Американски колеж - седма тема

• 108 890
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Моите момчета спят до 12.00, ако не ги вдигна аз. Малкия поправя ММ, мен не, но само на английски, то нали у нас покрай американчето на масата поне 50% от приказките са на английски (английски на ММ не е баш като моя), лошото е, че американчето не поправя никой.

По  ИТ за сайта моя младеж получи екстра кредит, има 18/15 , което мен лично много ме разсмя. Но поне си игра със сайта с продължение на две седмици (по 30 мин на ден най-много).

Моето лично протеснение е, че все още има прекалено много свободно време - а това при него неизбежно избива в тежки "повици" към онлайн гейминга.

# 421
...Опитвала съм се да погледна...
Аз и на малките не смея да погледна  Simple Smile Ако нещо искат да ми покажат интересно - показват, интересувам се, ако нещо искат да питат... показват, питат!
Наскоро се опитах да напомня нещо, че имах и аз съобщение в еднгрейд. Той ме изгледа странно и ми каза, че го е качил вече  newsm78
...Моето лично протеснение е, че все още има прекалено много свободно време - а това при него неизбежно избива в тежки "повици" към онлайн гейминга.
Догодина времето за ляй-ляй сиииилно ще намалее Wink

# 422
  • София
Понеже няколко години живеех с илюзията, че "Колежът ще го научи" и няма как да остане такъв титаничен мързел, единствено за статистиката, за да знаете, че не всички се научават, се включвам, за да кажа: както във всяка ситуация и тук си зависи от детето. Моето е умно. Аз също се считам за такава. Знам, че опитах какво ли не през тези години и водих постоянна битка и на тихи, и шумни, и агресивни, и дипломатични, и всякакви фронтове. С всичко, което познанията ми за хората, детето и, средата са ми дали идея. Но мързелът единствено се бетонира. И, разбира се, оценките, като за нивото на Колежа, са трагични и едва връзва среден успех 5,20.
И изобщо не е вярно, че другите "нямало да го търпят", защото има доста като него и около него. До степен, че той, който наистина всичко върши в най-най-последния момент, ако изобщо, се е случвало да прави частта на някой от групата, който ептен не му е дремело. Та, животът е шарен. Колежът не е панацея. Както и никой възпитателен метод не е. С ген и характер най-трудно се бориш. Важното е да не се отказваме (макар че само аз си знам колко пъти, особено последната година съм била на ръба). Хвана ме логореята, а исках само да кажа, че няма гаранция, че някой мързел ще стане организиран или обратното. Пожелавам на всички да сте от случаите, в които децата ви са се развили само в положителна посока в тази чудна възраст и период.  bouquet

И отново, just for the record, именно след 10-ти клас времето за гейминг нарасна главоломно. Та отново ще приканя да не обобщаваме, защото, който повярва и си каже "ох, слава Богу, догодина всичко ще си дойде на мястото", има огромен риск да се разочарова. (и, да, опитахме всичко, известно на всевъзможни ИТ корифеи и всякакви други за ограничване).

# 423
  • София
Сигурно не е много възпитателно, но при нас  "работи": при снижение на успеха прибирам гейм-компа и го връщам едва след края на учебната година (сега съм сложила условие "President's list"); това ми се случва вече 4 години подред ...Иначе някои дребни неща в съжителството с американчето го отучват от собствените му лоши навици - един вид, вижда се отстрани Laughing Embarassed

# 424
  • София
Сигурно не е много възпитателно, но при нас  "работи": при снижение на успеха прибирам гейм-компа и го връщам едва след края на учебната година

Пробвано няколко пъти. При "нас" не работи.

# 425
  • София
На мен изобщо не ми се вижда трагичен успехът от 5,20. Хора - шарени. Не може всички да са старателни и отличници.

# 426
  • София
На мен изобщо не ми се вижда трагичен успехът от 5,20. Хора - шарени. Не може всички да са старателни и отличници.
Ако иска да следва в добър университет и аз да плащам - може. Иска усилие. Няма усилие, няма добър университет.

# 427
  • софия
Как сте мили хора  Heart Eyes

искам да се похваля, че прочетох всиииичко назад и оцелях! Това си е истински подвиг!

Много полезна и ценна информация сте споделяли, много интересен опит, случки, премеждия...
Съпреживях всички вълнения, които сте минали  Hug покрай кандидатствания, файнъли, прием в университети и т.н

Имам чуството, че кандидатствах, приеха ме и завърших АК с вашите истории!

Тенденцията, да се споделя все по-малко в последните кандидатстващи кампании явно важи и сега!
 не зная какви са мотивите, предполагам, че всеки "си пази" своето!

Но пък атмосферата в началните теми е толкова положителна, подкрепяща и някак живо емоционална!

Нещото, от което съм много впечатлена, е че са повтаряни десетки пъти едни и същи неща и въпреки всичко добрия тон се е запазил и вие не сте се отказали да помагате!

Така де, просто исках да си кажа, колко много ме усмихва всичко това!

Имам нужда от малко информация и искам  да помоля, ако има тук, четящ родител, чието дете се подготвя при Кортезов да ми пише на ЛС. Искам да попитам нещо конкретно!

Благодаря предварително!

# 428
President list е за общ успех над 97%, нали? Или е достатъчно по всичко да си с шестици?
При деветокласниците е страшно, май това е най-трудната година. Дъщеря ми се опасява, че доста деца ще отпаднат, има много на пробация, има вече няколко напуснали. Май не влизането е трудно, а завършването.

# 429
Здравейте и от мен!

Имам въпрос към мамите на колежани: какво се случва, ако детето ти е на пробация?
Дъщеря ми е с 13 шестици, една петица и една двойка (поради пропуснат тест и ненаваксване). Девети клас е и сега ваканцията много се тресе заради този изпитателен срок. Тя знае правилника и от там би следвало да е на пробация, но засега не е била уведомена за поставянето на такава. Искам да ви питам по-подробно как протича  пробацията и какво да очакваме?

Благодаря предварително!  Hug

# 430
Няма драма.
Драмата е ако се наложи пробация за преписване например - онести. Успехът е нещо, което се случва на много деца, обикновено впоследствие, след взетите мерки се повишава.
Ако се наложи пробация, ще Ви звъннат за да Ви информират, ще получите и писмо по пощата че се налага пробация и за какъв срок.
Като отпадне наказанието , отново ще бъдете официално уведомени.
Защо не се обадите в деканата и да обсъдите нещата, ясно е, че те ще процедират според правилника, но да сте наясно какво точно ще Ви предложат като мерки - допълнителни часове примерно...
Не се съмнявайте, че ще направят всичко необходимо (като условия за да се разбере материала и методична помощ, каквато се налага) за да се реши проблема - да се повиши оценката.
Просто се изисква усилие и достатъчно, за да покрие изискванията, учене, нищо повече.
Успех!

# 431
Дъщеря ми каза, че в President list се влиза с до две петици. Така ли е?

# 432
Аз успях да открия това:
"Ученици със срочен среден успех 5.50-5.89 се вписват в Почетния списък на Колежа. Ученици със среден успех 5.90-6.00 се включват в Почетния списък на Президента."
http://www.acs.bg/Home/Academics/College_Counseling/School_Profile.aspx

# 433
Влизането в президентската листа се изчислява по-сложно, тъй като различните оценки имат различна тежест. Но на практика, /на базата на почти четиригодишен опит/, мога да обобщя, че в президентската листа се влиза или с пълно 6, или с най-много с една петица.

# 434
Аз пък искам да инициирам пробация,  по мое желание, като средство за справяне с мързела и чатенето. Даже мислих да говоря в колежа за временно отстраняване. Да походи 2 седмици в местната гимназя, да види разликата. Не ми вярва като говоря. Нека сама се убеди и оцени това, което има и може да загуби.

Общи условия

Активация на акаунт