Отлитането на порасналите деца от семейното гнездо

• 37 100
  • 204
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Странна дискусия - тезите подсказват, че ако имаш финансова възможност задължително се изнасяш. Shocked
Ами ако има достатъчно място в дома, или е построена дву/триетажна къща?
Не много назад във времето е било традиция да живее заедно голямата фамилия.
За мен нищо не е на всяка цена - едно "изнасяне" не трябва да е звучи като "ох, отървах се от родителите си". Peace

# 166
Не мисля, че децата непременно стават по-самостоятелни, като живеят отделно. Докато са самотни електрони, даже несъжителството им се отразява често негативно, губят способността да се съобразяват с други хора. Това ми показват наблюденията.
А както се дадоха вече примери, има хора, които са обгрижващи и отговорни, макар живеещи заедно, и други, които са самостоятелни само на думи, но мама им чисти, готви и пере и в новото жилище.
Абсолютно и категорично съм ЗА обаче да живеят отделно младите двойки.

# 167
Е, колко пък от децата, които са се отделили, живеят съвсем сами? Обикновено са на квартира и имат съквартиранти или, ако живеят в собствено жилище, прибират приятелче или гадже. Така че много добре се научават да се съобразяват с други и то със съвсем чужди хора.

За мен нищо не е на всяка цена - едно "изнасяне" не трябва да е звучи като "ох, отървах се от родителите си". Peace

А според мен е напълно нормално децата да се радват, че са се отървали от родителите си и родителската опека. По-притеснително е, когато родителите въздъхнат облекчено: "Ох, най-накрая се отървахме от децата си!".  Laughing

# 168
С майка ми се чуваме почти всеки ден и абсолютно всеки ден си пишем по скайпа. По стечение на обстоятелствата горе долу по едно и също време и двете гледаме една и съща програма по ТВ, и си обсъждаме неща от предаванията, които дават. С нея винаги сме били много близки и обичам да си говоря с нея.

# 169
  • В.Търново
Ужасявам се само от мисълта,че един ден ще ме напуснат децата Sad

Аз също  Cry
Аз също.....Големият ми син е на 15г и усещам, че разполагам с още малко време.Поне 3-4 години...

# 170

Всеки е в правото си да се отделя когато той самият почувства нужда от това, а не когато приятели, съседи или колеги смятат, че трябва.
Подкрепям, но една корекция, все пак. Всеки е в правото си да се отделя, когато самият той почувства нужда от това, а ако все още не е почувствал такава нужда и лежи на гърба на родителите си, те са в правото си да му посочат вратата и внимателно да я затворят след него.

# 171
  • Казанлък
Лятото, като се преместих да живея в друг град, се чувахме по няколко пъти на ден, идваше ми на гости веднъж на 2-3 седмици. Сега вече ми звъни само, когато има какво да обсъдим, не ми гостува.. За сметка на това, аз и звъня почти всяка сутрин и гледам да й ходя на гости поне веднъж месечно, за няколко дни.
Като цяло не сме били много привързани, нямаше много драма в преместването ми.. Беше си естествен развой на събитията.

# 172
Голямото ми дете живее отделно вече три години. Виждаме се веднъж седмично. Не е имало драми с отделянето му. Още от малък е знаел, че истинският мъж не се държи за полата на мама. Но на мен първите дни ми беше много криво. Не само защото ми липсваше присъствието му у дома, а и заради простия факт, че той вече не е моето бебе, аз не съм на 22, а на 42. Жалба за младост, демек. Laughing

# 173
  • София
Голямото ми дете живее отделно вече три години. Виждаме се веднъж седмично. Не е имало драми с отделянето му. Още от малък е знаел, че истинският мъж не се държи за полата на мама. Но на мен първите дни ми беше много криво. Не само защото ми липсваше присъствието му у дома, а и заради простия факт, че той вече не е моето бебе, аз не съм на 22, а на 42. Жалба за младост, демек. Laughing
То голяма дума каза  Joy Joy Joy. (Аз се почувствах така, когато й дойде на каката, аз тогава бях на 33!!! Нали, технически погледнато, можеше да ме направи баба...още не ме е направила, 17 години по-късно).

# 174
Оф, Шарки, на дъщеря ми ѝ дойде преди 2 месеца, на 10 и половина. Аз бях като блъсната от влак цяла седмица, че вече и тя не е малко сладко бебче. Joy

# 175
  • София
Време ти е за трето!

# 176
Не ща! Вече 23 години деца гледам. Това е повече от половината ми живот. Само да порасне и малката гадина, ще го ударя на живот! ura bigdance2

# 177
  • София
Оф, Шарки, на дъщеря ми ѝ дойде преди 2 месеца, на 10 и половина. Аз бях като блъсната от влак цяла седмица, че вече и тя не е малко сладко бебче. Joy
Ох, много рано,бееееее! Hug
Тия деца, съвсем без детство останаха.....

# 178
  • София
На мен също ми дойде на 12, като на дъщеря ми. И какво от това, дете си бях до 18.

А btw, първата година след идването на менструацията е ановулаторна, така че е само дандания.

# 179
Не, не пречи на детството менструацията. Като я гледам, акъла ѝ е на 11-месечно, а не на почти 11-годишно. Гримирала се нашата като истински клоун от цирка и гушнала плюшените играчки да спи с тях. ooooh! Ама то и оня големият, отделеният, като сгафи нещо, още ми звъни и, след мъчително преглъщане, казва:"Да ти кажа каква я свърших, че от мен да го узнаеш". Взела съм му страха аз. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт