Девети клас 2016/17 - тема 75

• 77 995
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Тази година и моите са една смяна. Не ми е по-сгода, защото понякога разчитах на баткото да води или прибира малката до/от училище. Едновременно вкъщи работата им не върви гладко, като кучето и котката са. И пак - на кого да обърнеш внимание, по колко, като времето трябва да стигне и за двамата.
Утре с намалени часове.
Започнахме да правим списък с нужните учебници. Бях купила лятото 2 по химия- уцелила съм ги. По история г-нът е препоръчал да изчетат "строителите на съвременна България" на Симеон Радев. Показах му я къде стои на полицата, засега толкова. А дано, ама надали.
Вече нямало хубав стол с готвена храна, а нещо като бюфет със скъпи и безвкусни неща, основно тестени работи. Потопен е в скръб.
Охлювчето, да не би очилата да са по-силни от необходимото? Като правим нови очила, винаги намалявам диоптрите от рецептата поне с 1 надолу и недокоригирам до 1,0. Последните бяха даже и с 1,5 надолу. Казва, че вижда задоволително. /на фона на много слабите предишни вероятно е така/.

# 631
  • Варна
Започна се.  Mr. Green За утре домашно по английски.
Разяснения за входното по БЕЛ и т. н. неща. Щяло да има и съчинение по литературен въпрос, втората част на входното.  Crazy Девойката твърди, че такова нещо не е писала никога.

# 632
Ще ходи утре на преглед, като му казах, отвърна, че нямало смисъл вече не го боляла главата.
Що не ми е казал- той от къде да знаел, че трябва да ми каже Mr. Green
Поне се е разбрал  с госпожата, и ще е на първия чин.

Класната на малкия каза, че имало разпоредба да се започне веднага с входните, днес им е дала тест по БЕЛ, мога да си представя какво е сътворил Simple Smile

# 633
  • ГОре на черешата...
Когато Калоян беше втора смяна 8-ми и 9-ти час караха преди основния блок, като нулеви.

# 634
  • София
don domat, dundi73, благодаря ви! Успях да се ориентирам.

# 635
Успешна нова учебна година.Ние утре с първа контролна - входящо по биология.Нашия момък с такъв хъс преговори учебника и тетрадката от миналата година ,че с баща му се питахме истина ли е всичко това.Трябва бързо да се настройват,няма как.

# 636
  • София
Имам питане към родителите на деца, които учат в английски гимназии. По какви учебници учат вашите деца тази година?
Destination B1
Този би трябвало да е, но все още не съм го видяла.
http://www.slideshare.net/CarmenRomera/destination-b1-with-answer-key-macmillan

# 637
  • София
Щерката е втора смяна. Не ми се похвали как е минал немският днес.
Малкият е на целодневно обучение - 8:00 - 16:30.
Дияна няма особено желание да го прибира от у-ще  Laughing

# 638
  • София
Здравейте! Не знам доколко е прието да се пита за това тук, вие ще кажете. Търся за осми клас:
- учебник по математика на изд. Анубис, издание 2009 г. ;
- сборник по математика на изд. Педагог6;
- учебник по български език на изд. Просвета.
Засега - само тези. Другата седмица - и останалите.
Ако някой вече деветокласник от София е решил да се раздели с тях, нека родителят му да ми пише лично съобщение.

# 639
  • Варна
При нас има практика учениците да си продават учебниците. По-големите отиват при следващия набор и предлагат. Моята днес е продала един учебник и си е купила друг. Предполагам следващата седмица, като стане ясно кой учител какво препоръчва като учебник, ще има още сделки.  Mr. Green
Днес са ги повикали за повече инфо относно сип-а по корейски. Голяма радост! Учителката била корейка, говореща български. Започват от октомври, два часа седмично.

# 640
  • София
Не знам дали и при нас я има, тази практика. Казала съм на щерката да потърси ученици от деветите класове и да помоли да си купи от някой деветокласник учебници, но дали ще се престраши...  ooooh!

# 641
И ние търсим учебници, в краен случай ще купя от павилиона -борса пред нас

# 642
  • София
Не знам дали и при нас я има, тази практика. Казала съм на щерката да потърси ученици от деветите класове и да помоли да си купи от някой деветокласник учебници, но дали ще се престраши...  ooooh!
Моята рече, че не искала да ходи да пита за учебници. Нямала познати в 10ти клас. И точка.
Няма да я убедя.

# 643
За какво да ходи, да напише във фейса или където пишат...

# 644
  • София
За какво да ходи, да напише във фейса или където пишат...
Имаше някаква група за тяхното училище, но там се постват "тъпотии". Трябва да видя дали има някакво движение в тази група. И да пиша аз  Laughing То нали ние ще даваме пари за учебниците Simple Smile
Иначе има обща група, но само на техния клас, родителите и класната.

Общи условия

Активация на акаунт