Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 399
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Това е малко като спора дали да се дава нурофен или не при варицела /при варицелата ли беше?/...

# 121
  • София
Ааа, извинете ме, но има и по-базов спор: дали по време на варицела може да се храни детето с леща или не може. Майка ми ми каза, че не трябва - но не с коя да е алергизираща храна, а точно с леща  ooooh! . За къпането не зная. Аз не посмях, защото си представях, че после ще ги сърби повече (но това заради някакви мои си фантасмагории), а Нурофен за температурата със сигурност давах  Laughing .

# 122
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да не си къпеш детето 10 дни е абсурдно,та било то дори и със водичка.

# 123
  • София
Ама защо чак 10?

# 124
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нали след от 7 до 10ден започват да завяхват?Аз така знам от нашата ЛЛ.

# 125
  • shumen
Това и аз мисля като Месечинката е някакъв стар наш мит за некъпането.
Силве,добре е малкия.Ще пътуваме за сега в четвъртък за София.Само се надявам да е здрав до тогава,че майка ми си намери друга работа и започна и няма кой да го гледа и е на градина.Дори днеска сестрата каза,че е спал много спокойно на обяд,не е кашля и няма хрема.
Миамим,благодаря.Не знам какво беше това онзи ден,но от тогава повече не е повръщал.

# 126
  • Бургас
Когато аз карах варицела се къпех всеки ден, само с хладка вода, без сапун. Нямам белези.
За мен не е вярно, че не трябва да се къпе, просто не трябва да е със сапун.
Единственото водата ми облекчаваше малко сърбежа, голямо спасение ми беше хладката баня.  Peace
п.п. И се чешех на воля, писна ми една вечер и си напуках мехурчетата и по лицето, и на гърба, и навсякъде. Чисто луда съм, знам. Обаче спря да ме сърби, а и белези не ми останаха ... та ...

# 127
  • Варна
На теб как ти звучи  newsm78 незнам....това казват хората които са го учили.
Е, те са учили и че се дава сокче на 40-дневно бебе, също и че бебешка жълтеница се преборва с глюкоза. Това не значи, че е вярно, съжалявам, ама нещо не мога да се доверя на хора, учили за лекари преди 30 години и неотворили учебник или медицинска публикация оттогава. В чужбина явно учат по други учебници, защото не препоръчват подобни абсурди.

# 128
  • shumen
Месечинке,много си права.И аз мисля като теб.

# 129
Az sa6to...moeto mnenie za doktoriata e izvestno...

# 130
  • На брега на реката
Аз имам богат опит с шарката. Каката изкара ужасна и тежка шарка, не я къпах и съжалих. Обилен обрив, дълбоки гноясали пъпки, вторична инфекция и тотално разбит имунитет.
Малката я изкара леко, не я спрях от разходки на двора (наш си е, без да е в контакт с др.), задължително душ всяка вечер, мажех и давах противоалергично. Супер леко мина.
Една докторка ме светна - представете си тия сочни пъпки как се пукат, ти мажеш с крем и размазваш барабар със спуканата течност и така 10 дни  Sick Как няма да го изкъпеш детето?
Дайте съвет за въшките. Уж ги унищожихме. Но ужасно я сърби скалпа, надран е и с ранички. Правих маски с яйце и зехтин, да взема и хума да мацна. В петък предстои повторно мазане. Аз също се мазах, а продължавам да се чеша, при условие, че нищо не откриха мъж ми и майка ми като ме пощиха. Бляк, голяма напаст се оказа...

# 131
  • София
Fervor, мисля, че някаква маска със зехтин би успокоила скалпа.

# 132
Фер, да не е останал някой мутирал гад, пусти да опустеят..или от самовнушение Thinking
Нищо не се сещам за облекчаване Rolling Eyes

# 133
  • На брега на реката
Нейната кожа е наранена от чесането. Просто не мога да си представя как и от къде ги завъди и как не сме я разбрали по-рано. Та в комплект с потенето още повече я сърби скалпа  Crazy
Аз що се чеша...не знам.  hahaha Абе в петък ще се намажа и аз. И протектор имам, мислех да я пръскам, но само раничките ме възпират.
Утре трябваше да я водя на манту, взе че я заболя корем. Седя и се чудя симулира ли или наистина я боли  ooooh!

# 134
Оф, и това ще мине...ще зарастне кожата на скалпа..
Пък ти, вместо да се чешеш, върви си вземи някаква френска бира имало в Лидл, много я хвалят, сега тъкмо четох...белкем спреш да се чешеш там, дето не те сърби Laughing
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт