Американски колеж - седма тема

• 108 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Браво на момичето!

Моята деветокласничка също. Тъкмо виждах някакви апокалиптични картини как ще пропадне, защото ходи на 3 клуба в колежа и на 3 занимания извън него, и събота и неделя излиза по разходки, а тя взе, че се справи. Миналата година също.

АК е страхотно училище, аз също съм много доволна.

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 13:17 от Анонимен

# 436
  • София
Имам бърз въпрос: в началото на срока имат ли от всичко по 100%?

# 437
Не, разбира се, дневникът е празен и се започва от нула.

# 438
  • София
Благодаря Simple Smile

Има ново 20: http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2443
Цитат
ОЩЕ ДВА ДНИ ВАКАНЦИЯ В 6 КВАРТАЛА НА СТОЛИЦАТА ЗАРАДИ АВАРИЯ В ТОПЛОПРОВОД
08 февруари 2017 г.
Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков обяви 9 и 10 февруари за неучебни дни в училищата в шест столични квартала. До края на седмицата няма да се провеждат учебни занятия в „Младост“ 1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град“, „Дървеница“, „Мусагеница“, „Витоша“ и частта от кв. „Малинова долина“ между кварталите „Студентски град“ и „Витоша“.
Министърът разпореди учителите да преструктурират учебното съдържание, това да бъде одобрено от директора на училището и съгласувано с началника на Регионалното управление на образованието в София-град (РУО-София-град).
С писмо до директорите на столичните училища началникът на РУО-София-град, Ваня Кастрева разреши на директорите да намаляват учебните часове в останалите квартали на София, в които топлоподаването в класните стаи не е достатъчно за поддържане на температура от минимум 18 градуса.
Нашето училище на ТЕЦ или газ е?

# 439
Доколкото зная са абонати на Топлофикация, но сега звънях включи се войсмейл, на сайта им няма нищо обявено...
Реално те са по-скоро в Малинова долина, при това не в обявената част - между Студентски град и Витоша, но парното им би следвало да идва от тръбите на Младост 2....
най-много да се разкараме до там утре и после да се прибират обратно, ако няма топло по стаите.

# 440
  • София
Принципно, в ситуации като тази през януари пускаха имейл до учениците, обаче аз съм още на работа, а малкия е "по живот" нейде из моловете, затова попитах тук, дали някое от вашите деца не е получило случайно мейл от Юинг.

# 441
Получили са мейл, сега разбрах, няма да учат още два дни.

# 442
  • България
 Не съм писала тук от доста време. Моят син също ще кандидатства в колежа. Повлиян е мног от сестра си, беше впечатлен и от деня на отворените врати. Той се готви за кандидатстване в езиковите гимназии, без специална подготовка за колежа. Ходи на един пробен изпит в Лого 3, на който не се представи добре.
 Аз съм от хората, които са били със смесени чувства към училището, докато дъщеря ми учеше там. След като завърши осмислих преимуществата му. За мен едно от тях е създаването на принадлежност към общност. В АК това е целенасочена политика. За съжаление имах възможността да се убедя в градивната й сила при изключително тежки за нас обстоятелства. Общността на завършилите АК  съдейства много на семейството ни при здравословният проблем на съпруга ми. Голяма част от членовете й не познваха дъщеря ми, но фактът, че е "една от тях" беше достатъчен за да помогнат. Малко училища могат да се похвалят с такъв потенциал.

# 443
О, сега вече и аз като Амели лееекинко се попритесних Simple Smile Rolling Eyes
Децата на Пенева, мст, сега и София.....и сигурно още деца с много респектиращи успехи на по- големи братя и сестри от АК предстои да кандидатстват.
София, моите уважения, но след като прочетох в предните теми за успехите на дъщеря Ви, bouquet силно се съмнявам, че сина Ви не се е представил добре на пробния изпит в Лого. / имам предвид, че "добре" , сигурно е "браво, майче", според мен......../ Между другото,  разказах историята на кандидатстването на дъщеря Ви на моето дете и сега всеки ден ме разпитва за биотехнологии, биофизика, съчинява си специалности от рода на експериментална биохимия и прочее.....
  Същото огромно уважение имам и към децата, които са с толкова отлични резултати и ги канят на Президентската закуска /така ли беше/, четох за шестиците на децата на Пенева, на Шарки, на Люси, ами......на всички. И браво! Grinning
Всъщност, аз много се радвам, четейки за Вашите успехи, обаче това, че имате ОЩЕ Laughing деца за кандидатстване рязко намалява шансовете на моето дете.  /шегувам се, всеки има шанс и пожелавам успех на всички от сърце!!!/. Просто моят син не е от ЧУ с матем. насоченост, а съдейки по статистиката на Данибон в АК влизат 50% и повече децата от Св. София, ПЧМГ, някои пожелали от СМГ и въобще математици...
 Моето дете също беше на пробен в Лого и аз също мисля, че не се е представил добре, но не съм съвсем наясно дали тези проценти, които оформят резултата са като процентите на изпита, в смисъл дали  се формират по еднакъв начин. Другото, което са си споделяли децата на изпита е, че тази година май щяло? да има извънредно много момчета.....
Амели, при вас как е? Имахте ли пробен?
Поздрави на всички кандидатстващи!
Малко остана! Two Hearts Two Hearts

# 444
Значи ли това, че децата от останалите училища, нямат шансове newsm78, извинете #Crazy

# 445
sandokanchev , разбира се, че имат, иначе защо ще кандидатстваме!
Това и съм написала в поста, че всеки има шанс и пожелавам успех на всички!

В колежа влизат всички, или почти всички, кандидатствали от СВ. София, СМГ и ПЧМГ, други ЧУ, както и ДУ с разширено изучаване на мат., което единствено говори за прекрасната подготовка на тези деца по математика. Не съм чак фен на статистиката, но все пак, всяка година от приетите деца  поне 60-70  са от тези училища, което лично на мен ми обосновава изводи, свързани с моето дете.
Това, като констатация,  няма нищо общо с децата от останалите училища и тяхната подготовка. Говоря за моето дете и неговите шансове.

# 446
Мерси. Включил съм се във вашата тема, защото въобще не съм в час с нещата, извинете. Сега сме 5 - ти клас и я глася за 2 - ра английска, че ни е в квартала. Из онез дни ми се фръцна, че английски може да научи и без тази гимназия. По скоро втори език, а защо не и АК #Crazy #Crazy #Crazy С математиката сме посредствени, въпреки шестицата, струва ми се. Та търся насоки, помагайте. Не мисля да се изхвърлям по уроци и разни, но ако сама надвие обстоятелствата ще и плащам колежа. Но все пак, държа да съм в час. Мерси. bouquet

# 447
  • В офиса
Цитат
Лъжа ли се, като мисля, че колежът е по-подходящ за момичета?
Според мен пък е по-подходящ за момчета, ако изобщо може да се филтрира по пол. Момчетата са по-големи непукисти и няколко лоши % няма да ги съборят. Освен това са по-хладнокръвни и няма да се "спекат" при презентации, ако не са подготвени добре. А и са по-пестеливи откъм усилия - по-добре преценяват къде да се затишат и къде да напънат. Т.е. на едно момче на теория би му било по-лесно, отколкото на едно момиче.

# 448
  • София
Абсолютно потвърждавам за "пестеливостта" и непукизма при момчетата, за един срок се нагледах Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil.

Сандоканчев, ако детето ти е 5 клас, в 6 кл. след пролетната ваканция започват първите подготвителни курсове в Лого-3.

Моят син също не се предстaвяше впечатляващо на пробните изпити в Лого-3, но поне му послужиха като мотивация да се стресне, слава богу, имаше резултат.

# 449
Българските ЧУ за кого са по-подходящи - за момчета или за момичета? Същото е и за АК.

Общи условия

Активация на акаунт