Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се преборим с инат БНД?

 • 33 796
 • 111
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 194
Здравейте родители отглеждащи сами децата си .Пускам тема ,защото се чувствам в безизходица .
Разделена съм с БНД ,от година имаме решение на съда - родителските права са мои , БНД има режим на свиждане всяка първа и трета събота и неделя ,както и дължима месечна издръжка .Имам и разрешение за пътуване на детето в чужбина с мен от районния съд - дълго и тежко дело .
Та започнаха проблемите :
Първо БНД не взема лично детето ,а изпраща някой от роднините си ,знам ,че имам право да не го дам на друг човек ,но предпочитам да не правя номера и  давам винаги когато идват и търпя обидите и простотиите им
Второ БНД или роднините му не вземат детето в точен час и от дома му , а все измислят причини да се срещнем по-късно някъде си , знам ,че мога да не го направя ,но ги чакам и ходя на въпросното място,което винаги ми създава неудобства ,но пак да няма разправий го правя
Трето - БНД не връща детето в точното време , закъснява с часове , което отново може да не е проблем при положение ,че ме е предупредил ,но не го прави и категорично отказва да го прави .
Четвърто- БНД бави издръжката с по два месеца , месец юни ми преведе априлската , не разбира ,че парите са необходими за детето му и отказва да приеме ,че решението е за ежемесечна издръжка .
Пето- БНД не ми плати разходите по делата които водих и които беше осъден да изплати , уж е безработен (макар да има доходи - неузаконени)и ЧСИ не прави нищо по въпроса , а парите са ми нужни за нещо доста скъпо което трябва да направя за детето .Да не говорим ,че отказва всякакви допълнителни пари за нея.
Шесто- и може би най- гадно, БНД забранява на детето да ми казва къде ще ходят ,забранява и да ми звъни по телефона и когато аз и се обадя стои до нея плътно и слуша  ooooh! Не разбира нуждите на детето , все си мисли ,че тя му прави на пук ,че е навита от мен и т.н.т .Когато малката каже ,че нещо не и е приятно ( да я целува когато е неизбръснат примерно ) ,той започва да и вика ,че била същата "селска мусура" като мен , че съм я научила на лоши неща и т.н.т .Не разбира ,че детето му не е малко и го "забавлява" с бебешки игри от типа на "Лази буболази"  ooooh! и когато дъщеря му му напомни ,че не е бебе започват отново същите приказки "простата ти майка как те отдалечи от мен ,аз те обичам ,а тя не , ти ще разбереш каква е , ще ти кажа някой неща за нея и едни мъже ,но си още малка за това" .Има случаи в които той и предлага да и купи играчка ,а тя му казва ,че няма нужда и има прекалено много играчки и предпочита да и купи кецове и той избеснява " майка ти ли ти казва ,че децата нямат нужда от играчки? " . От миналата седмица имаме случка със сладолед - той иска да и вземе ,но тя казва ,че е пила лекарства 1 седмица и не иска сладолед и се започва " не искаш ли ,защо майка ти ли те кара , как няма да ядеш , ти си дете , не я слушай ,ако тя не ти дава успокой се , тя няма да разбере " . Лято е и е жега и е свикнала да спи сама , той обаче искал да я гушка , тя му отговорила ,че предпочита да спи сама и и чел лекция как той и е баща и има право да я прегръща и да и се радва .Друг е въпроса ,че е момиче и и е неудобно да се преоблича и спи при него . Това е и най-смущаващото за нея. Детето вече е наплашено и е наясно ,че трябва да го слуша за да няма монолози , не и е приятно изобщо.В момента се опитва да му каже ,че не иска да отиде за 1 месец с него извън града ,а той не дава и дума да се каже .С мен категорично не комуникира ,оставя детето пред вратата и след като се качи в колата и тръгне тогава малката ми звъни да я посрещам .Няколко пъти се опитвам да му кажа най-добрия подход към дъщеря му какъв е ,но не иска да говори с мен . Мисля ,че този човек ще ми създава много дълго време неприятности .Детето ни тепърва ще навлиза в трудна възраст и думите "не  слушай майка си , не казвай на майка си " могат да повлияят много лошо .Кажете ми как да се оправя с него  ooooh!  Човека си прави всичко точно на пук .Извън режим за свиждане дори не се обажда и не се интересува болна ли е или здрава ,нито за училище пита, нито за нищо.На едно тържество не е дошъл до сега и не е купил един чифт обувки , но настъпят ли дните за свиждане започва да се бие в гърдите  ooooh! Изпрати ми ЧСИ миналата година за месеца от лтната ваканция в който има право да си я взема ,а тя отказа и аз не я пуснах .Моля ви дайте съвет . Живея в някакъв ужас ,че от ината си ще навреди на детето .

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 22:39 от ЗЛОДЕИДА

# 1
 • Мнения: 438
Ох, съчувствам ти! Наистина най-тежко е отношението му към детето, такова каквото го описваш. Освен да си говорите  нея и да обсъждате как най-леко да минават срещите с него, друго не се сещам.Получаваш ли подкрепа от твоите роднини, родители, може би ако те те подкрепят, ще ти е по-леко.

# 2
 • Мнения: 7 324
Не искам да те отчайвам ама никак. Чакаш детето да порасне и да го отсвири или да си намеря някоя, която да измести вниманието му от теб.

# 3
 • Мнения: 5 494
Не разбрах колко е голямо детето.Ако може да бъде изслушвано се обърнете към адвокат.Не зная колко ще помогне,но аз не бих оставила така нещата.
Търси законов начин за справяне.Но и да намериш битката няма да е лека.

# 4
 • Мнения: 4 194
на  8 е момичета , към агенция закрила на детето съм се обръщала и ви е ясно как не им се занимава и повтарят "говорете с детето , ако имате проблем с детето оставете го тук да работи колега с него " и т.н.т

# 5
 • Мнения: 5 494
Ако го оставиш да говори с техния психолог и разкаже тези неща на него и че го е страх и ,че не иска да ходи ....и психолога установи стрес,напрежение ,тормоз върху детето дали няма да може да заведеш дело за намаляне на свижданията да са в твое присъствие или без преспиване.

# 6
 • Мнения: 4 194
не знам , това значи няколко дни да остане там  Confused

# 7
 • Мнения: 5 494
Консултирай се първо с адвокат.Обясни и питай какво може да се направи.В интернет съм чела за дела ,които са водени за промяна на свижданията,защото са неизгодни за детето.Не помня причините.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 4 656
Ужасно ти съчувствам и на теб, и на детето най-вече, дано намериш решение.

Аз имам доста подобен проблем, бащата плаща издръжката, но се държи като темерут, не иска да комуникира. Взима децата, но директно ги оставя при майка си, а той си отива да си гледа новото семейство, после само ми ги връща. Бабата обаче тормози децата по подобен начин на описания от теб, говори им против мен и новия ми мъж, след това ги кара да крият от мен какво се случва и да лъжат.
Дъщеря ми дълго време беше много затворена и всичко таеше, но преживяваше тежко и това се проявяваше в постоянно главоболие, посещавахме психолог, но не към ДСП. Едва преди седмица ми разкри за какво става дума. И тя мълчи и се съгласява, за да я остави баба й намира. Синът ми е по-малък, той все още се радва да ходи там, но и повече успяват да му повлияят. Като се върне обаче е тъжен и една-две вечери след това изпада в настроения, защото е искал да бъде с баща си, а не е бил.
Мислех и аз да се обърна към Закрила на детето, но звучи доста разочароващо това, което пишеш.

# 9
 • Мнения: 4 194
сега последното което разбрах е втълпяването в главата на детето цитирам " двамата си приличаме , с майка си нямаш нищо общо , ние си хапваме месо и пържолки ,а тя те кара да ядеш плодове и зеленчуци , няма да ги ядеш ,няма да я слушаш ,тя не е никоя "
Добре ,как да не съм никоя ,аз съм човека който гледа това дете . Няма да му втълпява ,че не съм никоя и детето като влезе в пубертета да се възползва .Човека не знам умишлено ли сее тези ветрове , ще пожънем бури . Не вижда ли какво прави , няма ли друга тема на разговор с детето освен за майка и  ooooh!

# 10
 • Мнения: 5 494
В първия пост дето си писала от т1 до т 6 започни да ги спазваш.Като начало.И без това ти лази по нервите и си играе с теб поне да има за какво.Въпреки ,че реално няма да има за какво,защото ще си спазите съдебното решение.

# 11
 • Мнения: 4 194
вчера БНД имаше рожден ден , опитахме се няколко пъти да се свържем с него за да му честити детето му . Тя няма валчер в телефона си и му звъняхме от моя ,но натискаше отказ , искаме да му пишем и във файсбука ,но там ни блокирал .Майка му звънна на обед да  каже не детето да се обади на баща си и да му честити ,обяснихме и ,че не можем да се свържем тъй като не вдига и тя пое ангажимента да го накара да вдигне ,защото имахме уговорка БНД да я вземе за рождения си ден и да я върне след обед .БНД не се обади и последния ни опит беше да пишем смс ,че детето му звъни от моя номер за да му честити и да се уговорят и че вечерта е на тренировка . В това става между 10 и 13 часа .Вечерта в 18:25 ,5 минути преди тренировката на детето звъни сестрата на БНД ,че е пред нас и иска да вземе детето .Обясних и ,че не сме вкъщи и че ще се приберем към 21 часа и естествено излязох лъжкиня и виновна  ooooh! БНД имам планове , но ние не ги знаем , не можем да се свържем с него и си вършим нашите си неща. Не! Трябвало да го чакаме  цял ден ,защото той имал празник и бил неговия ден и т.н.т .Съгласна съм , но нали трябва да има комуникация  ooooh! Момичета вижте с какви глупости ви занимавам и привидно дребни неща ми късат нервите  Cry

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 4 656
Не знам как имаш нерви да го търсиш толкова настоятелно. Като ти затваря, теглиш му една и не се занимаваш да го търсиш през сто човека. Че и да ти държат сметка после тия сто човека.
Знам, че е трудно, и аз не успявам особено, но се опитвай да си спестяваш кофти емоции, дори това да значи и ти да не вдигаш телефона.

# 13
 • Мнения: 4 194
търся него по поводите ,защото искам да изпреваря събитията които ще последват ако той не се свърже с дъщеря си , не успявам  Sad Решил е сега да си взема детето август месец за да не е с мен на рождения си ден , детето не иска ,но има право на 1 месец от лятната ваканция , много ми е притеснено

# 14
 • София
 • Мнения: 14 633
В първия пост дето си писала от т1 до т 6 започни да ги спазваш.Като начало.И без това ти лази по нервите и си играе с теб поне да има за какво.
Да, добра идея - с неговите камъни по неговата глава. Ако има някакъв начин децата да запишат него или майка му - още по-добре. Или само го предупреди, че записваш разговора по ГСМ-а. Сестра му за какво ти звъни, вече не си роднина с нея? Да ти се обади лично и само бащата на децата, щом има желание да комуникира.
За това скъпо нещо, което искаш да направиш за детето - изпрати на БНД препоръчано писмо, за да не може да каже, че не е знаел. Ако ти дава парите на ръка - заведи дело за неплатена издръжка за 1 година назад, нека доказва че е платил.
Той като каже едно - ти кажи пет. Лъжи като него, извъртай като него, учи се на тази игра, която не ти си започнала. Ти поне си с децата повече време, говорИ им против него.
Това е война - щом ти отстъпваш, той ще настъпва.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 12:26 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт