Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се преборим с инат БНД?

 • 34 033
 • 111
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 462
Пусни си отпуск в дните около рождения ден на детето. Няма право да я взема, когато ти си в отпуск.

# 16
 • Мнения: 4 196
лошото е че отпуската ми е в края на юли ,ще пътуваме двете в чужбина на почивка (поради което се водеше дело за заместващо съгласие на бащата) , издръжката ми я плаща по банка с два месеца на зад ,а докато не забави 3 месеца не  мога да го съдя  и да пускам жалби срещу него:ooooh:

# 17
 • София
 • Мнения: 14 679
лошото е че отпуската ми е в края на юли ,ще пътуваме двете в чужбина на почивка (поради което се водеше дело за заместващо съгласие на бащата) , издръжката ми я плаща по банка с два месеца на зад ,а докато не забави 3 месеца не  мога да го съдя  и да пускам жалби срещу него:ooooh:
Не бих искала да си вра носа, но понеже го споменаваш - има много разведени/разделени жени, които трудно се справят с всекидневните си разходи, а какво остава за пътуване в чужбина. Освен ако не го плаща някой друг... Принципно няма нищо лошо, но поне отстрани изглежда, че забавената издръжка едва ли е чак такъв проблем. Е, явно човекът си знае кое ще му се размине, но и ти имаш начини да му ходиш по нервите. Говори с БНД дистанцирано, без емоции и само по същество.
Бях се объркала, че децата са 2 от друга тема, извинявай

# 18
 • Мнения: 4 196
Няма проблем , не съм писала аз обаче че имам две деца  Hug
Пътуването се поема изцяло от родителите ми които живеят в чужбина от 5 години и които решиха да ми направят този подарък ,защото ми дойде в повече  .Аз работя на заплата 500 лв и живея в малък град , не мога да си позволя това , аз дори делата едва си позволих и още ги изплащам ,а разходите от които БНД беше осъден да ми заплати ,така и не ги плати  Confused Забавянето от по два месеца на издръжката ми е проблем ,защото исках да събера няколко издръжки на куп и с тях да платя ортодонтните апарати които трябва да платя за детето .

# 19
 • Sofia
 • Мнения: 4 656
За съдебните разходи пусна ли му съдия-изпълнител?
За отпуската не можеш ли да кажеш допълнително, че си взела още?
Аз трябва до края на май да уведомявам кога ще съм отпуска, намествам си 20 най-удобни за мен дни и тях му казвам, после само аз си знам дали съм си взела реално отпуск тогава. В краен случай може и вашите да заведат дело за лични отношения с детето и да искат през лятото някакъв период да е с тях, така БНД ще трябва да се съобразява с твоята отпуска + тяхното време с детето.

# 20
 • София
 • Мнения: 14 679
Ясно, така си и помислих. Тогава е вариант те да ти помогнат в началото, не е срамота, срамота е да вземаш такава заплата, ама...
Ортодонтските апарати няма ли начин да се платят разсрочено, на вноски?
Трудно е, но си се отървала, това е важното. И не се впрягай за несъществени неща - кой какво казал.
ЧСИ за съдебните разходи и да го гони до дупка.

# 21
 • Мнения: 4 196
На ЧСИ съм го дала , той е осъден да плати разходите ми за адвокат и таксите по делата които съм платила .Боди се безработен  ooooh!
Момичета всъщност аз съм разделена с БНД от както детето стана на 2 месеца , нямаме брак ,но детето е припознато чрез нотариус .Когато малката стана на 5 си намерих приятел и БНД започна тормоза ,заплахи следене , вземане на детето от детската градина без мое знание,писане на доклади в закрилата (без причина) и т.н.т .Не е вземал детето тези 5 години ,нито е плащал издръжка .В годината 2 пъти са се виждали .Реално тормоза продължи една година и когато детето навърши 6 реших да предприема мерки .Накрая се принудих да го съдя за родителските права и издръжка, тъй като не ми подписа декларация за издаване на паспорт на детето , който паспорт ми трябва защото детето танцува в ансанбъл ,с който обикалят в други държави .Исках да го съдя само за заместващо съгласие на райония съд за пътувания и паспорт на малката ,но съда реши ,че преди това трябва да си взема правата ,да му определят режим и издръжка .Детето ми е почти на 8 , две години водих тези две дела и ги спечелих ,но разходите са ми заеми  ooooh! родителите ми ми помагат колкото могат ,но не мога да искам от тях да покриват всичко .Благодарна съм ,че ме поканиха и ми поемат разходите по билетите ,защото искам да си почина малко да се откъсна от всичко .

# 22
 • Мнения: 2 222
Злодеида, не знам. Много сме различни с теб и нямам какъв съвет да дам. Как може на такъв БНД да звъниш да честитяло детето рожденния му ден?? Като стане по-голямо да си му звъни то, като иска, ти какво си длъжна да се измъчваш? Аз нямам контакт с БНД никакъв и просто недоумявам как може да се вре човек сам да се обажда...

Закрила на детето една пародия, извинявам се на малкото свестни хора, които сигурно работят там, но като цяло е пълно с нищо незнаещи и неможещи хора, не бих никога разчитала на тях. За нищо не стават в подобни ситуации.

На първо място ти трябва слонско спокойствие. Знам колко е трудно, но който е ядосан, вече е загубил. На второ - повтаряй си, че детето расте и нещата ще стават все по-лесни. В дните, когато трябва да я взима, а го няма, осигури си свидетел, че не я е взел и толкова. Какви са тия чакания изобщо?

# 23
 • Мнения: 4 196
всичко това е за да се предпазя от проблеми Дана  Cry

# 24
 • Мнения: 7 324
Няма как да се предпазиш от проблеми, защото той винаги ще си търси мотив да ти прави такива. И ще си намира. От постовете ти става ясно, че непрекъснато те провокира и дебне. Това е болно. Както съм споменавала, живяла съм и съм се разделяла с мъж с подобно поведение. И аз бях мила, добра и отстъпчива само и само мир да има. Да ама не. На главата ми се беше качил. Да не говорим колко пъти детето ми е било в риск с него. Сега съжалявам, че толкова дълго време търпях простотиите и истериите му, че и детето си подложих на този тормоз.
С такива ненормалници се действа твърдо. Те от добро не разбират.

# 25
 • Мнения: 7 893
Злодеида, здравей. Не съм разведена, осиновител съм и децата са си само мои, но това за което пишеш е доста сериозно. Не ми се сърди, но на твое място спешно бих говорила с адвокат и психолог. Това, че настоява детето да се преоблича и спи при него не те ли тревожи?!
1.Не пускай детето с него за лятото, против волята й. Така само ще загубиш доверието на дъщеря си.
2. Осигури си свидетели,  когато трябва да взема дъщеря ви и не я пускай с друг или ако закъснее повече от 10-15 минути например. Същото важи и за връщането. Не е нормално да ви разиграва.
3. Колкото и да ти е нужна  издръжката намери начин да не разчиташ на нея. Това е още един начин за психически тормоз от негова страна.
4. Пишеш, че живееш в малък град, а родителите ти са в чужбина. Не можеш ли да се преместиш в друг град, за предпочитане по-далече или да заминеш при родителите си? Това ще промени режима му на свиждане и може да го откаже изобщо.
5.Докажи пред съда и социалните, че вреди на детето и го разстройва. Психическото и физическото здраве на малката са на първо място, а щом не я е търсил 5 години тя няма изградена емоционална близост с него.
6. И последно по-добре изобщо без баща, отколкото с някой, който я наранява.

# 26
 • Мнения: 4 196
Mama Ru  притеснява ме абсолютно всичко и постоянно сънувам разни ужаси които се случват с детето ми .
На издръжката му изобщо не разчитам той я плаща от дъжд на вятър .Трябва да се появи този месец да я вземе за лятото , но няма да я дам ,просто не мога да я дам .

# 27
 • Мнения: 6 417
Има право на 1 месец през лятната ваканция, но във време, което не съвпада с твоята отпуска. Ами тогава вземи си я през август, когато детето има рожден ден. Той трябва да се съобразява с вас, а не вие с него.

# 28
 • Мнения: 4 196
само ,че аз трябвало да го известя в писмен вид с писмо заверено от нотариус какви са намеренията ми за лятната ваканция още  когато тя е започнала- къде ще ходи детето и кога и кога ще си взема отпуската  ooooh!

# 29
 • Sofia
 • Мнения: 4 656
В решението това ли пише? Че трябва дори да кажеш къде ще бъдеш?

Моето е - до края на май да се уведоми бащата кога ще се ползва отпуск. Не пише как, аз уведомявам с СМС, най-много бих се постарала по пощата с обратна разписка. Ако не е уточнено в решението това, което иска от теб, го отсвири директно.

Общи условия

Активация на акаунт