Американски колеж - седма тема

• 108 787
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Ама женски футбол ли?
Сериозни означава да се тренира с пот на челото, редовно и без глезотии Simple Smile.
Да, знамем за възможността да си създадем клуб (търсят се Хари Потър фенове, ама истински).
Току-що намерихте Embarassed Embarassed Embarassed. До степен на притежание на пелерина, шал и уонд (вълшебната пръчица),  в допълнение към природните дадености - руса коса и очила. Само носът не му е тънък и остър, но пък компенсираме с Уши. С голяма буква. Като на Обама са.
А леле! Мале! По-оборудвани сте от нас Simple Smile Само гривна със снич и ... другите не ги зная, имаме. Май ще имаме Хари Потър клуб. Да видим дали и кога ше се намерят ХиХохо

# 121
Ама женски футбол ли?
Сериозни означава да се тренира с пот на челото, редовно и без глезотии Simple Smile.
Да, знамем за възможността да си създадем клуб (търсят се Хари Потър фенове, ама истински).

Da именно женски, поне по-миналата година имаше за миналата не съм сигурен, но ако тази има желаещи сигурно ще направят, не им е чуждо. Девойката обаче не рачи да отиде - ходи на бокс в квартала.
Хаааа, бокс, футбол, мойта е и каратистка ... Мъжки момичета Simple Smile Много са ми сладки девойките с бойни характери!

# 122
Здравейте!
Аз пък ще попитам за тенис на корт.В часовете по физкултура ли се играе на корта или е само за клуба(ако има такъв)?
Питам, защото не вярвам, който пожелае да може да играе със свой съученик.Все пак класа е от около 16-17 души, може би поне половината биха искали да играят тенис на корт, но как ще стане това?
Чудно ми е как биха избрали учителите кои деца да играят и кои- не?
Поздрави!

# 123
В клубовете е. Има ден за записване и всеки се записва където иска, естествено няма как да бъде на едно и също място едновременно отначалото на записването, а като закъснее вече няма места, логично.. Иначе в 8-ми клас в час учеха ако не бъркам бейзбол, онова с топка и пръчка и тичане....
Но балонът се ремонтира още, дано стане за новата учебна година, иначе не ги виждам волейбола и баскетбола къде ще се играят.  С този ремонт е голяма мъка...

# 124
Познавам баща му, който е ИТ гуру и си говорихме с него, че е много щастлив сред "себеподобни " , защото просто си е с такава насоченост и не се чувствал ОК.

Ми как ще се чувства, когато
Общо взето формата  - урок-контролно изпитване, позната от другите училища донякъде се спазва само в часовете по езиците като че ли, останалите са с проекти, есета, презентации, куизове, асайнмънти и т.н., всяко от които носи различни точки и е с различни тегла в крайната оценка, която е от над 50 (двойката) до 100 и за да си отличник е бая трудно за постигане, не е като между 2 и 6, искам да кажа, че наистина трябва да нямаш пропуск през семестъра, за да го докараш над 93 (май толкова беше за отличен)

На мен това, дето го болднах, също не ми харесва и честно казано, много шантаво ми звучи Laughing

# 125
  • София
 Shocked Shocked Shocked така децата се учат на проактивно поведение. А не на зубращина и скромно стоене отстрани, докато някой друг прави нещата да се случват.

# 126
Здравейте!
Въпросът ми е ученическите дневници от 2015-2016г. различават ли се от тези от 2016-2017 с друго, освен  с годината?

# 127
Общо взето формата  - урок-контролно изпитване, позната от другите училища донякъде се спазва само в часовете по езиците като че ли, останалите са с проекти, есета, презентации, куизове, асайнмънти и т.н., всяко от които носи различни точки и е с различни тегла в крайната оценка, която е от над 50 (двойката) до 100 и за да си отличник е бая трудно за постигане, не е като между 2 и 6, искам да кажа, че наистина трябва да нямаш пропуск през семестъра, за да го докараш над 93 (май толкова беше за отличен)
На мен това, дето го болднах, също не ми харесва и честно казано, много шантаво ми звучи Laughing
Точно това което си болтнал е най-малко шантаво. Като майка на колежанин вече ми се вижда шантаво другото - изпитано детето два пъти за срок и учителката го "оформя" с препитване (доста субективно) в последния възможен час за учебната година... Не бива с еднаква тежест да е дългосрочен проект и 10 мин. тестче със затворени отговори...
Shocked Shocked Shocked така децата се учат на проактивно поведение. А не на зубращина и скромно стоене отстрани, докато някой друг прави нещата да се случват.
newsm10
Здравейте!
Въпросът ми е ученическите дневници от 2015-2016г. различават ли се от тези от 2016-2017 с друго, освен  с годината?
Моля, чети с разбиране назад - обяснихме какво представляват тези дневник/бележник/notebook както искаш го кръсти... и всички ти казахме, че за това и за всичко свързано с учебния процес ще ви информират ясно и конкретно в подготвителната седмица (и не само тогава). Поеми въздух, почивай и събирай сили. Остана още (само) месец!

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 11:24 от peneva_a

# 128
Здравейте!
Въпросът ми е ученическите дневници от 2015-2016г. различават ли се от тези от 2016-2017 с друго, освен  с годината?
Ако питате, защото Ви се иска да купите дневника на половин цена, защото е от миналата година, мисля че няма да стане.Аз разбрах, че идеята е да се записват задачите за всеки ден, а миналогодишен дневник, лично мен много би ме объркал, заради несъответстващите дати.
Peneva_a,
и Вие четете с разбиране, не нападайте мен, не аз съм задала този въпрос, а Вие викате срещу мен!Аз разбрах всичко, но явно многото ми въпроси доста са Ви притеснили, да не кажа, ядосали.
😡😡😡😡😡

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 06:45 от Katniss12

# 129
Здравейте!
Въпросът ми е ученическите дневници от 2015-2016г. различават ли се от тези от 2016-2017 с друго, освен  с годината?
Ако питате, защото Ви се иска да купите дневника на половин цена, защото е от миналата година, мисля че няма да стане.Аз разбрах, че идеята е да се записват задачите за всеки ден, а миналогодишен дневник, лично мен много би ме объркал, заради несъответстващите дати.
Peneva_a,
и Вие четете с разбиране, не нападайте мен, не аз съм задала този въпрос, а Вие викате срещу мен!Аз разбрах всичко, но явно многото ми въпроси доста са Ви притеснили, да не кажа, ядосали.

Викам!?! Нападам!?!
Просто в рамките на няколко страници се коментираше този дневник, дори аз обясних за какво точно се ползва (че точно за улесняване на планирането, а не за объркване кое вторник-кое сряда...) и... после пак същия въпрос...
Много въпроси - да, но на всички има отговор или препращане към "ще ви обяснят", "ще ви кажат" и т.н.
И чак да са ме "притеснили" или още повече "ядосали" Simple Smile Ама изчакайте си учебната година и маааалко по-спокойно!

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 09:32 от peneva_a

# 130
По повод на ученическите дневници споделям това, което направи дъщеря ми - направи си някаква своя система, като използваше съвсем обикновен и малък тефтер,  както и някаква програмка на телефона, естествено не по време на час.Нямаше никакъв проблем ,че не спазваше точно инструкциите. Завърши с пълно отличие  8-ми и 9-ти клас.

# 131
  • София
Здравейте всички, моето дете сега ще е 7 клас. Подготвя се за кандидатстването от началото на 6-ти. Чела съм значителна част от форума на тема АК, но има нещо, което не разбрах. Ако, я приемат в Първа английска например, но тя се откаже и запише в АК, след време може ли да се откаже от АК и да се запише в Първа английска? 

# 132
Здравейте всички, моето дете сега ще е 7 клас. Подготвя се за кандидатстването от началото на 6-ти. Чела съм значителна част от форума на тема АК, но има нещо, което не разбрах. Ако, я приемат в Първа английска например, но тя се откаже и запише в АК, след време може ли да се откаже от АК и да се запише в Първа английска? 

Знам за такива случаи със СМГ. По тази причина от СМГ съветваха своите деца да си кандидатстват и в СМГ, независимо от това, че искат да учат в АК и вече са приети там. Дали това е общовалидни или е специфично за СМГ не знам, но има логика да е възможно и за 1АЕГ.

# 133

Да няма проблем Peace

# 134
  • София
Имам 3 деца, всичките кандидатствали, но само третото успя да влезе в АК. Големите се готвеха при Хасъмска, малкия в Лого-3. За достатъчно висок резултат за да влезе, само на училищни знания аз лично, като родител, не разчитах. От Шели Барух от Лого-3 съм много доволна, научи детето да си формулира и организира мислите и да ги изразява писмено. Никого за нищо не убеждавам, тук попита родител и аз, като родител, отговорих.
Да, да, точно така, и безкрайно благодаря, че сподели! Точно това ми се иска-директения опит!
И за мен е неправилно да я оставям без подготовка. Умна е, но не е работено с нея!
Chari_ta, благодаря ти! Не знаех как протичат отворените врати, някак машинално си мислих, ча само разглеждаш и ти обясняват. Не мие и хрумвало дори, че е възможно да дават материали. Кенгуруто е добра идея, не се бях сетила! Благодаря за подсказката Simple Smile

И от мен директен опит. Моето дете реши много късно да кандидатсва в АК. Не се е подготвял допълнително. С логиката и математиката никога не е имал проблем, а за есето разчитах на тезите, които пишат в училище. В последния момент се притесних, че тези тези може би все пак няма да са достатъчни за писане на есе и го записах на няколко индивидуални часа при г-жа Барух. Две седмици - вторник и четвъртък. Още след второто посещение детето не искаше да ходи повече. Едва го придумах за третия път и втория четвъртък /в седмицата на изпита/ той категорично отказа да отиде. Не се харесаха с госпожата като че ли. Полза имаше дотолкова, доколкото младежът се запозна със структурата на есето и основните етапи при писането му, които госпожа Барух му преподаде първия час. На изпита имаше доста приличен резултат на есето - 14%, доста по-висок от този на много деца, посещавали г-жа Барух цяла година. /Ако те интересува, мога на лични да ти пиша как преминаваха уроците/

Така че може би си е по-скоро до дете. Знаейки горе долу същността на изпита в АК, както и възможностите на детето си, бях твърдо убедена, че ще се справи успешно с изпита.
Не съм толкова сигурна за дъщеря си обаче, когато дойде време тя да кандидатсва. Не защото е глупава, а защото е друг тип, по-творческа натура е, много по-разпиляна и съответно по-туткава Simple Smile Може би няма да мине без допълнителна подготовка.

Като цяло едно позитивно отношение към учебния процес с добро усвояване на материала, четене на книги и в частност на есета, решаване на задачи тип Кенгуру и IQ, може да се окаже достатъчно и по-ефективно от курсовете. От друга страна курсовете може да са полезни. Факт е обаче, че сред приетите деца има немалко, които не са посещавали допълнителни уроци, както и такива, които са посещавали курсове, но не са приети. Така че курсовете сами по себе си не са гаранция за успех. Изборът е ваш. Важното е да сте сигурни, че сте направили каквото трябва, за да бъде прието детето в желаното училище. Ако успее - чудесно. Ако не - поне няма да се тюхкате, че не сте направили необходимото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт