Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли вероятност бебето да се научи да суче ефективно, когато стане малко по-голямо?
Какво мога да направя, за да предотвратя бъдещи проблеми?
Как мога да се справя с изтичането на кърма от гърдите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли вероятност бебето да се научи да суче ефективно, когато стане малко по-голямо?
-
Какво мога да направя, за да предотвратя бъдещи проблеми?
Можете да опитате техники като лек масаж на гърдите преди кърмене, компреси по време на кърмене и по-често кърмене, което може да помогне за освобождаване на млякото от гърдите. Освен това предлагането на гърдата, когато бебето е по-спокойно, и възможността за контакт кожа до кожа могат да бъдат полезни методи.
-
Как мога да се справя с изтичането на кърма от гърдите?

Явно инстинктът му да търси гърда все още не е изчезнал. Предполгам, че има предпочитания към силата на струята. Забелязала съм, че когато биберона леко се запуши и спре да пуска, веднага писва. В същото време, когато се цедя с помпа, има моменти, в които от гърдите ми потича цяла струйка, но не знам защо не става, когато той суче. Освен да опитам да го държа на гърда, когато не е много гладен и да видим дали няма да прояви повече търпение. Иначе той е много кротък и спокоен, само когато е гладен плаче. Доста е лаком. Понякога с такова настървение бърза да си захапе биберона на шишето, че върти глава на всички страни и не мога да му го вкарам в устата.