Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 396
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
здравейте, момичета. малката си кара шарката, засега е леко, спряха да излизат нови пъпки, общо са около 40-тина, на гърба, корема и шията, и по 2 в ушите  Crazy. не вдига темп, не се оплаква от сърбеж, не се чеше. но... някои от мехурчетата бяха доста големи, малко ме постреснаха (колкото монета 1 ст.), след пукането стават огромни белези, запълват се с коричка, но са с надигнати червени ръбове, изглежда си възпалено, макар че отдолу не виждам да набират нещо. притеснява ме много да не се инфектират, някой слагал ли е локален аб - прах или крем? пед не ми вдига, чак утре ще мога да попитам, хрумна ми за топоцина, чудя се дали да го започна... четох, че кортикостероидните кремове са противопоказни за шарка, но нищо не пишеше за аб кремове.
след като поотшуми и аз ще попитам за белезите, че май не вървят на добре нещата.
Дани, може би е добре да вземеш кремчето, на лицето е все пак, добре е да се третира. знам, че е скъпо и човек като си прави сметка на паричките се чуди дали може да мине и без това, но пък помисли после как ще те е яд, ако не си опитала всичко  Peace дано е добре детенце, може нещо еднократно от жегите да е, при нас е ужасно горещо...

# 106
  • София
Силве, не сме мазали с АБ крем. Ние също имахме мнооого големи мехури, но после, до седмица, завяхнаха и изчезнаха. Остават белези, които после също изчезват.

# 107
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не смятам,че има място за притеснение относно пъпките.Ние също имахме много,че даже последните два дни тръгнаха и по клепача да излизат.Също бяхме без сърбежи,без Т.Вярно сега има бели петънца по тялото,но се надявам да се заличат със времето.Не бързай с АБ крем,говори с ЛЛ на детето.Сещам се,че в продължение на месец пихме Саностол.

# 108
  • shumen
Мон,явно е било нещо от жегите.От снощи не е повръщал,а тази сутрин се събуди в 4,30 още и каза,че е гладен.Аз бях на работа 1 смяна и се гледа с майка ми и каза,че не е имало проблеми повече.
Силве,то,не аз съм питала за крема за белези,а май Мон беше.Аз имам Контратубекс,който ми беше изписан на мен за белега от секциото и ако се наложи някога ще мацна с него.
Дано при вас шарката отмине скоро.

# 109
Тези кремове за белези вършат ли работа? newsm78 Аз съм леко скептична сякаш..
След секциото се мазах с някакъв, не беше контратубекс, забравила съм вече какво точно мазило беше...бях доста стриктна, всяка сутрин се клепах...е, белег си имам.
Може би вършат работа за по-плитки и повърхностни рани и белези, нямам идея Confused

Иначе слънцето съм чувала и чела, че заличава белези от пъпки..едно моренце примерно, Силве, м? Grinning

# 110
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние сме супер активни със морето,ще споделя наесен как е.Засега стоят по-светли.

# 111
  • shumen
Тете,аз се мацах с Контратубекс и белег нямам вече след секциото.Явно действат.

# 112
  • София
sylviana, явно при вас шарката минава леко. Щом няма температура и сърбежи, според мен няма място за притеснение. А и вече са спряли да избиват нови пъпки. Според мен, не мажи никакви антибиотични или каквито и да е кремове. Белези няма да останат, при положение, че не се почесва детето. Аз прекарах варицела на 12 годишна възраст, спомням си до ден днешен много добре. Много ме сърбеше, почесвах се с четката за коса  Embarassed. Бях си разранила пъпките до кръв, но нямам никакви белези.
И аз като тета съм силно скептична към кремовете за белези. Мисля, че не вършат никаква работа, или имат някакъв минимален ефект.
danaeka, дано не повръща повече детенцето. Много неприятно е с това повръщане.

За белега след секциото - бях си взела контратубекс, уж щях да се мажа редовно, но се намазах точно 3 пъти. В момента белега ми почти не личи, тънък е като конец и ако не знае човек, не би го забелязал. Със сигурност не е от трите пъти намазване с контратубекс.

# 113
благодаря ви, момичета.
Дани, извинявай, чета през телефона и все не мога да свикна на изгледа на мобилната версия, та все обвинявам някой, че е казал каквото не е.  Embarassed как е малкият? ще пътувате ли в четвъртък до софия?
Тете, то морето леко пропадна с тая шарка, трябваше да сме заминали вече. успяхме да изместим резервацията за другата седмица, не могат да ни наместят за още след това, и ако е добре детето, ще вървим, пък ще мажем, ще обличаме и се надявам да не останат белези и пигментирани петна.
оффф, да ви кажа колко съм зле. не бях разбрала, че не трябва да се къпе и си я къпя (без сапун и търкане, де), обливам я с хладката вода с душа и тя много се кефи, казва че ѝ е приятно и ѝ става по-добре. та сега си мисля, че май аз ѝ го причиних това с големите остатъци след пъпките...  Embarassed

# 114
  • София
sylviana, не е от къпането, нищо не си ѝ причинила. А и това, че не трябва да се къпе е мит. Щом я облекчава я къпи, естествено както си го правиш до сега - без търкане и сапун.

# 115
Sylviana, нищо не си причинила  Grinning
Има 2 теории - едната че не се къпе, другата че се облива често с хладка вода. Важното е как се чувства детето. След 3 месец моя все още имаше белези след морето се заличиха.

# 116
  • Варна
Това за некъпането не е ли също нашенски мит? Не съм чула по чужбинско да забраняват къпането и как ли пък няма посред лято да държиш детето некъпано седмица и отгоре. Това е абсурд пълен. Просто не трябва да се търка, и аз така съм чувала. И без сапун, за да не дразни.

# 117
Сопред мен некъпането не е нашенски мит. Когато моето се изрина инфекционистката ми каза да не го къпя. Защото водата пука мехурчетата и вируса който е в течноста им се разнася. Не я послушах защото на съседката детето беше с Варицела една седмица по-рано и жената го къпеше. А детето се чувстваше добре.
Моя пищеше в банята, полях го за 10 секунди. И на следващият ден се изрина точно по сруйките на водата.
Не го къпах следващите няколко дни. Докато се изринаха ходилата.

# 118
  • Варна
Когато моето се изрина инфекционистката ми каза да не го къпя. Защото водата пука мехурчетата и вируса който е в течноста им се разнася.
Именно това съм чувала като причина, но не ми звучи убедително. Какво като се разнесе? Тя заразата е налице, предава се не чрез течността, а по въздушно-капков път, пъпките също избиват независимо разнасяна ли е течност или не.

# 119
На теб как ти звучи  newsm78 незнам....това казват хората които са го учили.
Не съм нито доктор нито инфекционист Peace

Общи условия

Активация на акаунт