Американски колеж - седма тема

• 108 843
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Страничен въпрос. Нали ако репортите са ОК, утре не е необходимо да ходя на род. среща. Няма да се изтълкува като незаинтересованост. Аз въпроси нямам към тях, защо да си губим взаимно времето.
Не е проблем, ако не се отиде на РС.

# 481
  • София
Привет,

Моля някой с опит в школите за подготовка да ми пише на ЛС, защото съм в дилема и ми се иска да получа повече информация за догодина. Благодаря!

# 482
Страничен въпрос. Нали ако репортите са ОК, утре не е необходимо да ходя на род. среща. Няма да се изтълкува като незаинтересованост. Аз въпроси нямам към тях, защо да си губим взаимно времето.
Не е проблем, ако не се отиде на РС.
Но поне за осми клас е силно препоръчително да се видиш с учителите по английски... те са с детето 3/4 от времето му там и могат да ти кажат доста интересни неща за личността му в училище  Simple Smile
В осми клас нямате ли за всички РС "запазен час" точно за срещите с преподавателите по английски?
Поне в осми клас голяяяямо чакане ми беше по български и математика, но срещите с преподавателите по английски са ми били много полезни ( и негубещи време Wink)

# 483
  • София
Моят син има 93% по английски, има ли смисъл да влизам при българската учителка (нейтивът ни е още един месец далече, има заместващи преподаватели в момента)?

# 484
Моят син има 93% по английски, има ли смисъл да влизам при българската учителка (нейтивът ни е още един месец далече, има заместващи преподаватели в момента)?
Обикновено срещата е и с двамата, но и един път и само с българската учителка съм се срещала... С българския учител се учи повече лексика и граматика (по-научно някак си), с нейтива повече обсъждат литература и той може и да не е филолог...
Според мен има смисъл.
Скрит текст:
За моя в осми клас все още бяха на четвъртини, още на първата среща ми дадоха насоки за справяне и повишаване на активността и самоинициативата (други майки получаваха насоки за намаляване на инициативата и маааалко, по-спокойно поведение в клас) , но и при 98,5% на четвъртина съм ходила и имаше доста полезни коментари при срещата. Да си погледна отстрани детенцето "притеснителен леко смотаничък тийн", да не кажа "сбутан зубър",  който изцяло смени обстановката средата... включително населеното място... приятелите му бяха далеч... като спокойно дете, станало предпочитано за общуване от връстниците му заради "наблюдателност и такт да се включи навреме и да замаже положението за някой, който очевидно в момента не е особено подготвен" и "ако види, че вече почвам да беснея, че целия клас е успан и очевидно не са допрочели, това което съм искала, се включва с реплика/коментар по темата на място и с чувство за хумор, провокира дискусия и се получава полезен час и никой не си е изпатил  Crazy"
(изтрито)
и малко допълнение: Не знам точно как, но той се мотивира следващата година да участва в мюзикъла, да танцува и пее на сцена  Flutter Следващата година пропусна заради здравни причини, нямаше как да танцува около 2 месеца и... реши да не подвежда екипа и да не участва на някои от представянията. Пък тази високи цели си е поставил за изпитите напролет и реши, че просто няма време...

Твърде много си похвалих детето, след малко ще изтрия обосновката, защо има смисъл  Wink

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 11:00 от peneva_a

# 485
  • софия
Peneva_a , не изтривай коментара, моля те! Полезен е и много приятно показва обстановката и стила на действие а колежа, човечността и бдителността на преподавателите там!
Просто ми разказваш красив филм, благодаря ти!
И браво и на детето и на теб!

Изобщо, в тази тема се чувствам толкова добре, всички създавате толкова приятна и интелигентна среда, начинът на общуване и поведение, възгледите, начина на мислене.....всичко това ме усмихва!

Искам с такива хора да си общувам! Heart Eyes

# 486
  • София
Изпитът не е труден, той просто е специфичен и за мен поне подготовка конкретно за него трудно се постига за месец-два, ако няма предистория на знанията, забравй. Школата само насочва на какво да се надлегне, какво да се очаква и т.н., останалото е рутина(знания от последните две-три години в математиката), обща култура, самообладание, креативност (за есето), ако щете. Ненаучаемо е в школа, продукт е на поне 5 от 7-те години в училището.
И късмет....

Напълно съгласна съм с написаното от StefanB. Дъщеря ми няма никакви математически наклонности, развива се в друга посока. Дори не е състезателен тип. Поставя цел и си я следва. В Лого 3 дадоха насоките, за което благодаря. Без тях нямаше как да стане в нашия случай. Самообладанието е много важно за изпита. Деца, които имаха високи резултати на пробните изпити, се притесниха на изпита в АК и съответно бяха в резервите, не от липса на знания.

# 487
Peneva_a , не изтривай коментара, моля те! Полезен е и много приятно показва обстановката и стила на действие а колежа, човечността и бдителността на преподавателите там!
Просто ми разказваш красив филм, благодаря ти!
И браво и на детето и на теб!

Изобщо, в тази тема се чувствам толкова добре, всички създавате толкова приятна и интелигентна среда, начинът на общуване и поведение, възгледите, начина на мислене.....всичко това ме усмихва!

Искам с такива хора да си общувам! Heart Eyes
Благодаря, но изтривам част поне  Embarassed и мъничко допълвам

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 11:01 от peneva_a

# 488
Наистина, спокойствието е много важно, моята дъщеря я накарах да си почива и гледа филми преди изпита, не пипна никакви задачи една седмица.
Иначе, при нея и на пробните, и на приемния изпит, резултатът беше един и същ.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 11:09 от Анонимен

# 489
  • София
[...Дъщеря ми няма никакви математически наклонности, развива се в друга посока. Дори не е състезателен тип. Поставя цел и си я следва. В Лого 3 дадоха насоките, за което благодаря. Без тях нямаше как да стане в нашия случай. Самообладанието е много важно за изпита. Деца, които имаха високи резултати на пробните изпити, се притесниха на изпита в АК и съответно бяха в резервите, не от липса на знания.
+1. Абсолютно същото е и със сина ми. И съм им безкрайно благодарна за това.

# 490
А моята е състезателен и определено има заложби, но не и интерес, в областта на математиката. Тази година не можах да я накарам да отиде на едно състезание по математика, въпреки че миналата беше в отбора на колежа. Не й е интересно и това е.

# 491
  • София
Дайте да организираме някаква среща с моята big data кака, да им обясни защо е толкова нужна математиката.

# 492
Един въпрос не за кандидатстването, а за финансовата помощ в 9 кл. Малко да открехнете вратата за процедурата и по-точно: разбрах, че документи се подват след края на м. юни. В същото време новите осмокласници вече ще са подписали допълнителното споразумение (моето за 8 кл. е от 26.06) Та, питам се, за 9-ти и нагоре класове отделен фонд ли има? Мислих, че разглеждат всички заедно, а се оказва, че 8-мокласниците са първи и после останалите.
Това, което ми обясниха е, че в края на м. юни ще получа договор и заедно с него и инструкции за намаляване на таксата. Периодът ще е първото 6-месечие на 2017. До тук добре, но на новите вече ще е одобрена тази помощ и вече ще са подписали и ще са се записали, а аз тепътва ще кандидатствам. Е това разминаване във времената ме притеснява. Имате ли опит? Можете ли да обясните? Благодаря!

# 493
Дайте да организираме някаква среща с моята big data кака, да им обясни защо е толкова нужна математиката.

Тя знае и с училищната няма никакъв проблем, срочният й успех този предмет е 107% (има бонуси за допълнителни задачи с повишена трудност). Но на състезания не иска да ходи. Сега е в голямо чудене IT профил ли да избере, или лингвистичен (български), или химия. Аз нарочно не се мешам, за да не я объркам. До месец трябва да е избрала.

# 494
  • София
kassii, според мен колежът има информация за фин. нужди на учениците от 8. клас нагоре, на база на която за тях е предвидена определена сума. Ако нямате значителна промяна в доходите, ще получите сходна с миналогодишната отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт