Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е системата за оценяване в колежа?
Какви са последиците от Brexit за кандидатстването и ученето в Обединеното кралство?
Какво е мнението за литературата, която се изучава в колежа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е системата за оценяване в колежа?
-
Какви са последиците от Brexit за кандидатстването и ученето в Обединеното кралство?
Последствията от Brexit за кандидатстване и обучение в Обединеното кралство все още не са ясни. Въпреки това, повечето хора смятат, че през следващите две години няма да променят стратегията си по отношение на европейските студенти, тъй като имат финансиране и от ЕС. Младежите, които започнат сега при настоящите условия, се очаква да се възползват от заварeното положение.
-
Какво е мнението за литературата, която се изучава в колежа?
Мненията за литературата, която се изучава в колежа, са разнообразни. Някои хора вярват, че определени произведения трябва да бъдат забранени от четене, докато други смятат, че трябва да бъде толерирано аргументирано доказване на позиция срещу тях. Въпреки това е важно студентите да прочетат изискваната литература и да участват в дискусии за нея.
-
Какви са изискванията за кандидатстване в колеж?
-
Какви са мненията за учебниците в колежа?
, а малкият колежанин сега е в 10 клас в колежа. От опита, който имам, мога да споделя, че е много важно за есето децата да четат повече книги и да се упражняват на бял лист без редове да пишат с молив есета - тъй като по време на изпита времето е много малко, затова писането на бял лист и с молив трябва да е тренирано, за да не създава дискомфорт в децата. Малкият имаше шанс да се яви и на 2 пробни изпита по формата на колежа - в лого 3 и при Хасъмска и така придоби представа за това как протича изпитът. Каката нямаше тази възможност, защото тогава живеехме в друг град, в който не бяха чували за Колежа в далечната 2004 г. по математика е много важно децата да решават тестове за интелигентност - има много добри книжки с IQ тестове, също така има такива и в интернет - единият модул е само с такива тестове. Също така има раздел с четене на текст и отговор на въпроси към текста - това може да упражняват от тестовете за НВО на МОН. Важно е да повтаряте на децата, че изпитът е труден и е невъзможно да решат всички задачи - важно е да решат колкото може повече задачи. Затова трябва първо да решат по-лесните и после да минат към по-трудните. Ако имате още въпроси, на ваше разположение съм.

Учила съм приоритетно друг език. За българския още не се е сетил.
), а в по-горните класове почнаха и на испански, ей така за майтапа! Даже вкъщи ме провокира и аз се научих вече да отговарям с "¿Qué?" и с "Pardon?" според нуждата