Девети клас 2016/17 - тема 75

• 78 032
  • 749
  •   2
Отговори
# 165
  • Варна
Не знам за никакъв гълъб. За алкохол също не ми е споменавано. Единствените оплаквания от моето дете са, че не преподава добре, че не се отнася с тях т.е. не комуникира с тях като с големи хора. Така ми каза тя - ние не научаваме нищо в часовете му. И това е проблем за нея а и за всички деца от класа предполагам. Поне това разбрах от родителите на една родителска среща.

Това, че е леко странен няма значение, хората са различни. Стига това да не се отразява на работата му. А аз вярвам на децата, те харесват взискателни, добре преподаващи, ангажирани в работата си учители.

Сега се сещам пример. Правописна грешка в една дума/една сгрешена буква/ се санкционира с различен брой точки в зависимост от дължината на думата. Колкото букви има думата, толкова точки се отнемат.
Липса на кавички не е една грешка а две, защото липсват кавичките и от двете страни на думата/израза.

# 166
  • София
Някаква характеристика е донесла, за подпис предполагам. Навсякъде е чекнато отлично, в графа 'дарби/способности" пише математика а на 'хоби/любими занимания' - лингвистика. Laughing То вярно, че тя хобита няма а за дарби от сорта на музикалност да не говорим и явно не е било лесно да се попълни. Joy
Моята рече, че нищо не са ѝ давали. Но пък ми засили списък с книги

Цитат
'Троянски Митологичен цикъл'
'Тивански ---''---'
'Илиада - Омио'
'Един Цар'
Антигона - Софокъл'

Това било за лятото. Да си призная за "Тивански митологичен цикъл" не бях чувала.

# 167
  • София
Цитат
'Троянски Митологичен цикъл'
'Тивански ---''---'
'Илиада - Омио'
'Един Цар'
Антигона - Софокъл'

Това било за лятото. Да си призная за "Тивански митологичен цикъл" не бях чувала.

hahaha
Това откъде го копира Joy
Грешката на клавиатурата е голяма работа. Joy

# 168
  • София
hahaha
Това откъде го копира Joy
Грешката на клавиатурата е голяма работа. Joy
От вайбъра  Laughing А тя от своя страна изобщо не знам от къде и как го е копирала Simple Smile

http://scr.hu/0ws9/pivcd

Сега ще разнищя Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Скрит текст:
Цитат
[ Monday, June 27, 2016 10:57 PM ] AnMary: кой ти прати списъка за 9ти клас?
[ Monday, June 27, 2016 10:57 PM ] Didy: госпожата по бел
[ Monday, June 27, 2016 10:57 PM ] Didy: го даде днес
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] AnMary: ама ти ли го писа във вайбъра? (smiley)
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] Didy: да
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] AnMary: добрем (smiley)
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] Didy: от тетрдаката го преписах
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] Didy: ащо
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] AnMary: Омио е Омир, а "Един" е "Едип"
[ Monday, June 27, 2016 10:58 PM ] Didy: (happycry)(happycry)(happycry)(happycry)същото
[ Monday, June 27, 2016 10:59 PM ] Didy: не съм видяла

"Госпожата на БЕЛ" леко ме фърли в тъча, но се разбра де е грешката Simple Smile

# 169
  • София
Имате ли списък с литература на езика, който изучават? За децата в ЕГ става въпрос, разбира се.

# 170
  • София
Моят трябваше сам да си избере книга и да каже коя, за да предаде сегашната на бъдещата класна Simple Smile
Хареса си "Мастилено сърце"  от библиотеката .
 Погледнахме и произведенията за 9 клас и даже не мисля да го тормозя да ги чете. Мен ме потресоха, с едно, две изключения Crazy

# 171
  • София
Моята е в профилирана гимназия и нямали задължителна литература на АЕ.
Аз имам няколко в библиотеката и мога да ѝ ги предложа. Може да се навие на Пратчет в оригинал, но не съм сигурна дали ще го разбере.

Предложих ѝ The Coral Island на R. M. Ballantyne. С такава убита физиономия прие моя ентусиазъм...

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 00:51 от AnMary

# 172
  • Пловдив
Моята започна ваканцията по-рано. От известно време я тормози някакво главоболие. Вчера сама отишла при личната. Тя пък й дала бележка до края на годината и направление за невролог. Та сега въпросът е дали е някаква мигрена или е от очите, понеже все се дзвери в таблета и компютъра и не си носи очилата.
На НВО-то по АЕ има 5,49,  Twisted Evil което прави 5 като оценка. Мен ме е яд много, нея още повече.
За сега се очертава с 4 по физика и химия. Ако се беше напънала да има 5 и по двете /или 6 по АЕ и физическо/, щеше да има стипендия. Сега няма да има. Ама нищо де, да й е за урок. Без много напъване докара до успех 5,33, представям си, ако беше отворила и учебниците какво чудо щеше да настане.
Тази сутрин я вдигнах да ходи до училище, забравила да си даде парите за учебника по АЕ за следващата година.

AnMary, гръцката митология е на цикли. В Троянския цикъл е всичко,с вързано с Троя и Троянската война. А Тиванския за историята на Едип и неговия род /грях, проклятие до трето поколение и т.н./ Според мен най-тежка за четене е Илиада заради обема. Другото е кратко. Дано учителите да им поднесат информацията разбрано. Иначе ще си е голяма мъка.  Peace

# 173
  • София
Илиадата няма ли я преразказана?

# 174
  • Пловдив

Ами не знам, то всъщност ако прочетеш Троянския цикъл, една голяма част от Илиадата ще ти е ясна. Но преразказана не съм виждала, не че съм търсила де.

# 175
  • Някъде там
Моята започна ваканцията по-рано. От известно време я тормози някакво главоболие. Вчера сама отишла при личната. Тя пък й дала бележка до края на годината и направление за невролог. Та сега въпросът е дали е някаква мигрена или е от очите, понеже все се дзвери в таблета и компютъра и не си носи очилата.

В края на зимната ваканция и ние бяхме със същият проблем , оказа се , че очилата са ни за смяна / вдигна малко диоптъра на едното око / .Сега сме с нови очила и няма проблеми, очната обясни , че от напрягането на очите го боли главата. Този път го оставих съвсем сам да избере рамки , без изобщо да се меся и честно казано съм доволна. Изобщо не ги сваля , а преди все не ги носеше и ги забравяше в къщи .

# 176
  • София
dundi73, и моята се оплаква от главоболие, не много често обаче. Естествено очилата не си ги носи, а е с късогледство. Най-често се оплаква когато се преумори (и не е носила очилата).
Иска нови рамки. Ще я водя и на офталмолог. И двете ще ходим.
Смятам да я оставя сама да си избере рамките. Не че и настоящите не ги избра тя, но вече не ѝ харесвали. Сега на мода били друг вид рамки  Laughing

Мисля, че има ученическо издание на Илиада. На мен навремето ми хареса. А майка ми разказваше, че ни е приспивала (мен и брат ми) с древногръцки митове и легенди Simple Smile

Хлапето от Пловдив нямало да чака второ класиране и щели да го запишат в ГХП.

Изобщо не ги сваля , а преди все не ги носеше и ги забравяше в къщи .
Много познато  Confused
Излиза с номера, че офталмоложката ѝ казала, че са само за четене. По принцип иска лещи.

# 177
  • Някъде там
И моя искаше лещи , но докторката му каза , че ако носи лещи ще качи диоптъра по -бързо и сам се отказа .Не знам дали е вярно , в къщи той е едниствения с проблем с очите и не съм много запозната, покрай него започнах да се интересувам. Баща му има очила , но са отскоро и само  за четене на ситен текст ги слага .

# 178
  • София
Изиграна я има.  Laughing
Скрит текст:

# 179
  • София
Изиграна я има.  Laughing
Скрит текст:
omg, все по хубаво става  Laughing

Общи условия