Американски колеж - седма тема

• 108 706
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • София

Ако се прескочат тъпите и лесните въпроси, а се наблегне на трудното

"Лесните " и "трудните " задачи имат еднаква тежест в крайната оценка, т.е. цели се възможно най-голям брой верни отговори, без значение от кои задачи са получени и дори без значение дали задачите са действително решени или верните отговори са посочени  на база предположение или късмет .
 "Лесно" и "трудно" зависи от подготовката и уменията на кандидата, от неговите силни и слаби области. Някои деца се затрудняват с геометрията, други - с логическите задачи, трети - с всичко, четвърти - с нищо. Има деца, които считат, че не е имало трудни задачи тази година, но част от задачите определят като времеемки. Други деца пък казват, че тази година задачите са били много трудни.
Счита се, че при добро есе, добре попълнена част четене с разбиране и по около 5-6 нерешени или сгрешени задачи  на всяка от другите части тази година представянето е добро.

# 736
Ако се прескочат тъпите и лесните въпроси, а се наблегне на трудното, с добре оформено есе, с всички атрибути, кандидатът какъв шанс има. И не ме питай какво правя в тази тема Peace, публичното пространство е общо, ако не ти харесва премести се. Моля Shocked

При този формат да прескочиш тъпите и лесни въпроси, а да наблегнеш на трудното, е крайно непродуктивно, защото за трудното няма бонуси - и за лесна, и за трудна задача все еднакви точки дават. От друга страна трудното яде времето и така накрая ще останеш с нисък резултат. Есето пък е с доста малка тежест по принцип и не може да ти компенсира слабата математическа част, докато с много точки от математическо-логическо-разбираческата част можеш да си позволиш и да не те е грижа за есето.
Разбрах тактиката, мерси ЧС. Не схващам логиката обаче, за лесното и трудното. Не би трябвало за лесно и трудно, да дават еднакви точки #Crazy И в момента тестовете в у - ще, се оценяват по сложност. И още един въпрос зададох, За 1.2 минути, колко изречения трябва да е тва пусто есе, с атрибутите - увод, изложение и заключение #Crazy. Пфууу, с ченгел трябва да ви вади думите от устата, бре. Нали за това е темата, за информиране. Искам да знам, всичко.

# 737
  • София

Е въпрос на познаване на правилата на "играта" и стратегия. И в истинския живот е така- често се изисква съобразителност и приоритизиране, под стрес за ограничено време.

# 738

Е въпрос на познаване на правилата на "играта" и стратегия. И в истинския живот е така- често се изисква съобразителност и приоритизиране, под стрес за ограничено време.

Разбрах, мерси. Стресът се тренира с ходенето по състезания. Важни са опорните точки. Съобразителност и приоритизиране  Shocked Значи приоритет са задачите 2+2, после 2+3 Shocked Есето все тая, може Алиса, или Лукчо с дон Домат и леля Зелка, хаха, брей #Crazy Аз мислех, че селектират децата по други критерии Mr. Green Извинявай пенева, ма не се удържах, виж ме кво съм прасе smile3525

# 739
  • София
Важно е да си прочел условието. Ако не си разбрал какво се търси, лошо. Няма файда, че решаваш сложни задачи, ако не достигаш търсения резултат. Правилата са си написани. Всеки изпит си има регламент.
На който не му харесва ситото, нека не се вре през него!

# 740
Важно е да си прочел условието. Ако не си разбрал какво се търси, лошо. Няма файда, че решаваш сложни задачи, ако не достигаш търсения резултат. Правилата са си написани. Всеки изпит си има регламент.
На който не му харесва ситото, нека не се вре през него!
Мерси, не ритам срещу ръжена, в никакъв случай. Щом има правила, значи, всичко е ясно. Изясниха ми се нещата. До колкото разбрах от прочетеното в темата, файда от Хасъмска и Куртезски няма. Колежът им подлага динена кора. За Лого 3, какво е мнението.

# 741
Още от сега сте настоена срещу философията на Колежа. Ако вземат да Ви приемат и се запишете, как ли ще дишате въобще се чудя??? Щом не съответства на възгледите Ви, ... не се записвайте! Не ходете там въобще!

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 22:58 от kassii

# 742
"Лукчо, Дон Домат и леля Зелка", които споменавате, поне по мое мнение са невероятна алегория от много умна книга, която за всички възрасти дава специфични и адекватни за възрастта внушения и поуки.

Не ми беше хрумвало, че може за "Приключенията на Лукчо" да се пише, но това е една безценна книга и иронизирането именно с нея говори много. Лично мнение.

# 743
  • София
Аз вече няколко пъти го казах - малкия се готви в Лого-3 и влезе, за която много им благодаря, особено на Шели, която ги подготвя за есето.

Хасъмска готви каката и баткото, е, не влязоха...баткото докара до 2-3 резерва по онези критерии отпреди 12 години, с тройната пълна такса, тогава аз сглупих, че настоях баща му да поеме половината такса.

# 744
Мерси, не ритам срещу ръжена, в никакъв случай. Щом има правила, значи, всичко е ясно. Изясниха ми се нещата. До колкото разбрах от прочетеното в темата, файда от Хасъмска и Куртезски няма. Колежът им подлага динена кора. За Лого 3, какво е мнението.

Още малко ще ти отговарят тук и ще ти подложат динена кора, да знаеш.
Повярвай ми, ще те пързулнат леко и интелигенто и няма дори да се усетиш, ако продължаваш да се държиш по този начин!

Ще отиде и този ти профил при другия, блокирания!
Не за друго, ами да кротнеш малко!

# 745
"Лукчо, Дон Домат и леля Зелка", които споменавате, поне по мое мнение са невероятна алегория от много умна книга, която за всички възрасти дава специфични и адекватни за възрастта внушения и поуки.

Не ми беше хрумвало, че може за "Приключенията на Лукчо" да се пише, но това е една безценна книга и иронизирането именно с нея говори много. Лично мнение.
Не съм иронизирал, хрумна ми по дефолт, и за мен са безценни. За това питах, за кои книги са писали децата, но никой не казва newsm78. Щом колежа прави кур капан на Хасъм.. и Курт.., значи Лого 3 е варианта за подготовка, така ли да разбирам Шарки newsm78
Нямам блокиран профил Фран, бъркаш ме с друг. Извинете ме, ако речникът ми е колоритен, но съм си бастун от сякъде. Нали поне грамотно си пиша, почти де  Joy Ай, не се спичайте smile3525

# 746
  • София
Аз само казвам от кого лично аз съм "видяла" положителен резултат, не казвам, че са най-добрите. Били са най-добрите за мое дете.

# 747
Аз само казвам от кого лично аз съм "видяла" положителен резултат, не казвам, че са най-добрите. Били са най-добрите за мое дете.
Мерси, разбрах  smile3525.

# 748
Разбрах тактиката, мерси ЧС. Не схващам логиката обаче, за лесното и трудното. Не би трябвало за лесно и трудно, да дават еднакви точки #Crazy И в момента тестовете в у - ще, се оценяват по сложност. И още един въпрос зададох, За 1.2 минути, колко изречения трябва да е тва пусто есе, с атрибутите - увод, изложение и заключение #Crazy. Пфууу, с ченгел трябва да ви вади думите от устата, бре. Нали за това е темата, за информиране. Искам да знам, всичко.

Да де, ама в този изпит по принцип няма кой знае колко трудни задачи, поне не и такива, за които да се дава бонус (като на ниво олимпиада например). Всички задачи са решими по принцип, но не и за ограниченото време. Затова и няма делене на трудни и лесни, защото трудното и лесното са относителни тук и зависят главно от детето - къде е добро, къде му куца нещо и къде ще се усети, че задачата е капан за губене на време.
За есето нямаш 1.2 минути, как ти хрумна? newsm78 Изпитът, в това число и есето,  е разделен на модули, всеки от по .... минути. За есето имаш цял модул и времето стига да се напише смислен текст.

Есето всъщност не е "все тая". Да отсвири есето може само много добър математик на ниво състезател от СМГ например, но масата деца не могат да се лишат от около 15 точки без последствия за класирането.

П.П. Как пък се хванах да ти обяснявам баш аз, дето не ми е работата тук и по принцип съм персона нон грата в темата? newsm78

# 749
Всяко инфо е полезно ЧС, мерси. Позачистиха нещо Mr. Green Като е информативна тема, защо не се подава информация newsm78. Моля ви, пишете, без да се притеснявате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт