Американски колеж - седма тема

• 108 717
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Хайде по маршрут Нови Искър-Колежа желаещи да се комбинираме!
Щеше да е хубаво да знаем отрано какви тетрадки и други пособия ще са им нужни, че ако трябва да чакаме септември, 14-ти, на родителската, ... много трудно ще се набави, подвърже всичко! Ако и всеки учител има специални изисквания към тетрадките става оше по-трудно. Като добавим и по още поне едно дете с госпожо-изисквания ...
Само си мрънкам. Ще се справим, разбира се! Simple Smile Wink

# 61
Първата родителска среща е страхотно преживяване. Никой няма да ви говори за тетрадки и моливи. В 8 клас имат само няколко учебни предмета. Не са чак толкова много тетрадките, а и кой освен в началното училище подвързва тетрадки.

# 62
Ние подвързваме, че иначе стават на баница. В училищата и на двамата всеки учител си казваше: такава тетрадка, толков листа, такъв формат ... И даже имахме проблеми в 4 кл., че не е голям фрмат с квадратчета (то пък се оказа трудно да се намери точната). Нищо де, бели кахъри!

# 63
Ние подвързваме, че иначе стават на баница. В училищата и на двамата всеки учител си казваше...
Детето ще е в осми клас. Със сигурност ще може да си запише изискванията и да ги изпълни. Не казвай, че ти ще му купуваш и подяързваш тетрадките.

# 64
Нееее, не аз! То и това оставаше Simple Smile.

# 65
  • София
У нас ММ, аз и малкия в началото на всяка година правим поточна линия в подвързването на учебници, учебни тетрадки и  помагала Embarassed Twisted Evil. И винаги след учителска забележка Rolling Eyes

# 66
Здравейте ,
учебниците за 8 клас се използват по няколко години , но са в добро състояние. Тези по АЕ са нови.
Относно тетрадки и изисквания  -  сигурно вече сте забелязали , че организацията в колежа е безупречна. Със сигурност ще имате яснота и време за всичко.

# 67
Да, затова не се безпокоя много! Вярвам, че знаят какво, как и кога да правят! Насявам се да са премерени и съобразени и учебните задачи и ангажименти, въпреки че чувам за свръхнатоварване, безсънни нощи, редбули и кафета ... Надявам се това да е резултат от недобра лична организация на ученика, а не на свръх невъзможност за изпълнение при нормален, здравословен режим на живот, спорт, сън, развлечения, лично време.

# 68
  • София
Определено е напълно възможно нещата да не са екстремни. Зависи от организираността на конкретния ученик.

Всеки учител ще им каже какви тетрадки да си купят. След първата седмица ще си ги набавите. Не се притеснявайте за такива неща. Ще попаднете в учебно заведение, организирано по различен начин от познатото ви до сега.  Wink

# 69
Здравейте и от мен! Девойката завърши 8 клас отлично, раздадоха й там 4 награди по различни предмети и сега си кара безгрижно лято...Аз обаче се притеснявам за 9 клас. Много от по-големите й приятели казват, че според тях това е най-трудната година, затова моля всички мами и татковци да споделят своите впечатления от 9 клас в Колежа!  Peace bouquet

# 70
Моите близнаци завършиха тази година 9-ти клас. Успехът им е точно какъвто беше  в 8-ми- единият- на ръба, другият- отличен, което отговаря на положените усилия:).Задължителните вече CAS часове създаваха допълнително натоварване,защото все още нямат изявени интереси и постоянно се чудеха в какви клубове да се включват, за да съберат часовете.Това, което споделяха и двамата е, че с повече предмети всъщност им е по-интересно, отколкото в 8-ми клас. Ако  детето Ви запази темпото и концентрация на учене от 8-ми клас, няма да има никакви проблеми.Успех!

# 71
Здравейте отново!
Предполагам, че при записването всички са получили папка с правилник, списък със задължителна литература, обръщение към осмокласниците и място за попълване на правописно букварче.Пише, че трябва то да е попълнено за първия час по българси език и литература.Това означава ли, че трябва да го занесем на 15 септември или чак когато се раздадат програмите?Другият ми въпрос е дали за осми клас има задължителни клубове и по колко часа седмично ще са, ако-да и какъв е изборът?
Към майки на деветокласници и по- големи:
Как се случват нещата по време на обяд?
Каква е храната?Сандвичи като на отворените врати ли ще можем да си купим или ще е като в лафките на държавните училища- само запечатани храни-тип кроасани, шоколади, бисквити?
Благодаря предварително и пожелавам лек ден!

# 72
Ironic, искате да кажете, че ще има отделни учебници за учене вкъщи и други за Колежа, и няма да е нужно да се разнасят въпросните помагала до получаване на гръбначно изкривяване?!Т.е. в раницата ще се носят единствено "лични" тетрадки и евентуално сборници, тефтерчета.Дано да съм разбрала правилно, защото това решава доста проблеми и звучи чудесно...

# 73
Последен въпрос засега...
Въпросът с оценяването- има ли бележници или нещо подобно, в което да се записват закръглените оценки?
Има ли изпитвания тип "входно ниво", с които да проверят знанията по всички предмети в началото на 8-ми клас?

# 74
  • София
Katniss12, има опция редактиране на пост с цел избягване на няколко последователни поста от един потребител. Peace
На въпроса ти за учебниците - точно това имам предвид, едни учебници в къщи и други в училище. Не се разнасят.
За храната - има кафе Онда, а за обяд има стол. Храната е кетеринг от Либърти Фуд Сървисис. Избират си храна и се плаща с карта, която периодично зареждаме с някаква сума.
Бележници няма, има електронен дневник. Оценки не се закръгляват, оценяването е в точки и проценти.
Първата седмица на 8. клас е опознавателна, без програма, така че едва ли ще трябва да носите нещо на 15.09.
Както писа някой по-напред, организацията е на отлично ниво. Ще научавате всичко необходимо своевременно.
Приятна ваканция!

Общи условия

Активация на акаунт