Американски колеж - седма тема

• 108 912
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Вижте дали учебниците са еднакви на различните групи и ще разберем как, дали ...
За мен учебнилът на 8.7 е доста трудничък и не би могло по него да учи дете, което не е на високо ниво. На него пише В2. На вашиъе какво пише за нивото?
Embarassed Embarassed Embarassed Gotcha! Дори не съм му погледнала учебниците...Ще докладвам довечера.
Толкова съм била ошашкана днес следобед в офиса, че чак сега вързах, че ако и моя е 8/7, няма как да не е учебникът В2 Embarassed smile3517. Е, В2 е.

# 211
Мис Зи и Маринова са прекрасни. Изключително чаровни и с прекрасно отношение към децата. От друга страна са много взискателни и децата постигат много добри резултати.

# 212
  • София
Интересува ме как е организирна подготовката в колежа по състезателна математика. Виждам, че в момента има двама много изявени математици и се чудя доколко успехите им се дължат и на школата в колежа.

# 213
Ако детето има желание да продължи да се занимава с математика, то в колежа ще има възможност да го направи. Още от първата година има възможност да се включи в курса по математика за напреднали. Инфото ми е от последните три години - първонално курсът се води от Кортезов и бе в събота преди обяд, но впоследствие, за следващите години, курсът се пое от друг математик, а Кортезов май остана само да води осмокласниците. Причината за смяната беше "някакъв конфликт на интереси", но информацията е от детето ми и не знам доколко е достоверна. Децата се подготвят в група и участват в познатите математически състезания и олимпиади. Наистина, измежду децата има няколко изявени математици, но не знам подробности за подготовката им.
Изобщо, стига детето да запази интереса си към математиката, мисля, че ще има възможност да работи с добри математици.

# 214
  • гр.София
Мис Зи и Маринова са прекрасни. Изключително чаровни и с прекрасно отношение към децата. От друга страна са много взискателни и децата постигат много добри резултати.
Синът ми преди 3 години също беше в класа на Мис Зи и г-жа Маринова. Само добри неща мога да кажа за този тандем, както и едно голямо БЛАГОДАРЯ Simple Smile

# 215
Абсолютно подкрепям. За разлика от повечето си съученици, нашата щерка започна английския практически от А и Б именно в Колежа (дотогава акцента беше друг език) и именно при Маринова и Зи. След първия семестър с писмо ни посъветваха да започне да посещава допълнителни часове по английски, което буквално ни изуми, тъй като текущите й оценки бяха между добър и отличен. Оказа се, че на базата на входящите тестове са набелязали учениците, които е добре да вземат повече часове по езика, независимо от представянето им през първата част от учебната година и след разговор с Ангелова решихме да не спорим повече и да си тръгне на допълнителните часове втората половина на учебната година. Оказа се много полезно .

# 216
  • София
Извинете, някой може ли да ми прати (на л.с.) IBANa за зареждане на картите на стола? На самата карта пише, че могат да се зареждат по банков път, но няма номер на банкова сметка  newsm78. Аз нали съм с двама "ядящи", искам да съм сигурна, че и двамата са с достатъчни наличности по картите.

# 217
Я, това за стола е много добро! И аз го искам! Ако не тук, то в събота, на отворените врати!

# 218
  • София
Я, това за стола е много добро! И аз го искам! Ако не тук, то в събота, на отворените врати!
newsm78 newsm78 newsm78 Аз и това ли съм изтървала?

# 219
newsm78 newsm78 newsm78 Аз и това ли съм изтървала?

днес са им раздали покани за събота за отворени врати Simple Smile

# 220
  • В офиса
И аз не съм разбрала. А какво се случва на отворените врати?

# 221
  • София
На листите, които са им раздали е подробно обяснено как ще протекат отворените врати. Наблегнали са, че на тях не трябва да очакваме разяснения за индивидуалното представяне на децата, а представяне на учебния материал, начинът на оценяване и целите на преподавателите. Ще започнат със среща на родителите с декана на 8 клас, а след това среща с преподавателите по английски. След това ще има и срещи с другите учители и ръководителите по извънкласни дейности.

# 222
На листите, които са им раздали е подробно обяснено как ще протекат отворените врати. Наблегнали са, че на тях не трябва да очакваме разяснения за индивидуалното представяне на децата, а представяне на учебния материал, начинът на оценяване и целите на преподавателите. Ще започнат със среща на родителите с декана на 8 клас, а след това среща с преподавателите по английски. След това ще има и срещи с другите учители и ръководителите по извънкласни дейности.
Това е тъй наречената "родителска среща". Има срещи с родителите по класове (общо за випуска) с разясняване на някои специфики по учебния план, акценти за съответната учебна година и т.н. Срещата е с декана на учениците и с декана за съответния клас (за осмикласниците не си спомням кой се водеше това, май е ръководителя катедра ESL). Тази родителска среща е организационно-информационна, следващата вече е с коментари от представянето на учениците по съответните дисциплини. И по мейла трябва да получим поканата за тази среща Simple Smile

# 223
Как се процедира със школата по математика, която е по същото време?

# 224
А какъв е този график за индивидуални срещи щом не е лично?

Общи условия

Активация на акаунт