момента не беше учила английски (сериозно). В старото у-ще (до 6ти клас) мисля, че имаха 1-2 часа седмично. В 6ти и 7ми учеше руски. Не го беше пипала до момента, пропищя всичко.
Като цяло нивото на класа е било "начинаещи". Не се е оплаквала от 18те часа ЕН на седмица. Само 1вият ден каза "олеле имах 5 или 6 часа ЕН".
Според класната им са добри деца. Не ги оставяха да щракат с пръсти.

Не знам другата година как ще е с немския. Много иска да го учи. Беше си инсталирала Дуолинго на телефона.

# 153
  • нейде там, където ....
И моят не съжалява за избора на училище и паралелка, но би заменил няколко часа английски за физика, химия, история и малко повече математика. На езиците гледа като помощен инструмент, допълващ другите предмети.
Вторият език ще е (надява се) испански.

# 154
  • София
Аз като написах "щракат с пръсти", имах предвид, че не са взимали непознат материал, а не че са минали без работа в училище или домашни. Просто им е било по-лесно отколкото на неучилите езика като моето дете, което в началото на учебната година си спрягаше to be и се бореше с притежателните местоимения съвсем сериозно.  Grinning

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 14:48 от Спунк

# 155
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В Германия има университети, където може да се преподава на английски език на чуждестранни студенти. Специално се интересувах за Дрезден, т.к. моят съпруг има сестра там,живее от дълги години, в техния технически университет има такава опция. Тя посочи и други такива в Германия, има толкова много начини да успееш , ако искаш да учиш сериозно.... Колкото до английски първи език, вероятно много деца не са ходили на школа , но има доста ,които сериозно са учили английски език до седми клас, мисълта ми беше за тях, че е изгубено време осмия клас, както и продължавам да смятам, че в ПМГ по-нататък езикът остава на втори план и този "напън" в 8 клас е просто пропиляно време. Родителите се принуждават децата отново да се запишат на школи за доусъвършенстване на езика.

# 156
  • Варна
И аз да докладвам  Mr. Green, 6-ци по всичко за годината!
С най-високия резултат в класа сме на НВО-то, похвален от госпожата  Simple Smile

Наистина скучна година, не знам как ще се стягат за догодина, когато ще се върнат всички разказвателни предмети.

Иначе с много добра САМОподготовка по информатика, на прегледа на знанията по информатика е изкарал 86т. от 100 възможни, без никакво обучение в училище - всичко сам, много се гордея с това!!!

Вече сме във ваканционно настроение, даже сутринта се беше сетил, че не сме си използвали трите дни по домашни причини за тази година - та не можело ли ... сега, нямало смисъл само да ходи до другия край на града в тая жега.

# 157
  • София
Моята са оформени по всички предмети. Днес са им събирали бележниците, но моята шматка си го била забравила у дома. Та ходих да ѝ го нося.
По физическо имала 4. Все се оплакваше как нищо не можела и как само 2 получавала.

# 158
# 159
  • Варна
Ваканция, здравей!  Grinning
Девойката приключи с осми клас. На 30-ти ще имат среща за раздаване на бележниците и почерпка.
Каза ми, че започнала да чете произведенията, които ще изучават в 9-ти клас.

Весело лято на децата!  Hug Нека имат приятни емоции и да заредят батериите за догодина!

# 160
  • София
Не е ЕН... АЕ трябва да е  Laughing Laughing Laughing
Но добре ми се е получило Simple Smile

Моята каза, че техният клас утре няма да учат и в 11 отиват на почерпка в "О! Шипка". Класната им искала да знае какво ще поръчват. Явно да се знае предварително, че ще има към 20+ пици и т.н.

# 161
  • Варна
А класа на моята дъщеря ще имат часове по български. Останалите преподаватели са ги освободили, господина изрично е казал, че не може и че ще си имат часове. Та ще ходят. Wink

Някаква характеристика е донесла, за подпис предполагам. Навсякъде е чекнато отлично, в графа 'дарби/способности" пише математика а на 'хоби/любими занимания' - лингвистика. Laughing То вярно, че тя хобита няма а за дарби от сорта на музикалност да не говорим и явно не е било лесно да се попълни. Joy

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 20:33 от Flash*

# 162
  • Варна
А класа на моята дъщеря ще имат часове по български. Останалите преподаватели са ги освободили, господина изрично е казал, че не може и че ще си имат часове. Та ще ходят. Wink
Mr. Green  ooooh!
Нашата учителка даже и днес беше освободила оформените до момента. Че имаха и първи час, та добре дошло.
За догодина разбрахте ли си учителят?

# 163
  • Варна
Ами никой нищо не е казал изрично което означава, че остава същия. Все пак човека трябва да работи. Mr. Green

# 164
  • Варна
Ами никой нищо не е казал изрично което означава, че остава същия. Все пак човека трябва да работи. Mr. Green
Веднъж се понесе грозен слух за него сред децата.  Не знам дали помните за гълъбчето. И за алкохолни изпарения имаше нещо.
Нашата учителка го е защитила. Явно децата се опитват да му "скроят шапката".
Всъщност какъв точно е проблема с него? Забравила съм, ако е коментирано.

Общи условия

Активация на акаунт