Американски колеж - седма тема

• 108 708
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Логически задачи като математически раздел ли се брои? Не се коментира често тук и четенето с разбиране. За него стига ли времето или тактиката е същата? Реално логиката, четене с разбиране и есе прави 60% от изпита. Или бъркам...?

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 00:01 от Peruanka

# 721
  • софия
Разделите са 2 математики, логика, четене с разбиране и есе.
Оценката е по 20 % за всяка секция или както е известно 80% тест ( първите четири раздела) и 20 % есе.
Четенето с разбиране тази година е било 4 текста-1 голям текст (според дъщеря ми) 1 страница и 3 по-малки ( примерно 1/3 от А4 формат.
 Аз не очаквах никакви проблеми с този раздел, ни тя сподели, че е било мнооого текст с 26 или 28 въпроса ( не е сигурна)

Логиката е била 15 въпроса, от които само няколко с отворен отговор ( което е яко апоред нея) Логическите задачи могат да са текстови и да нямат нищо общо с матемтиката, може пък да са само ткива с математика.... зависи какво ще им хрумне от колежа предполагам.
За математиката, според това което тя ми разказа, нвравенствата не били малко ...

# 722
Школите, подготвящи за колежа, всяка година са изненадани от задачите, от есето...също както Столична община винаги се изненадва от първия сняг, независимо кога е завалял Simple Smile
Според мен е излишно да се търсят конспирации, а и както някой беше писал по-горе, приемният изпит е най-лесното нещо.
Който чак толкова се шашка от изпита, по-добре да не се записва в Колежа. Училището наистина е страхотно. Учителите и начинът, по който е преподава учебният материал също са невероятни, но тези невероятни учители имат и съответните изисквания. За да отговорят на изискванията, децата трябва да полагат доста усилия, ум, време, безсънни нощи, креативност, талант...

# 723
Доста клюки се носят за тия всезнаещи преподаватели, които учениците, слагат в джоба си по знания. Ако кандидатът игнорира глупавите въпроси, и реши неравенствата, като вметне в движение, че е впечатлен от Жан Валжан на Юго, има ли шанс newsm78

# 724
  • софия
Доста клюки се носят за тия всезнаещи преподаватели, които учениците, слагат в джоба си по знания. Ако кандидатът игнорира глупавите въпроси, и реши неравенствата, като вметне в движение, че е впечатлен от Жан Валжан на Юго, има ли шанс newsm78

хахахахахахах, можеш да си много впечатлен и от "Как работи умът" на Стивън Пинкър, но не го ли изложиш разбираемо, подредено и грамотно ...едва ли ще ти е от полза   Mr. Green

За тях е все тая коя книга е въздействаща за теб. Или пък дали ще защитиш добрия или лошия герой. Просто го направи както трябва!

Доволен?  Party

# 725
А как трябва  newsm78 Светнете ни, че да знаем.

# 726
  • софия
А как трябва  newsm78 Светнете ни, че да знаем.
Дай да ни приемат, че може да се окаже, че и ние не знаем  Simple Smile

# 727
  • София
Питах моето гардже шестокласниче коя е най-възхитителната книга и получих отговор: "Ми не знам... нито една". Ще го отдам на липсата на зрялост, за мое успокоение  Rolling Eyes. FaceВOOK май.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 00:15 от Peruanka

# 728
Клетниците, не е липса на зрялост, неравенствата също. За тва питам, от любопитство. Все пак, на 14, се изсекстик за сефте ooooh!

# 729
  • София
Бел Ами, ако са спазени инструкциите за съчинението и то има необходимите атрибути -увод,теза, аргументи, заключение и т.н., то може доста сносно да си му се е получило, предполагам. Както каза някой по-горе, не е важно точно коя е книгата, а аргументите в подкрепа на този избор.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 00:27 от Peruanka

# 730
Клетниците, не е липса на зрялост, неравенствата също. За тва питам, от любопитство. Все пак, на 14, се изсекстик за сефте ooooh!
Нещо не разбирам какво правиш в тази тема  newsm78 въпроси ни в клин, ни в ръкав... коментар за "незрялост" който просто не си прочел/прочела... (изобщо не се коментираше Клетниците, а въпрос за книга към 6-токласник...)
Тази тема е информативна, изисква се четене с разбиране и съответното му писане и коментиране (пак по темата) Crossing Arms Та ако "за тва питаш, от любопитство", първо прочети, ей така от любопитство...
(Извинявам са на другите в темата, но не можах да игнорирам тона...  Sick "А как трябва  newsm78 Светнете ни, че да знаем.")

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 08:38 от peneva_a

# 731
Пенева, моля, не ми прави такива умопомрачителни забележки Peace Темата е информативна, а мен точно това, за което съм питал ме интересува  Peace Та, ако си прочела с разбиране, въпросът ми беше следния. Ако се прескочат тъпите и лесните въпроси, а се наблегне на трудното, с добре оформено есе, с всички атрибути, кандидатът какъв шанс има. И не ме питай какво правя в тази тема Peace, публичното пространство е общо, ако не ти харесва премести се. Моля Shocked

# 732
  • София
...Ако се прескочат тъпите и лесните въпроси, а се наблегне на трудното, с добре оформено есе, с всички атрибути, кандидатът какъв шанс има.
Въпросите, независимо от сложността им, имат еднаква тежест, или по друг начин казано носят еднакъв брой точки. Резултатът зависи от броя на решените вярно. Може да е 2+2=? , но ако е подминат, не носи никакви точки. Затова шансът зависи от това колко са решените вярно, а не колко сложни са те.
Някой да ме поправи, ако греша.

# 733
...Ако се прескочат тъпите и лесните въпроси, а се наблегне на трудното, с добре оформено есе, с всички атрибути, кандидатът какъв шанс има.
Въпросите, независимо от сложността им, имат еднаква тежест, или по друг начин казано носят еднакъв брой точки. Резултатът зависи от броя на решените вярно. Може да е 2+2=? , но ако е подминат, не носи никакви точки. Затова зависи колко са решените вярно, а не колко сложни са те.
Някой да ме поправи, ако греша.
Мерси, това напълно удовлетвори любопитството ми. Но ме навежда на мисълта, че в колежа не им трябват умни, надарени деца, които могат да се справят с трудностите. А такива, които са на ниво 2+2. Аз не бих оценил еднакво лесен и труден въпрос. Напротив, прескачането на лесния, бих дал двойни точки.

# 734
Ако се прескочат тъпите и лесните въпроси, а се наблегне на трудното, с добре оформено есе, с всички атрибути, кандидатът какъв шанс има. И не ме питай какво правя в тази тема Peace, публичното пространство е общо, ако не ти харесва премести се. Моля Shocked

При този формат да прескочиш тъпите и лесни въпроси, а да наблегнеш на трудното, е крайно непродуктивно, защото за трудното няма бонуси - и за лесна, и за трудна задача все еднакви точки дават. От друга страна трудното яде времето и така накрая ще останеш с нисък резултат. Есето пък е с доста малка тежест по принцип и не може да ти компенсира слабата математическа част, докато с много точки от математическо-логическо-разбираческата част можеш да си позволиш и да не те е грижа за есето.

Общи условия

Активация на акаунт