"Не можеш да знаеш дали ще устоиш на изкушението..."

• 32 893
  • 527
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аз сигурно не бих устояла на изкушението, признавам си. Но тук говорим за 1 млн., все пак добра "цена" Laughing Пък ако щете и заради децата - като си представите какво ще може да им се осигури с тези пари, ето ти едно добро оправдание. Сигурна съм, че повечето жени, пък и мъже не биха устояли на някакво предложение, което би им променило коренно живота, каквото и да си приказват тук. Все пак всичко се продава и си има цена, та от нея зависи и колко висок ти е морала. И аз мисля, че съм морална и живея според моралните норми, но съм сигурна, че все има нещо, което би ме изкушило. Колкото по въпроса за децата(да чукам на дърво, да не се налага), но за тях бих направила ВСИЧКО, каквото и да означава това и колкото и да е в разрез с моралните норми.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 12:58 от RRRP

# 76
  • Бургас
Определено предпочитам примери без да са плод на сценаристите на някоя сапунка.
Защо да се оттеглям от темата? Само за съгласни ли е?
Разбира се, че не.
Както са казали - целта оправдава средствата. Човек прави избори, които не харесва, за да постигне свои висши цели и мечти. 

е, чак пък, и висши!
Добрият старт в живота не е ли висша цел!?

# 77
  • София
Айдеее, отидЕ конЯ У рЯката! сега да видим и що е то добър старт в живота!

# 78
Да си живуркаш свободно и да си правиш каквото ти се ще е приоритет на богатите.
Но дори всеки богат се кланя на друг по-богат, а най-богатият се кланя на богът на парите,  май беше Мамон.
А в темата, която е предизвикала тази тема,  някои префърцунено и много прибързано написаха, че те никога, ама никога не биха правили секс за пари.
Първо-трябва да ти направят оферта и тогава да решиш дали искаш или не искаш да правиш секс за пари и второ- това, че не правиш секс за пари,  не означава, че не правиш всеки ден по нещо, което е против твоите принципи и възгледи. Тоест пак те работят. И то с твое съгласие.
Не се ли налага всеки ден да правим чупки в кръста?
Когато работиш извън условията на трудовия си договор, когато се осигуряваш на минимална заплата, когато плащаш неправомерно данъци, когато преглъщаш явна несправедливост, когато те притискат банки и институции, когато разбиваш колата си в огромни дупки, за които си платил  данъци,  когато...
Не е ли неморално, неетично? Но ние участваме мълчаливо в това всеки божи ден. Против нашите принципи ли е? Да.
Това си е жив секс, почти без пари.
Така  че по-обрано с гръмките фрази, защото всеки поне веднъж в живота си е бил в...  хм, малко по-неудобно-надупена поза.

# 79
За съжаление не мисля, че $1 млн. може коренно да промени живота ми. Може това, което правя, да го правя по-луксозно, но по принцип съм достигнала общо взето тавана на човешкото битие, имам свободно време и лукса да използвам ума си, така че оттук нагоре промените са само козметични. И има доста голяма вероятност децата ми да имат каквото им трябва, за да си стоят на това социално стъпало, но и да стигнат по-високо икономическо, при това устойчиво, защото всички знаем, че непривични парични потоци лесно се харчат за глупости, особено от хора, които не са им свикнали.

Виж ако ги вземе семейство козари и си изучи децата, тогава ще има голяма промяна.

Но ако някой е толкоз луд, че да ме иска за $1 млн...ще трябва да направя така, че всичко да изглежда като инцидент при автоеротична асфикция. Сигурно дори ще направя услуга на обществото, като го отърва от един луд. Всъщност не бих се съгласила: прекалено е опасно за мен. По принцип за жените всичко е опасно, от любовник за 3.5 минути става убиец...

# 80
  • София
По-добре прочетете Достоевски - със сигурност повече ще ви се наложи да мислите.
Simple Smile

сексът отдавна няма такава морална тежест в съвременния свят.
за убийство, обаче, не смятам, че всеки човек си има цена.

# 81
  • Sofia
за убийство, обаче, не смятам, че всеки човек си има цена.

Абсолютно! Гласът на съвестта може да е съсипващо нещо...

# 82
Защото думата "цена" не е точната. Всеки би убил, но на всеки границата е различна, при какви обстоятелства. За някои е професия, не подбират, а изпълняват поръчки, за други е развлечение, очевидко психопати, трети биха убили за отмъщение, четвърти само при самозащита/защита на децата, различно, но... всеки е поставил границата някъде  Rolling Eyes

# 83
  • Варна
Както са казали - целта оправдава средствата. Човек прави избори, които не харесва, за да постигне свои висши цели и мечти. 

Обаче хората рядко си правят сметка, че изкушението и целта са в различни коловози. И за да оправдаят определено поведение ползват маската на целта.

# 84
  • София
Повечето хора за пари и то не много са готови на какво ли не. Но все пак не на всеки цената е в пари и тук опираме до морала на човека.

# 85
  • на 4-ия етаж до асансьора
Ако някой заплашва живота или свободата на хората, които обичам или моите ще му резна зелката веднага.При напълно безплатно...  Laughing

# 86
  • София
petrra, става дума за изкушение с финансов резултат.
другото ясно.

# 87
Не само финансов, всякакви варианти има.

Но да... най-морални са тези, които биха убили/откраднали само, ако е застрашен техния или на близък човек живота.

Аз не съм толкова морална чак  Mr. Green  Mr. Green

В крайна сметка сам си решаваш, примерно убиваш, но си смяташ в сметката, че цял живот ще си живееш с това. Едва ли през слънчевия утрешен ден ще забравиш, какви си ги надробил  Mr. Green  Mr. Green

# 88
Доколкото разбирам автора, сексът е само пример, а вие се хванахте за него. Даже не ми се вижда толкова неморално, особено ако нямаш мъж и този, който предлага парите ти е симпатичен. Сексът е секс, нито крадеш, нито убиваш. В гимназията повечето сме преживявали лош секс и за без пари  Mr. Green

За мен въпросът е, бих ли открадната, бих ли убила, заплашила, наранила, излъгала на едро, отвлякла  за пари или власт и т.н. и отговорът ми е: бих, ако ми трябват парите и властта спешно. Сега не бих. Ако ми се наложи - бих, после ще си живея с демоните и угризенията и вероятно ще лежа в затвор или друга санкция, но щом обстоятелствата са го наложили...
Не дочетох темата,това е отговорът,съвпадащ напълно с мнението ми.
Връщам се да чета...

# 89
  • на 4-ия етаж до асансьора
petrra, става дума за изкушение с финансов резултат.
другото ясно.

Тъй де тъй!Аз за това рекох, че ще е безплатно.В краен случай може да се изкуша да му пребъркам джобчетата за семки и бонбонки.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт