Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари -3

• 227 343
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
различните оризи и у нас са харесвани напоследък. Е, като основно не, но като гарнитура да Simple Smile

Кокосово пиле с гъби и зеленчуци

Честит празник на именниците!  bouquet

# 76

Merelenda, страхотни макаронки! Heart Eyes bouquet chef

Тиквено меню у нас - ветрилца и тиквички с  яйчено-млечен сос.

И след ментовия квас,  опит за сладко от мента, по-скоро е леко желирано, много приятно на вкус, не разбрах, защо има вид на мед, а не е изумрудено зелено? newsm78 Поне такова беше това от рецептата, по която го правих.

# 77
labrex, неудобно ми е вече Blush, но имаш идеи, които много ми допадат. Може ли да те помоля пак за рецептата за ветрилцата този път Hug

# 78
labrex, неудобно ми е вече Blush, но имаш идеи, които много ми допадат. Може ли да те помоля пак за рецептата за ветрилцата този път Hug

Разбира се, Галче, заповядай - ОМЛЕТ „ВЕТРИЛО” ОТ ПАТЛАДЖАН ИЛИ ТИКВИЧКА bouquet

# 79
labrex,и аз се извинявам за безпокойството,но може ли рецептата за сладкото от мента?Изглежда страхотно! Hug bouquet bouquet

# 80
labrex,и аз се извинявам за безпокойството,но може ли рецептата за сладкото от мента?Изглежда страхотно! Hug bouquet bouquet

sun sea, погледни само как изглежда на снимката от рецептата Heart Eyes, сигурно на майка ментата е друг вид, не знам. Правих го по първия начин, ако е необходимо, ще преведа. Тая вечер го сложих върху сладолед, много се хареса, изобщо на вкус е чудесно. Но това изумрудено зелено не можах да го постигна. Peace

# 81
Много,много благодаря.Ще се пробва.Желенцата бяха разкошни.Любимата ми рецепта са. bouquet Hug bouquet

# 82
ЕХААААА, ЗА ТРИ ДНИ - ТРИ СТРАНИЦИ СТЕ НАПЪЛНИЛИ С ВКУСНИ НЕЩИЦА
Както е тръгнало май ще трябва да подаваме заявка за "Гинес"  smile3501 smile3525 newsm12

Но.. засега с тези коктейли (алкохолни и безалкохолни) - направо за парти сме готови Heart Eyes имаме дори квас и соев кефир
labrex - благодаря за рецептата  bouquet;
choppi- извинявай, сбъркала съм поста ти с този на chryssi Embarassed но като чета през ред
chryssi- (на патерица) Честит Рожден ден - много успехи желая  smile3525 ura
Merelenda - вземам си салатка, а "френски макарон" - определено ще се прави
Дзвер- ти какво се спотайваш и ни лишаваш от "бисерчетата" дето показваш другаде  #2gunfire
Тайне- пая е разкошен
Etigra - не го знам какво е това сирене  Rolling Eyes; но порцийката изглежда ммм.....
Мitonela- завиждам на красивото оформяне (аз да си призная  Embarassed нямам такова търпение и фантазия)
penmari - и ние така, най-вкусни са ни тиквичките пържени
пеп-4о - честит имен ден  smile3525 (брой го за вчера)

У дома за последните дни:
сайя (риба) на тиган, картофено пюре с маринован пържен лук

таратор -

след неуспешните ми опити да направя нормален солен кейк; една много сполучлива и бърза закуска по рецепта на Tasty

конкильони по идея на пеп-4о - станаха невъобразимо вкусни; Пепи имаш единогласно ура  Hug

не ми достигна плънка и част от тях напълних с микс от сирена (за вкуса ще докладвам утре)

и към тях малко сос Бернаез (по идея на сина ми)

десерта беше грозде

# 83

Разбира се, Галче, заповядай - ОМЛЕТ „ВЕТРИЛО” ОТ ПАТЛАДЖАН ИЛИ ТИКВИЧКА bouquet

много благодаря bouquet крайно време е да прегледам цялата ти колекция от прекрасни рецепти Hug

# 84
Зеленото в сладкото от мента ме остави без думи!

# 85
  • София-Младост

sun sea, погледни само как изглежда на снимката от рецептата Heart Eyes, сигурно на майка ментата е друг вид, не знам. Правих го по първия начин, ако е необходимо, ще преведа. Тая вечер го сложих върху сладолед, много се хареса, изобщо на вкус е чудесно. Но това изумрудено зелено не можах да го постигна. Peace
labrex
Нито ментата ти е лоша, нито приготвянето. Просто в рецептата са пропуснали да споменат, че са оцветили желето допълнително със ментов екстракт зелена хранителна боя.  Wink
Самите ментови листа просто не дават зелено оцветяване.

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 13:44 от Ала-Бала

# 86
пеп-4o, браво за кокосовото пиле!
Merelenda, сега излизам в отпуск и ако децата ме оставят малко на мира, ще се пробвам за макароните...
sem22, сиренето го има навсякъде, като почнеш с лидл- а - като пармезана е като консистенция и дори можеш да го замениш с него.
Днес ви черпя един  и ви желая весел ден!
Пушен бут със сладки картофи и ябълки

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 17:03 от Etigra

# 87
labrex
Нито ментата ти е лоша, нито приготвянето. Просто в рецептата са пропуснали да споменат, че са оцветили желето допълнително с ментов екстракт.  Wink

Мина ми през ума нещо такова, но като не го прочетох. А какъв е тоя екстракт от мента?  bouquet
Тръгнах да търся друга рецепта и налетях на тая, цветът е като на моето, успокОих съ! Simple Smile

# 88
  • София-Младост
labrex
Нито ментата ти е лоша, нито приготвянето. Просто в рецептата са пропуснали да споменат, че са оцветили желето допълнително с ментов екстракт.  Wink

Мина ми през ума нещо такова, но като не го прочетох. А какъв е тоя екстракт от мента?  bouquet
Тръгнах да търся друга рецепта и налетях на тая, цветът е като на моето, успокОих съ! Simple Smile
Нещо се пообърках аз в обясненията. В една торта ползвах тинктура от мента, но ми трябваше ментов вкус, които при теб си го има. А оцветих със зелена хранителна боя. Ще се редактирам в предния пост.

# 89
Най-вероятно е боя някаква. За тая тинктура и аз се сетих, защото я ползвам вкъщи, но тя къщо не дава изумруден цвят, а някакъв жълтеникав. Хубав е зеления цвят, но по-добре без него, ако е изкуствено привнесен, т.е. щом е оцветител. Peace

Общи условия

Активация на акаунт