Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се преборим с инат БНД?

 • 34 033
 • 111
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 4 196
в моето изобщо не пише нищо свързано с това  Mr. Green адвоката ме посъветва така да правя ,но не смятам да го правя

# 31
 • Мнения: 7 007
Злодеида, твои дълг е да защитиш детето и психиката му! Иск в съда за нов режим, като настояваш детето да бъде изслушано Отделно терапии( не консултации) а терапия с психолог,щото нали...Той е неадекватен, поведението my оставя трайни последствия у детето и за това сте стигнали до там.А може и наистина да има полза за детенце.. От свирване и никакви реверанси повече.Da idva lichno do doma ti, kogato mu e reda da is vzeme. P.p.Да не казвам и колко притеснена мога да го изграя в съда, по отношение на настоятелното му гушкане.Отделно уронване на родителския престиж!Отделно настройване на детето( други мъже,т.е. майката е морално разложена),злословия и клевети. Намерил мухльото църква да се кръсти...


P.p.Sorry za pravopisa.polzvam kredor onlain

# 32
 • Мнения: 4 196
Та да ви разкажа какво стана с едномесечния режим на свиждане за лятната ваканция .Тъй като цяло лято търпяхме тормоз по телефона и му беше предложено да си вземе детето на 1ви юни ,а той не се съгласи , майка му водеше преговори с мен той да си вземе детето на 1ви август и да го върне на първи септември и детето да си празнува там рождения ден който е на 16ти .На 01.08 изобщо не се появи , на 16 - рождения и ден започна звънене на телефона на детето с думите "ти баща имаш ли , ти няма ли да се видиш с баща си , ами като гостите ти са по-важни ще ти изтрия номера и няма да те потърся " ,после обаждане от майка му " кое е по-важно от баща ти , как може д аму кажеш че не искаш да го виждаш ,аааа млчиш ,хубаво ,забрави ,че имаш баба '' .Детето се разстрои , но и мина бързо по време на партито , но де да бяха истина думите им .На следващия ден се започна отново звънене с грозни думи "ти не решаваш къде да ходиш , съда е решил ,че ще си при мен 1 месец , ще осъдя луда та ти майка ,ще я съсипя ако не дойдеш " ,смс-и ми се пращаха да приготвя на детето багаж за 1 месец ,но тя е болна с гнойна ангина и имам бележка за това , при което започна сестра му д ами пише във фейсбук ,че познава личната ни лекарка и лично ще провери дали малката е болна и хиляди съобщения след като оздравее да е готова с багажа .Момичета ,до края на ваканцията не остава един месец , какво да правя ако дойде ? Нямам вече право на отпуска , сигурно ще ме съди , моля дайте съвет  Praynig

# 33
 • Мнения: 7 324
Пусни жалба срещу него за тормоз и към теб и към детето. Тоя е болен, за жалост съм се занимавала точно с такова живото и ..... страшно е. Бори се да му ограничиш правата, защото детето ти расте и ще става все по зле. Не виждам как ще го принудиш на 13 - 15 години да иде при създателя си. Не смятам че е и редно. Намери добър адвокат и воювай. Него и роднините му не можеш да промениш, и на челан стойка да им застанеш пак няма да са доволни.

# 34
 • Мнения: 4 196
а ти успя ли а се отървеш и как ?

# 35
 • Мнения: 7 324
Успях. Трудно беше, но имах късмет. Всъшност получих *помощ от приятел*. Залюби се е моя приятелка да ми отмъщавали щото съм била зарязала и нея така както зарязах и него. Така ми отмъстиха, че ми направиха услуга  Laughing. Нещата се развиха кофти, ама нямаше как да е друго с индивид като тях.
Ти допускаш моята грешка - прекалено си мека и ти се качват на главата. Втвърдиш ли тона мисля, че ще има промяна, поне при мен имаше.

# 36
 • Мнения: 7 893
ЗЛОДЕИДА, попаднала си на мнооого кофти човек и семейство. Бягай колкото се може по-далече от тях!. Ако можеш най-добре при родителите си. Относно ситуацията:
1. Не знам дали ще помогне , но опитвала ли си да записваш някои от тези обаждания? Дори и да не могат да послужат за доказателство в съда, ще са доста шокиращи и запомнящи се, най-вече отношението им към детето - това ли им е любовта, детето се разстройва и т.н.?  
2. Приготви си един списък с всичко необходимо за 15-ти Септември и му го дай, след като иска детето за един месец от тук нататък, но пусни детето само, ако дойде лично и навреме. И непременно си осигури свидетели, дори ако може някой да документира вземането. Нали не си длъжна да я даваш на друг от роднините му? А и защо изобщо ще иска за един месец, след като до сега не е дошъл, а е трябвало да дойде на 1-ви?
3. И му пусни ЧСИ  за старите дългове.
4. Но НЕПРЕМЕННО говори с адвокат! И заведи дело за промяна на режима на свиждане. Цялото им поведение и отношение просто крещи "ТОРМОЗ" над теб и ДЕТЕТО. От страна на цялото им семейство - къде са били през тези години или си връщат за делото за заместващо решение и, че си си намерила приятел?
5. Относно неизплащането на издръжката има вариант общината да я плаща, а после да си я търсят от него.
За съжаление няма да ви е никак лесно да се измъкнете от лапите им и на теб и на детенцето ти. Опитвала ли си да се обърнеш към Анимус, пък и на онзи телефон-горещата линия за деца? Нямате ли роднини, които да ви подкрепят? Някои са много куражлии, но само пред беззащитните, чувстват се силни, като ги мачкат, а психическите тормоз се доказва най-трудно. Но пък същите тези куражлии бързо бият отбой и подвиват опашка, пред някой по-силен от тях. Та мисълта ми е, че като видят, че не си сама може и да кротнат. Успех в борбата!!

# 37
 • Sofia
 • Мнения: 4 656
Да допълня останалите, блокирай сестрата във фейсбук. И телефона им затваряй, ако не спазват добрия тон.

# 38
 • Мнения: 4 196
непременно ще се консултирам с адвокат макар и да нямам и на тях вяра вече ,..
Ще дойде сигурно ,но след като не дойде на първи ние си направихме планове планове - на 2 рождени дни ще ходи на нейните приятелки и часове за зъболекар имаме записани за да оправим кариесите преди училище и доста други неща които трябва да отложим ... защо ? Защото човека не е научен на отговорност и трябва всички да му играят по свирката ли ? Толкова ли сложно беше да се обади и да каже ,че няма да дойде на 01.08 ,а иска еди кога си да я вземе .Това си е чист тормоз според мен .
Той като взема детето излиза извън града и отказва да поема ангажименти за зъболекари ,лекари и т.н.т .Нарочно води детето къде ли не ,защото детето ме търси и той се оправдава с това че са далеч .Последния път като я взеха ,сестра му ми каза ,че отиват на селото си ,а те отили на море , детето без бански ,без шапка , без слънцезащитен крем изобщо без нищо  ooooh!

# 39
 • Мнения: 7 893
Ами добави и тези ангажименти в списъка. Не може да стоите на вратата и да го чакате един месец да благоволи да дойде. Ако е отговорен родител, не че е такъв, да заведе детето на лекар, зъболекар и т.н  Това са неща, които се планират предварително. Както ние си променяме плановете според нуждите на детето така и той ще трябва да го прави. Ако детето ревне, че го боли зъб или се разболее той какво ще прави? И има ли право да я извежда от населеното място, където и двамата живеете и да я води някъде без да те уведоми къде са, за колко време и т.н. ? Все пак ти си родителят, който полага трайни грижи за детето. Не се отчайвайте. Чувства се по-силен, защото има и подкрепата на семейството си. Осигурете си и вие гръб. Колкото повече му отстъпвате само и само "мир да има" толкова повече ще ви мачка. Не му се давай. Ако иска да я вижда да се научи на отговорност:
- да плаща редовно издръжка,
- да я взема и връща на време и лично,
-  да се интересува как е в училище, да посещават тържества и изяви,
- да я води по лекари и зъболекари, когато се налага,
- да е коректен и тактически пред детето по отношение към теб и т.н и т.н.
Щом той може да претендира и изисква прави го и ти. Имаш много повече право от него. За съжаление те е въвлякъл във война, в която жертвата е детето ви. Бъди силна за двама, свикай рода и приятели под знамената и дано да спечелиш войната, за да настъпи мир за теб и детенцето, но ако градът ви е много малък мисли за преместване. Докато живеете в един град и се срещате всеки ден по улиците ще ви тормози.
Документирай всичко:
- какво осигуряваш ти на детето и какво той
- кой и кога я води на лекар, зъболекар, танцова и т.н.
- кога и кой я взема/ връща
- къде я води, когато не са във вашия град - имаш ли точна и своевременна информация за местоположението им и контакт с детето, когато са извън града.
- уважава ли желанията и интересите й, съобразява ли се с нея и социалния й живот - ето вие сте планирали нещо, тъй като не сте знаели той ще я вземе ли и кога.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 16:38 от Mama Ru

# 40
 • Мнения: 5 494
Да вметна,че с такива хора ,като мъжа и не става с добро и преговори.Един ,човек като реши да се заяжда го прави всячески.Обаче жената няма времето и нервите ,пък и е до пари да ходи по адвокати и др.служби.Не ,че не се налага,но....процедурите са тежки и бавни.Детето е малко да бъде изслушано.
Просто отиди при родителите си в чужбина и не се връщай.

# 41
 • Мнения: 7 893
Това наистина е най-добрият решение, стига да може да изведе детето от страната. Това би променило режима на свиждане, но той пакще има правото да е с нея през лятната ваканция и може да реши да я разиграва, ако тя е в чужбина как ще реагира?

# 42
 • Мнения: 5 494
С надеждата да се откаже изобщо от свиждане и т.н.
Доста ще му е сложно да вземе детето за негова сметка,да го върне.Дори и да не го даде авторката ще му се наложи адвоката да се обърне към нейния адвокат в другата държава.Спаазват се срокове,плаща за превод на документи...
Може да попита в подходяща тема ,ако реши.

# 43
 • Мнения: 4 196
ако имах разрешение за излизане в чужбина преди детето да тръгне на училище не бих се замислила дори , но сега я е втори клас има си свой живот ,приятели танци ,хобита ,как да я върна на зад да учи френски 2 години и да започва от начало ,езиковата бариера там е огромна .Аз си има къща тук и работа и домашни любимци , как да зарежа всичко .Много го мисля този вариант ...
Разрешението е само за 5 години ,след изтичането им ще трябва да се води ново дело за заместващо съгласие .

# 44
 • Мнения: 7 893
Преместването и адаптацията в чужбина са по-страшни за родителя отколкото за детето. Децата са адаптивни и бързо учат езици. Среда ще си намери. Хубавото е, че така ще е не само с теб, но и с баба си и дядо си. Ако сте в столица има българско училище към посолството - може да учи там. Ако няма българско посолство, има руско. В руското училище няма да повтаря години, бързо ще навлезе в езика. Ако няма такъв вариант в ЕС осигуряват на децата допълнително обучение, според програмата на страната от която идва детето. Във Франция още в предприсъединителния период го правеха. Така връщането към бг образователна система след време става възможно. Идеята е, че след като има свободно движение на пазара на труда децата не трябва да се лашкат от една система в друга и накрая да пропуснат училище. Ще има и индивидуални занимания с нея в училище по френски, за да влезе в крак. Западните държави имат изработени стратегии за интеграция на деца от имигрантски семейства.
Ще избягате от тормоза, ще се успокоите и ще се подготвите спокойно за ответна реакция. Веднъж устроили се, по-лесно ще извадиш продължение на заместващото решение - детето се е адаптирало, има среда, по-добро образование и т.н всичко в интерес на детето. А и тя ще е на години, когато ще има право на изслушване в съда. Не се отказвай от този вариант само, защото те е страх от промяната. Спокойствието ви цена няма. Защити детето си и направи най-доброто за него.

Общи условия

Активация на акаунт